Stolica: "Kontrolni mečevi neprocenjivo iskustvo"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.07.2017.
15:48
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Strateg fudbalskog kluba Voždovac Ilija Stolica rekao je da su njegovi igrači izvukli neprocenjivo iskustvo iz kontrolnih mečeva sa jakim protivnicima.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Voždovca priveli su kraju centralni deo priprema za novu sezonu tokom kojeg je odigrano i nekoliko kontrolnih utakmica protiv jako kvalitetnih protivnika.

"Zmajevi" su se isprsili pred Spartakom iz Moskve i ukrajinskom Zorjom, a igrali su još protiv Orenburga i Rudeša.

"Sve je proteklo kako smo planirali i zadovoljni smo učinjenim na pripremama", poručuje trener Ilija Stolica.

Voždovac je poražen od Spartaka (3:2), učesnika Lige šampiona, dok je sa ukrajinskom Zorjom, učesnikom grupne faze Lige Evrope, odigrao nerešeno (1:1).

"Imali smo dva protivnika na pripremama koji su se već plasirali u grupne faze Lige Šampiona i Lige Evrope. Međutim, mi smo odigrali utakmice sa protivnicima na naš način, da ne kažem utakmice u kojima smo mi kontrolisali igru tokom celog meča", istakao je Stolica.

Često je prosek godina u ekipi Voždovca na pripremnim mečevima bio ispod 22, pa šef stručnog štaba ne sumnja da su pomenute utakmice bile od ogromnog značaja za mlade igrače.

"Neprocenjivo iskustvo smo izvukli iz ovih mečeva. Odigravanje svih utakmica je bilo plodonosno, ogroman podsticaj za sve nas, za celu ekipu, a naročito za naše mlade igrače. Izborom protivnika na početku priprema, mislim da smo izvukli veliki benefit iz ovako kvalitetnih utakmica", zaključio je Stolica.

Ekipa Voždovca odigraće još jednu pripremnu utakmicu do početka nove sezone, a može se reći da će duel sa Radničkim iz Obrenovca biti generalna proba za duel sa Radnikom iz Surdulice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke