''Stranci, ne dolazite u Srbiju! Neće vas platiti!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.12.2014.
13:45
Izvor: Sportske.net, fifpro.org

Na zvaničnom sajtu Međunarodnog sindikata fudbalskih profesionalaca (FIFPro), objavljeno je upozorenje svim inostranim fudbalerima koji nameravaju da karijeru nastave u Srbiji!

fifpro.org
fifpro.org

Povezane vesti

Tim povodom oglasio se generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen, koji je ispred svoje organizacije upoznao inostrane fudbalere šta ih čeka ukoliko dođu u Srbiju.

''Mi ovo ne volimo da radimo, ali naš posao je da zaštitimo igrače. Fudbaleri u Srbiji se mesecima ne plaćaju i imaju ozbiljnih finansijskih problema, a njihovi klubovi su na ivici bankrota.

Osim toga, primio sam i šokantne vesti da se u jednom klubu prava igrača uopšte ne poštuju i da se čak dozvoljava huliganima da ih napadaju'',
poručio je van Segelen, očigledno aludirajući i na nedavne događaje u Kragujevcu, kada je sada već bivši igrač Radničkog 1923 Vuk Sotirović imao ''bliski susret'' sa pojedinim ''navijačima'' u svlačionici.

U vezi sa kragujevačkim superligašem, koji je ovde, izgleda, uzet kao jedan od najnegativnijih primera, FIFPro dalje navodi da u ovom klubu igrači nisu od avgusta primili plate i podseća da su početkom decembra zbog toga stupili u štrajk.

''Mnogi od igrača Radničkog su se susreli sa ozbiljnim problemima, kad je u pitanju plaćanje osnovnih životnih potreba, poput hrane i pića. Neki od njih su čak morali da se isele iz stanova'', navodi se u tekstu FIFPro.

Takođe, prenosi se i izjava Mirka Poledice, predsednika sindikata profesionalnih fudbalera Srbije ''Nezavisnost'', koji je govorio u sličnom tonu.

''Ima fudbalera koji čak nemaju dovoljno novca da kupe mleko svojoj deci. Fudbaler koji je u avgustu došao u Radnički, primio je samo jednu zaradu u iznosu od 1.000 evra, za četiri meseca. Ali, taj novac nije dovoljan da se živi četiri meseca u Srbiji'', objašnjava Poledica.

U tekstu se dalje navodi i kako je došlo do incidenta u svlačionici Radničkog, o ponašanju trenera Milovanovića u celoj situaciji, ali se na kraju naglašava i da Radnički nije jedini negativan primer dešavanja u srpskom fudbalu.

''Nema samo Radnički finansijskih problema. Čak osam od 16 superligaških klubova ima blokirane račune i ne može redovno da plaća svoje igrače i druge zaposlene'', navodi se u tekstu.

''Situacija je alarmantna! Ne bismo bili iznenađeni ni da neki od klubova uskoro bankrotiraju'',
zaključio je Poledica, a kompletan tekst možete da pročitate ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke