Stojković: "Rezultat bitniji od utiska"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.05.2016.
14:50
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Reprezentativni čuvar mreže Vladimir Stojković priključio se nacionalnom timu pred duel sa Izraelom i govorio o svojim očekivanjima u kvalifikacijama za Mundijal.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u utorak igra drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeći kvalifikacioni ciklus, a ekipi su se pred duel sa Izraelom priključili golmani Vladimir Stojković i Predrag Rajković.

Prvi golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković javio se na dužnost novom selektoru Slavoljubu Muslinu, a danas je pred novinarima izneo svoje prve utiske o novom strategu "Orlova".

"Odradio sam prvi trening sa novim selektorom, a sigurno da svaki selektor sa sobom donosi nešto novo i neke stvari biće, naravno, drugačije. Na prvom mestu sistem igre, ali na nama je da što pre prihvatimo te zahteve" rekao je Stojković.

Golman Makabija iz Haife rekao je da u početku ne treba očekivati ništa spektakularno kada je igra u pitanju jer je cilj uigravanje ekipe za početak kvalifikacija.

"Pred sobom imamo samo jednu obavezu i moranje a to je da odemo u Rusiju. Međutim, na tom putu javnost ne može da očekuje od nas da pobeđujemo sa 5:0 ili 6:0!? To je davno prošlo vreme u fudbalu" kaže Stojković.

Jedan od najiskusnijih u nacionalnom timu poručuje da utisak o igri treba da bude u drugom planu jer rezultati treba da budu prioritet sve dok se ne stvori hemija među igračima koji će izneti teret kvalifikacija.

"Sto puta sam rekao novinarima, ajde da pobedimo 1:0 i tako budemo bliži konačnom cilju. Utisak je važan, ali važniji je rezultat" poručuje Vladimir Stojković.

Reprezentacija u ponedeljak, 30. maja, ima trening u 10 časova, a u utorak je na programu prijateljski susret sa Izraelom u Novom Sadu. Poslednja pripremna utakmica zakazana je za 5. jun u Monte Karlu protiv Rusije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NJRBOB
Sunday, 29.05.2016
15:15

A zasto da ne igramo lepo i pobedimo? Pa ako igramo lepo i pobedimo 1:0 sto da ne...