Stojketov recept za LE: "Iz svoje skromnosti, da idemo korak po korak"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 11.09.2017.
12:19
Izvor: Sportske.net

Partizan se okrenuo Ligi Evrope, a jedan od najboljih Partizanovih igrača ispričao je za naš portal kako misli da tim treba da igra u Evropi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je za vikend pobedio lučansku Mladost i sada se okrenuo Ligi Evrope. U četvrtak u Bernu počinje takmičenje protiv Jang bojsa. Predvodnik Partizanove odbrane Vladimir Stojković mirno čeka duel, a za Sportske je rekao da tim mora da ide korak po korak u evropskom takmičenju.

"Mislim da je prevashodno veliki uspeh što smo ušli u grupnu fazu. Treba da idemo stepenik po stepenik. Imamo sada samopouzdanje koje ranije nismo imali, tako da mislim da iz neke skromnosti treba da idemo korak po korak i da se borimo kao što smo se do sada borili i da nas Bog nagradi", rekao je Stojković za naš portal.

Koliko poznaješ Jang bojs?

"Ne baš mnogo za sada. Znam da je neugodna ekipa, da vole da igraju na duge lopte. Pitao sam malo i (Nemanju) Antonova (proveo prethodne dve sezone u Grashopersu), biće sigurno teško. Ali, kakav god da je protivnik, to je jedna od najboljih ekipa Švajcarske. Borićemo se, idemo tamo da se borimo", rekao je popularni Stojke.

On je od letošnjeg dolaska pokazao da je najveće pojačanje crno-belih do sada. Više puta je branio nemoguće, a nije primio gol u poslednje četiri utakmice. Partizan je sačuvao mrežu u svojih poslednjih pet mečeva, ali golman ne želi uopšte da priča o tome.

"Rekao sam 100 puta, to je stvarno manje bitno. Jedino za šta je to važno je zato što ekipa dobija samopouzdanje", objasnio je on.

Najzvučnije pojačanje, onaj od koga se mnogo očekuje je Stojkovićev saigrač iz reprezentacije Zoran Tošić, koji je na debiju u subotu pokazao koliko će značiti timu.

"Bitno je da imamo igrača koji traži loptu, koji hoće da igra licem ka golu i donosi nam tu prednost, jer odbrana počinje od napada. Kada smo gore više, odbrambenoj liniji je lakše", rekao je Stojković.

Na kraju, šta bi bio rezultatski uspeh u Bernu?

"Ne razmišljam na taj način, već samo da idemo iz utakmice u utakmicu, da damo maksimum i šta u tom momentu bude, to će se desiti", rekao je Stojković.

Utakmica Jang bojs-Partizan igra se u četvrtak od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Monday, 11.09.2017
12:36

Stojke je vrlo lepo rekao kako treba igrati. Vidim sazreo je kao ličnost.