Stojković: "Čeka nas grčevita borba za Evropu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.12.2015.
18:47
Izvor: Beta

Desni bek Čukaričkog Filip Stojković rekao je da iza "Brđana" ostaje najuspešnija godina u klupskoj istoriji i da na proleće slede novi izazovi u vidu borbe za izlazak u Evropu.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Odbrambeni fudbaler Čukaričkog Filip Stojković rekao je danas da je srećan što je njegova ekipa prvi deo sezone završila na drugom mestu na tabeli, ali da će naredna godina doneti veliku borbu da se zadrži ta pozicija i izbori plasman u Evropu.

"Ova godina je po svim rezultatima najuspešnija u istoriji Čukaričkog. Osvojili smo Kup, zauzeli smo treće mesto u Superligi, a ovu polusezonu smo završili na drugom mestu. Izuzetno sam srećan zbog toga, kao i svi u klubu", rekao je Stojković.

Čukarički je juče na svom terenu odigrao nerešeno bez golova sa Voždovcem u 22. kolu Superlige, što mu je bilo dovoljno da napreduje na tabeli i godinu završi na drugom mestu.

"Pred nama je zaslužen odmor. Posle toga nam predstoji grčevita borba za to drugo mesto. Na klubu je da vidi da li će biti pojačanja. Partizan je bod iza nas, a onda Vojvodina iz njih. Oni su svakako favoriti za to drugo mesto. Ipak, nama je cilj da na kraju prvenstva budemo drugi ili treći, jer je u klubu cilj da se izađe u Evropu. Tako je svake godine, pa i ove", rekao je Stojković.

Ekipa sa Banovog brda je ove sezone i pored dobrih rezultata promenila trenera Vladana Milojevića, te imenovala Zorana Popovića za novog šega stručnog štaba.

"Pre svega moraju se odati zasluge Milojeviću, jer nas je sve, a pogotovo nas mlade, izdigao iz mrtvih i napravio ovo što jesmo. Do promene je došlo jer smo se zasitili jedni drugih. Prijala je ta promena. Treba pohvaliti i novog šefa stručnog štaba, jer igramo dobro i beležimo dobre rezultate", rekao je ovaj 22-godišnji defanzivac.

Golman Čukaričkog Nemanja Stevanović proglašen je danas za najboljeg čuvara mreže u ovom delu prvenstva, a Stojković je rekao da je to dodatni motiv za sve u klubu, pogotovo za odbranu.

"Pokazali smo ove sezone da imamo najbolju odbranu u ligi. Nesretno se dogodilo da smo samo od Zvezde primili 10 golova, a u ostalih 20 utakmica samo šest. Tako se jednostavno namestilo. Neobjašnjivo mi je to. Ipak, dobio je naš golman danas jedno priznanje, koje je svima dodatni motiv, a posebno za defanzivce", ocenio je Stojković.

Ove godine dosta se spekulisalo o njegovom povratku u Crvenu zvezdu, a Stojković je rekao da je prioritet da ode u neki strani klub.

"Sportski direktor Matijašević je rekao da je prioritet inostranstvo. Sve je u rukama kluba, kakvu će odluku doneti, ali i kakva će ponuda biti, bio to tim iz domaćeg prvenstva ili inostranstva", kazao je Stojković.

Takmičenje u Superligi Srbije nastaviće se 20. februara naredne godine, a Čukarički će na svom terenu dočekati Metalac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke