Sudijama ''prekipelo'', klupko tek počelo da se odmotava, slede NOVI DOKAZI!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.05.2017.
22:00
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Izgleda da je jučerašnje saopštenje Sudijske komisije samo najava novih poteza ove organizacije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ako ste propustili, posle jučerašnjih izjava generlnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića na konferenciji za medije prilikom predstavljanja novog čefa struke Boška Đurovskog, zvaničnim saopštenjem oglasila se Sudijska komisija.

Između ostalog, javno su postavljena sledeća pitanja direktoru Zvezde:

''Ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije između njegovog kluba i Mladosti iz Lučana?

Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak – Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac – Crvena zvezda?''


To, međutim, nije bilo sve, pa je Sudijska organizacija imala i nekoliko pitanja Partizanovom direktoru:

''Ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana?

Ko je u ime kluba zvao i sudiju utakmice Partizan – Radnik?

Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije?''

Potom su, naravno, i iz jednog i iz drugog kluba odbacili sumnje u pomenute radnje, a dan posle, predsednik Sudijske komisije FSS Đorđe Žutić u izjavi ''Novostima'' najavio je da se neće stati samo na postavljanju pitanja Zvezdi i Partizanu.

''Zaista je moralo da se reaguje! Možda je naše saopštenje izdato i mimo nekih uobičajenih pravila, ali da li se iko danas u Srbiji pita da li je nekome u sudijskoj organizaciji prekipelo.

U napadima na nas koristi se uličarski rečnik koji je neprimeren sportskim radnicima u fudbalu. Iznose se u javnost neosnovano stvari koje nemaju nikakve veze sa sudijama'',
objasnio je Žutić.

On je dodao i da u FSS-u postoji i komesar za integritet takmičenja koji radi na prikupljanju dokaza o svim nepravilnostima, pa i u vezi sa pritiscima na sudije. Ipak, podsetio je i da najpre sudije i delegati treba da prijave nepravilnosti.

''Ponavljam, naš princip je da tek posle iznošenja čvrstih dokaza reagujemo i obaveštavamo javnost. Verujem da ćemo uskoro izaći sa čvrstim dokazima o sličnim pritiscima na sudije na još nekoliko mečeva Superlige i Prve lige Srbije'', poručio je Žutić, uz opasku da sudije ''ne žele da budu problem srpskog fudbala''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Wednesday, 10.05.2017
10:01

Mozda bi bilo bolje da nasu ligu proglasite polu amaterskom i da n odlazi toliki novac u ovaj sport...ionako je to uzaludno bacan novac. A sudije neka potonu sa svim ekipama zajedno...ionako su jadne (sudije)...

avatar
Nscz65
Wednesday, 10.05.2017
06:41

Sto se niste oglasavali ranijih godina bilo je sve regularno ili gazda Tole nije dao ? Sad kad je samo on otisao a svi vi ostali sad ste kao hrabri !

avatar
jv
Wednesday, 10.05.2017
01:15

Djordje Zutic prica o integritetu i pritiscima! U Srbiji se sudi veoma lose, sudije su naklonjene i Zvezdi i Partizanu, ali jesu li za to oni odgovorni, ili FSS i sudijska organizacija?! I Zvezda i Partizan se bore za svoje interese, nekad i preteraju, ali sudijska organizacija(namerno malim) je ta koja delegira sudije i koja je odgovorna za sudjenje. A na njenom celu je Djordje Zutic?! Zar je njega potrebno diskreditovati? nTerzic i Vucelic su za njega cvecke.

avatar
Burazer
Wednesday, 10.05.2017
01:06

Da su sudije lose, lose su, ali i treba da se sve zna. Zatim da se svi koji zasluzuju kazne, mislim na krupne ribe a ne na sitne.

avatar
Tuesday, 09.05.2017
23:40

Gde je komentar Povratka kralja? Smeta vam sto je napisao da je bio ofsajd pre gola Radnika, priznajte? :-D

avatar
Anderton
Tuesday, 09.05.2017
23:29

Možete vi da pričate šta hoćete, Srđan Obradović je promašio profesiju, drugo većina sudija su vam ili direktori firmi , ili policajci, pa nisu ni oni nevinašca. Što se mene tiče kaznite sve, taman da mi je otac, ali znamo da nećete, naći ćete po običaju nekoga iz Bačke ili Borče i on će platiti za sve.

avatar
paok
Tuesday, 09.05.2017
23:14

Ne razumem ove iz te komisije. Sami ste zakuvali da vas svi prozivaju. Ajde se oglasite zasto sudije tako lose sude. Ne postoji klub koji se nije zalio na sudjenje i to sa razlogom. Oglasite se i kako to Obradovic moze da sudi Jagodini a on je iz tog grada i jos unakazi Napredak. Javljate se sada kad vas je Terzic napao. Sto niste ranije izasli u javnost nego ste cekali kraj sezone. I jos nesto, sto je taj Obradovic i jos neki nastavio da sudi posle one greske u derbiju i loseg sudjenja Radniku, vi mu za nagradu date da sudi Zvezda Vosa i znamo kako je i to sudio.

avatar
Dolina cupova
Wednesday, 10.05.2017
08:09

Kako ne razumes ove iz sudijske komisije? Pa jesi li citao sto je Terzic rekao juce? Zvezdi je za sve kriv neko drugi! Cak im je za dug kluba kriv Partizan! Tako ti je i ovde, zato sto je to ista skola, ista ekipa, samo su se posvadjali ko ce Zvezdu da vodi! Znam da je njih tesko razumeti sta pricaju, ali nije ih tesko razumeti zasto pricaju!

avatar
Wednesday, 10.05.2017
15:11

Stvarno ne ocekujem nista od malog lalatovica, ali sam ocekivao makar malo vise realnosti od nasih kolega komentatora ovde, ali uzalud...

avatar
gosfkcz
Wednesday, 10.05.2017
11:23

Bas mi je drago sto je Zvezda kriva za sve, bilo bi strasno da je drugacije.

avatar
gosfkcz
Wednesday, 10.05.2017
11:21

One greske u derbiju? Ili onih gresaka? Zbog takve jednostranosti se i desava sve ovo. Ako je u pitanju rat, samo su oni krivi mi smo cvecke, ako je u pitanju fudbal, nas kradu a za njih sve sude.