Stranci se 'zasitili', kakav je Zvezdin plan?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.04.2017.
10:19
Izvor: Sportske.net

Najave Zvezdana Terzića vezane za rastanak sa trojicom stranaca ne mogu preterano da raduju navijače. Već sada sve "miriše" na novo "renoviranje" tima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić otkrio je u ponedeljak deo planova za letnji prelazni rok i najavio da će makar trojica stranaca "spakovati kofere".

Poznato je da od naredne sezone svaki tim u Superligi na jednoj utakmici može da koristi najviše četvoricu fudbalera sa stranim državljanstvom što je najveći problem napravilo upravo Crvenoj zvezdi.

"Velika verovatnoća postoji da prodamo i Donalda i Le Taleka i Ruiza. Kanga, Boaći i Frimpong sigurno ostaju, s tim da Frimpong može da dobije državljanstvo. To znači da imamo prostora za dva stranca" objasnio je u ponedeljak Terzić.

Ukoliko crveno-beli zaista posegnu za prodajom Damjana Le Taleka, Mičela Donalda i Džona Ruiza to bi dovelo do ogromnih promena u sastavu.

Teško je reći da li bi Zvezda odmah tražila rešenja na tržištu ili će se fokusirati na igrački kadar koji trenutno poseduje da popuni upražnjene pozicije.

Na pozicijama koje pokrivaju Le Talek i Donald Zvezda nema previše rezervnih opcija, pogotovu ako se ima u vidu da je Marko Poletanović na pozajmici, a da Nenad Milijaš teško može da iznese čitavu sezonu kao starter.

Nešto manji problem predstavlja eventualni odlazak Džona Ruiza. Po krilnim pozicijama mogu da deluju Nemanja Milić, Slaboljub Srnić i Srđan Plavšić, a tu je i mladi Luka Adžić koji čeka na šansu.

Jasno je da će Zvezda pokušati da izbori plasman u jedno od dva evropska takmičenja sa timom koji trenutno ima, ali se postavlja pitanje šta će biti u slučaju novog neuspeha.

Pomenuti stranici će svakako otići, očekuje se da klub napuste i igrači poput Damira Kahrimana i Mihaila Ristića a to bi onda ponovo odvelo ka potpunom renoviranju tima što Zvezdu ostavlja u začaranom krugu.

Do kraja sezone ostalo je još pet kola i šta god da se desi nema sumnje da čelnike Crvene zvezde čeka ozbiljan posao u prelaznom roku premda još uvek nije jasno da li će isti trener obaviti prozivku sredinom jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivancz
Wednesday, 26.04.2017
20:01

A šta je sa strancima koji su na pozajmicama???

avatar
Čeki
Wednesday, 26.04.2017
14:39

Prodajte ih odmah, mozda bi mi jedino malo za Ronalda bilo krivo. A ni on nije bogzna sta.

avatar
LoleRava
Wednesday, 26.04.2017
14:31

Plan ne postoji,totalno nerezonski potezi,samo neka luda sreca!Terzicu mars iz Zvezde!!!

avatar
Poznavalac
Wednesday, 26.04.2017
13:40

ovakvi stranci samo u zvezdu i mogu da igraju,bozovic ih nesto velica,a oni ne znaju sa loptom da se sastave..i za nasu ligu pa su slabi,stranac treba da bude kao everton koji je motor tima ili leonardo npr,a ne kao ovi iz zvezde koji su i slabiji igraci od domacih..

avatar
gosfkcz
Wednesday, 26.04.2017
16:02

DA ti nije takav nik pa jos i da razumem.

avatar
MarkoSi
Wednesday, 26.04.2017
12:38

Jedina šteta bi bio odlazak Donalda koji je za naše uslove klasa. Od navedenih stranaca (pa čak i ovih koji ostaju) ni jedan ne pravi neku razliku. Le Taleka (kako igra ove sezone) mogu bez problema da zamene Andrija Luković, Račić ili Ristić. Ruiz inače zauzima mesto znatno kvalitetnijem Srniću, Kanga se u Evropi i u derbijima pokazao da nije igrač koji donosi kvalitet i ukoliko je istinita priča da ga traži Spartak, trebalo bi ga prodati bez razmišljanja.

avatar
jv
Wednesday, 26.04.2017
12:32

Konacno lepa vest, ova trojica i treba da odu. Neka povedu i Bozovica sa sobom. Ristica ne treba prodavati, on treba da igra sa Kangom u paru na sredini.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 26.04.2017
12:00

Imali smo velikog uspjeha u tom jednom prelaznom roku kad smo doveli Donalda, Vijeiru i Ibanjeza,. Sada postaje jasno da je nasa dominacija na domacoj sceni najvecim dijelom plod tog jednog dobro odradjenog prelaznog roka. Kanga je ok, Ruiz takodje, ali nekako mi se cini da oni i ne prave tako veliku razliku. Uglavnom, osim mozda nekog finansijskog benefita sad smo na nuli, opet ispocetka.

avatar
Wednesday, 26.04.2017
11:08

samo gomilaju strance..umesto da dovode nase igrace oni strance koji u svojim klubovima nisu ni igrali...pogresna politika kluba

avatar
Branislav
Wednesday, 26.04.2017
10:54

Uigravas jedan tim tokom sezone, dovedes 5-6 novih igraca posle sezone, imas neuigran tim za Evropu i sta uradis? Neki su trebali da odu jos zimus (ti isti koji se pominju da su se zasitili) i da pocnu da forsiraju neke omladince poput Adzica i Racica (npr) i sa njima da udje u kvalifikacije. Ovako, opet renoviranje, opet problemi... Da je nasoj upravi bar malo pameti, pa nije ni ovo previse komplikovano za shvacenje...

avatar
Wednesday, 26.04.2017
10:23

To je napravilo problem (i) Partizanu, cz je bolje da ima sto manje stranaca.

avatar
Čeki
Wednesday, 26.04.2017
14:41

Slazem se, pa mi bre u top 10 dr,ava po izvozu mladih igraca, a nijedan nam ne igra skoro.

avatar
Wednesday, 26.04.2017
14:47