Sudijska analiza - Penal nad Donaldom (NI)JE postojao!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.05.2017.
15:42
Izvor: Sportske.net

Polemika oko toga da li je Crvena zvezda oštećena za penal u duelu sa Voždovcem i dalje traje, a očito će biti nastavljena pošto ljudi koji analiziraju sporne momente imaju potpuno različita mišljenja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kada je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izašao pred medije u ponedeljak i poručio kako su crveno-beli oštećeni na vrhu TC "Stadion" mnogi su se zapitali na koje situacije se misli.

Aktuelni šampion je dobio penal zbog starta Miloša Mihajlova nad Predragom Sikimićem i tu nema nikakve dileme, ali se koplja lome oko momenta iz prvog poluvremena kada je Mičel Donald pao u kaznenom prostoru "Zmajeva".

Pre tri dana je sekretar Sudijske komisije FSS Igor Radojčić u analizi spornih momenata sa pomenute utakmice objasnio kako nema govora o penalu nad Mičelom Donaldom.

"Na sreću imamo nekoliko uglova tako da se lepo vidi šta se desilo. Potpuno normalna reakcija za odbrambenog igrača, nema prekršaja. Čak Mihajlov stiže i do lopte. Donald zapinje nogom o podlogu i pada, a Mihajlov tome nije nimalo kumovao. Ispravna odluka, nema prkršaja" kazao je Radojčić.


Usledila je već pomenuta konferencija za medije koju je održao Zvezdan Terzić, a zatim je na SOS kanalu sporne detalje sa meča u naselju Braće Jerković analizirao još jedan bivši sudija - Raka Đurović.


Pomenutu situaciju Raka Đurović je opisao na sledeći način.

"Ovo je situacija gde Donald pokušava da otvorenim stopalom uputi loptu u gol, a Mihajlov startom sa leđa, svojom desnom nogom u predelu kolena udara igrača Crvene zvezde. Prekršaj je ovo" rekao je Đurović.

To praktično znači da se mišljenja dvojice bivših arbitara ponovo razlikuju, što se dešavalo mnogo puta u tekućoj sezoni. Ako je za utehu, Raka Đurović smatra da je sudija Lukić imao težak posao u ovoj situaciji.

"Ovo je za glavnog sudiju jako teška situacija jer posmatra sa leđa. Pomoćni sudija koji bi trebalo da stoji iza gola video bi ovu situaciju mnogo bolje i dao svoj doprinos. Ovo je utakmica na kojoj je dodatni pomoćni sudija neophodan" zaključio je Đurović.

Kada javno možemo da vidimo kako se dvojica bivših arbitara u analizi suđenja, možemo samo da zamislimo kako članovi Sudijske komisije iza zatvorenih vrata postižu konsenzus po određenim pitanjima vezanim za sporne detalje sa utakmica.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Che NS
Wednesday, 10.05.2017
17:47

Tri ciste akcije je sudija prekinuo zbog nepostojecih ofsajda,i sve jedan na jedan...Pa neka i dalje tvrde da su osteceni sram ih bilo!!!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 10.05.2017
17:07

Raka stari gan bez srama..

avatar
Anderton
Wednesday, 10.05.2017
19:04

Raka je grobar. I uvek je objektivan.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
20:07

Nije Grobar sigurno, ali objektivan jeste poslednjih godina, ranije bas i nije bio.

avatar
Nscz65
Wednesday, 10.05.2017
17:01

Zasto niste rekli da li je bio penal nad Trujicem na jna zaboravili ste ???

avatar
svojnasvome
Wednesday, 10.05.2017
16:47

Djurovicu pa nek im sviraju pet sest po mecu....jbt tim koji zivi na penalima...ne znam gde si videio intezitet za penal...vise puta sam gledao i ne vidim da ga rusi.....jbt nama vec koji ne sviraju ocigledan....pa nad necom glodjovic nije svirao brutalan start za penal a ovde pricate dal je neko napravio trceci vetar pa ovaj pao....kako vas vise nije sramota.....trebali su 5 dobiti a oni kao toboze neki tim kukaju za penal na svakom mecu....

avatar
Gogi-11
Wednesday, 10.05.2017
17:08

Neznam mozda i nije bio penal ali dokle vise pominjes tog necu i ne sudneni penal, pa pogledaj kakav nije sudjen nad kaduom od strane krstaica a inace je taj krstaic u tom meču zasluzio i crveni zbog brutalnog starta ne secam se nad kojim igracem a nije dobio ni zuti. Sudije sude onako ko kad vise da i za koga im neko kaze,treba valjda da nam je jasno vec svima da je sve namesteno i da nas svadjaju i dele za licne interese....

avatar
Thursday, 11.05.2017
07:16

Nikakav penal nije postojao nad Kadom, Kadu je zajahao Krstajića. Identična situacija u finalu LE između Atletiko Madrida i Fulama i sudija naravno nije dosudio penal. Postavljao sam više puta tada snimak tog duela. Ako jedan sudija sa UEFA liste nije dosudio to kao penal zašto bi onda treba drugi da dosudi? Samo zato što treba zvezdi? Zaboravite to, dosta je bilo.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
17:42

Zato i kažem, svi koji su imali ili imaju veze sa suđenjem u srpskom fudbalu svima zabraniti doživotno bavljenje fudbalom. Tu nema ko od koga da nauči o suđenju već samo o onom drugom što slave na fejs buku, zato svi napolje iz srpskog fudbala.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
16:39

Raka podbacio:-D

avatar
LoleRava
Wednesday, 10.05.2017
17:33

Tvoj ljubimac,hhahaah,a bas sam hteo da ti pisem :D

avatar
Wednesday, 10.05.2017
19:08

Ne znam sta mu je:-D