Strasti se ne smiruju - Kovačević pretio novinaru!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.10.2014.
15:49
Izvor: Sportske.net

U moru negativnih događaja koji su preplavili sprski sport tokom prethodnih mesec dana dogodilo se i to da prvotimac Crvene zvezde uputi pretnje novinaru i da ga pritom izvređa na pravdi Boga.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Od transparenta zbog kojeg su u Partizanu strepeli za budućnost u Ligi Evrope, preko albanskog drona, dela dešavanja na "večitom derbiju" i jučerašnjih Vujoševićevih ispada nakon meča sa Hapoelom, srpski sport prtrpeo je još jedan šamar.

Novinari i sportisti zavise jedni od drugih ali takav odnos ne treba poistovećivati sa onim negativnim konotacijama koje se proizvoljnim tumačenjem mogu izvući iz konteksta.

Jedni su tu da objektivno sagledavaju stvari i daju svoj kritički sud, drugi da "teraju loptu" i pritom budu profesionalci s manirima.

Sve to je, međutim, danas palo u vodu uoči treninga Crvene zvezde kada je vezni fudbaler Aleksandar Kovačević zapretio novinaru portala "Mocart sport" i počastio ga uvredama.

Kako prenosi "Blic", do skandala je došlo jer se Kovačević našao uvređen natpisima koji su se pojavili na pomenutom portalu nakon 147. "večitog derbija" a koji se tiču prekršaja Aleksandra Kovačevića nad Petrom Grbićem koji nije sankcionisan žutim kartonom.

"Da sam dan posle derbija bio u Beogradu, došao bih tamo i polupao bih te" poručio je Kovačević danas novinaru koji nije bio autor pomenutog teksta u kojem se pritom hvalila borbenost mladog veznog igrača.

Dalju polemiku i vređanje novinara sprečio je Marko Nikolovski koji je poručio da je Aleksandar Kovačević prekršio klupsku disciplinu o čemu su obavešteni nadležni.

"Blic" dodaje da se i Nikola Mijailović poneo krajnje neprofesionalno jer je ignorisao okupljene novinare koji su se okupili kako bi dobili izjave i utiske nakon eliminacije iz Kupa Srbije.

Jasno, poraz od Rada ostavio je traga na tim Nenada Lalatovića ali ovakvi istupi nisu nešto što se sme tolerisati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke