Stigle im dobre vesti - Partizan i Voša mogu da odahnu!

Autor: Darko Mitrović
petak 27.05.2016.
11:45
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Više nema dileme, FSS potvrdio ono što su u Partizanu i Vojvodini i očekivali.

Sportske.net/partizan.rs
Sportske.net/partizan.rs

Povezane vesti

Naime, posle Crvene zvezde i Čukaričkog, koji su još u prvom krugu obezbedili licence za učešće na evropskoj sceni, u drugom krugu su se razmatrale žalbe nekolicine klubova koji tada nisu dobili ''evropske vize''.

Komisija za žalbe je bila suočena sa obimnom dokumentacijom, pa ju je dva dana razmatrala i na kraju donela odluku da se licence dodele i Partizanu i Vojvodini, dok je čačanski Borac odbijen, ali se Čačani nisu ni plasirali na evropsku scenu.

Tim povodom, na zvaničnom sajtu FSS je objavljeno zvanično saopštenje i mi ga prenosimo u celini.

''Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno drugostepeno telo u postupku licenciranja,na sednici koja je održana 25. i 26. 05.2016 godine, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su podneli žalbe na odluke Komisije za licenciranje koje su vezane za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Zbog obimnosti dokumenata i dokaza koji su dostavljeni u žalbama klubova, Komisija je morala da sednicu održi u dva dana. Razmatrani su dokumenta i dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske.

Dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo pet žalbi klubova za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Partizan i FK Vojvodina koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma.

Licenca nije izdata FK Borac zbog neispunjenja finansijskih kriterijuma, dok su ostali klubovi odustali od svojih žalbi, pa shodno tome i od postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Zaključak Komisije za žalbe je da je izdato ukupno četiri licence i to FK Crvena zvezda i FK Čukarički d.o.o. u prvom stepenu i FK Partizan i FK Vojvodina u drugom stepenu, odnosno u žalbenom postupku'', navodi se u saopštenju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 27.05.2016
12:53

DIvan dan, Revolte, divan, ne srecan...

avatar
Legenda JSD
Friday, 27.05.2016
22:12

Cestitam vam na licenci, stavrno svaka cast :D

avatar
Saturday, 28.05.2016
05:48

Inace, nisam uopste bio ironican, znas...

avatar
Friday, 27.05.2016
12:36

O, Boze, kako srecan dan!

avatar
Tisina perhani!
Friday, 27.05.2016
18:11

da imam vlast...

avatar
Legenda JSD
Friday, 27.05.2016
22:13

Sta bi uradio Igore da imas vlast? Da li bi umesto grba partizana stavio sliku jedne legende Igore, da li bi Igore, prijatelju moj stari :D

avatar
Friday, 27.05.2016
21:51

A i jos jednog provokatora...

avatar
Friday, 27.05.2016
18:57

A Stojana, Vidica i Lordova jos i manje...