Sto puta rečeno - "Zvezdi se ne preti"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.09.2014.
18:45
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Nakon kraće pauze zbog obaveza reprezentacije tokom vikenda se nastavlja domaći fudbalski šampionat a ceo Kruševac u subotu će biti na nogama jer pod Bagdalu stiće šampion.

fknapredak.rs/SlobodanSimić
fknapredak.rs/SlobodanSimić

Povezane vesti

Pauza u šampionatu nastala zbog obaveza reprezentativnih selekcija poslužila je ekipama koje su loše otvorile šampionat da zbiju redove i pokušaju da od petog kola "krenu od nule" i pokušaju da naprave pozitivne rezultate.

Za fudbalere Napretka iz Kruševca taj zadatak imaće posebnu težinu jer ih u subotu očekuje duel sa aktuelnim šampionom Srbije i ekipom koja je u prva četiri kola ostvarila četiri pobede.

"Crvena zvezda je tim za poštovanje. Mi imamo obavezu prema navijačima da odigramo dobro. Navijači imaju obavezu da dođu na stadion i popune tribine. Zvezda je ozbiljan protivnik, i imamo jako težak zadatak. Naravno da ćemo da damo svoj maksimum, i naravno da ćemo da pokušamo da pobedimo Crvenu zvezdu" kazao je uoči subotnje utakmice sportski direktor FK Napredak Nedeljko Ostojić.

"Čarapani" su pauzu u šampionatu proveli u Kosjeriću gde su odradili mini pripreme a pomoćni trener Saša Štrbac ponovio je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom rečenicu koju neretko slušamo kada klubovi iz unutrašnjosti Srbije igraju protiv "večitih rivala".

"Ova pauza je došla u pravom trenutku. Na pripremama je urađeno sve prema planu i programu. Izgovoriću rečenicu koju svi izgovaraju, a to je Crvenoj zvezdi se ne preti, ne pretimo ni mi ali ćemo biti dostojan protivnik. Mi ćemo dati sve od sebe i borićemo se za svaku loptu, i za što bolji rezultat" poručio je Štrbac.

Zamenik Branka Smiljanića koji zbog suspenzije nema pravo da se pojavljuje na konferencijama za medije i vodi tim sa klupe dodao je da su svi igrači spremni i orni za duel sa Crvenom zvezdom.

"Mi smo se pojačali na pozicijama na kojima smo znali da imamo problem. Dolaskom Janičića i Mbođa taj problem smo rešili i napravili smo situaciju koja nam odgovara. Svi igrači su na raspolaganju šefu stručnog štaba Branku Smiljaniću" zaključio je Štrbac.

Dodajmo samo da vezni fudbaler Dušan Mićić neće biti na raspolaganju treneru Napretka iz Kruševca jer je klub suspendovao iskusnog vezistu zbog, kako navode pojedini mediji, toga što je tokom mini priprema pijan napao jednog od gostiju u hotelu.

Utakmica Napredak - Crvena zvezda igra se u subotu, 13. septembra, sa početkom od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke