Stojke: "Muslin mi učinio veliku uslugu"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.05.2016.
11:28
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Reprezentativni golman Vladimir Stojković otkrio je detalj sa početka karijere kada mu je Slavoljub Muslin iskrenim savetom pomogao da izgradi svoju karijeru.

mhaifafc.com
mhaifafc.com

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Vladimir Stojković i novi selektor "Orlova" Slavoljub Muslin nisu imali priliku da sarađuju u Crvenoj zvezdi pošto je golman Makabi Haife bio prekobrojan na "Marakani" u momentu kada je iskusni stručnjak vodio crveno-bele.

Po povratku sa pozajmice iz Leotara Vladimir Stojković se sastao sa Slavoljubom Muslinom, a detalje tog razgovora iznosi deceniju kasnije i priznaje da je od tadašnjeg trenera dobio iskren i dobar savet.

"Već je imao četiri golmana na raspolaganju, sve je po tom pitanju već bilo rešeno, tako da mi je predložio da potražim drugi klub. U tom trenutku, bilo je i najrealnije tako da učinim" rekao je Stojković za "Žurnal".

Crvena zvezda je u datom trenutku imala četvoricu golmana koji su bili stariji i iskusniji od Stojkovića zbog čega je reprezentativni čuvar mreže, posle svega, tadašnji Muslinov savet doživeo kao uslugu.

"Bio sam najmlađi od golmana i teško bih pored svih njih dočekao šansu. Na kraju kako se sve izdešavalo u mojoj karijeri, to mi je bila usluga. Možda bih večno čekao šansu i na kraju ništa" ističe Stojković.

Vladimir Stojković je sezonu 2004/2005 proveo u Zemunu a potom je usledio povratak na "Marakanu" i sjajne partije koje su ga preporučile Nantu.

Golman Makabi Haife četiri puta je osvajao titulu prvaka Srbije i dva puta Kup, a odličjima se okitio još u Sportingu i sadašnjem klubu sa kojim je pre nekoliko dana uzeo trofej u izraelskom Kupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke