Sud naložio - Zvezda da plati 300.000 evra Čelsiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.03.2015.
10:34
Izvor: Sportske.net

Nakon vesti da je FK Sloboda iz Užica prijavio Crvenu zvezdu Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) na adresu Ljutice Bogdan 1A stiže još jedna loša vest. Šampion Srbije moraće da pronađe i isplati 300.000 evra bivšem klubu svog nekadašnjeg defanzi

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije izgubio je još jedan spor pred nadležnim sudovima pa će još jednom morati da u kratkom vremenskom roku pronađe i isplati pozamašnu količinu novca bivšem klubu jednog od svojih bivših igrača.

Crvena zvezda ima mesec dana da obezbedi i isplati sumu od 300.000 evra fudbalskom klubu Bečem Čelsi iz Gane iz kojeg je 2010. godine dovela defanzivca Li Adija.

Tadašnji čelnici najtrofejnijeg srpskog kluba obavezali su se da će 20% od transfera Li Adija isplatiti Bečem Čelsiju što nije učinjeno. Defanzivac iz Gane prodat je u januaru 2012. godine za 1.5 miliona kineskom Dalijenu ali Čelsi nije dobio svojih 300.000 evra.

Nakon višegodišnjeg odlaganja ispunjenja obaveza Bečem Čelsi je dobio Crvenu zvezdu na sudu pa će klub iz Ljutice Bogdana do kraja marta morati da isplati pomenutu svotu novca kako ne bi snosio sankcije.

Ako se uzme u obzir da je iz Užica u sredu stigla vest o tome kako je Sloboda prijavila Zvezdu Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) kako bi naplatila potraživanje u iznosu od 450.000 evra, jasno je da će crveno-beli imati ogroman problem da se izbore za evro licencu.

Podsećamo da Crvena zvezda do kraja marta mora da predstavi UEFA finansijske izveštaje na kojima trenutno stoji 9 miliona evra minusa koji valja pokriti do 31. marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke