Stojiljković otkrio razliku između Ćurčićeve i Muslinove Srbije

Autor: Beta Beta
subota 04.06.2016.
10:46
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Nikola Stojiljković rekao je danas da je za reprezentaciju najvažnije da s pobedničkim nizom priđe kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da je atmosfera u ekipi mnogo bolja nego ranije.

laczynaspilka.pl
laczynaspilka.pl

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je pod novim selektorom Slavoljubom Muslinom pobedila Kipar i Izrael u prijateljskim utakmicama, a narednu proveru će imati u nedelju protiv Rusije u Monaku.

"Bio sam na prošlom okupljanju i mogu da kažem da je sada mnogo bolja atmosfera u reprezentaciji. Svakog dana smo sve bolji i mislim da će to sve biti još bolje", rekao je Stojiljković agenciji Beta.

Stojiljković je naveo da je važno nastaviti s dobrim rezultatima.

"Rusija je ozbiljna ekipa. Biće dobra utakmica, njima je to generalna proba pred Evropsko prvenstvo. Imaju odlične igrače i očekujem lepu utakmicu sa nadom da će rezultat biti pozitivan za nas", kazao je ovaj 23-godišnji napadač.

On nije igrao protiv Kipra u Užicu, dok je na utakmici sa Izraelom u Novom Sadu igrao svih 90 minuta. Kako je rekao, zadovoljan je svojim nastupom, iako je igrao na drugačijoj poziciji nego što je to slučaj u njegovom klubu.

"U prvoj utakmici nisam mogao da igram jer sam kasno stigao, a drugu sam igrao 90 minuta. Nisam igrao na istoj poziciji kao u klubu, pošto je ovde drugačiji sistem. Uklapao sam se, razumeo sam šta selektor zahteva od mene. Najbitnije je da smo pobedili i da nastavimo da pobedjujemo, kako bismo s pobedama ušli u kvalifikacioni ciklus", rekao je Stojiljković.

On je istakao da se nada da će se izboriti za status standardnog reprezentativca i da će doprineti timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će početi u septembru.

"Nadam se da ću biti u timu, razmišljam tako, bilo bi pogrešno da mislim drugačije. Sve zavisi od toga kako će krenuti sezona. Treba što bolje da se spremim i da budem u formi kako bih što bolje pomogao reprezentaciji", naveo je napadač portugalske Brage.

Prema njegovim rečima, postoje dobre šanse za plasman na svetski šampionat, koji će se 2018. godine održati u Rusiji. Srbija je u kvalifikacionoj grupi sa Irskom, Moldavijom, Velsom, Gruzijom i Austrijom.

"Imamo velike šanse da se plasiramo na Ssvetsko prvenstvo. Imamo odličnu ekipu i najbitnije je da dobro počnemo kvalifikacije, za razliku od prošlih. Ako pobedimo prve dve-tri utakmice, imamo ogromne šanse da se plasiramo", rekao je Stojiljković.

On iza sebe ima dobru sezonu u portugalskoj Bragi, za koju je na 42 utakmice dao 15 golova. Zbog toga razmišlja o budućnosti u klubu.

"Razmišljam svakodnevno o budućnosti, ali ništa ne znam. O mojoj sudbini odlučuje klub, imam još četiri godine ugovora, a klauzula je velika. Sve je u rukama kluba. Ako stigne dobra ponuda, biće nešto, ako ne, onda nastavljam u Bragi",
rekao je Stojiljković.

Srbija će sutra od 18.00 na stadionu "Luj Drugi" u Monaku igrati protiv Rusije prijateljsku utakmicu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUDIMO ONO STO JESMO
Sunday, 05.06.2016
11:42

P.S. Ne ovaj koji su ovde objavili, taj vec mozda i moze da prodje:-D

avatar
Saturday, 04.06.2016
10:51

Hocemo li i danas malo nas sastav, ipak je ponavljanje majka znanja? :-D Razlika je u novoj formaciji, novoj za nas, ali zastareloj i anahronoj do zla Boga, gusimo napadacki potencijal takvim izborom, ali i selektor je takav pa nista bolje ne mozemo ni da ocekujemo osim ako mu (kojim CUDOM) ne bude sugerisano da zaigra(mo) drugacije pocevsi vec tamo od Irske...

avatar
Srba Stamenkovic
Saturday, 04.06.2016
11:14
avatar
Saturday, 04.06.2016
12:30

Mozda, ali to ne znaci da nisam u pravu, a to je najvaznije.