Stevanović i Antonov: "Hvala navijačima!"

Autor: Miloš Marković
nedelja 14.06.2015.
13:51
Izvor: Sportske.net

Levi i desni bekovi srpske reprezentacije posebno su se osvrnuli na podršku u Novom Zelandu.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Srbija je pobedila Ameriku, zakazala susret sa Malijem u polufinalu Svetskog prvenstva.

Miladin Stevanović je još jednom igrao od prvog minuta, odlično zatvorio desnu stranu, a nakon utakmice je izneo svoje utiske i zahvalio se navijačima.

"Ovo su dani naše velike sreće i tek ćemo biti svesni šta smo sve napravili. Ušli smo u utakmicu možda malo slabije, trebalo nam je vremena da "uhvatimo" ritam, ali kako je vreme odmicalo tako smo bili sve bolji i u nastavku smo potpuno dominirali. U produžecima smo trebalo da postignemo gol i da pobedimo pre penala, imali smo jako puno dobrih prilika, ali lopta nije htela u mrežu."

"Penali su lutrija, sreća je bila na našoj strani, ali smo pokazali celom svetu kako se bori za dres svoje zemlje i zato nam se vratilo kad je bilo najpotrebnije. Ovo je sjajna grupa momaka, imamo fenomenalan stručni štab, odličnu atmosferu, podršku sa svih strana. Hvala mnogo navijačima koji su zaista bili fenomenalni, nije ni njima bilo lako na kiši, ali sad sam siguran da su mnogo radosni, baš kao i mi.", istakao je Miladin Stevanović, a prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Sa druge strane terena, podjednako dobar je bio i Nemanja Antonov, koji je bio siguran izvođač u penal seriji, bez obzira na veliki pritisak koji je u tom trenutku bio aktuelan.

"Baš sam rutinski šutnuo penal, nisam se uplašio, iako bi ispali da sam promašio. Ali to su trenuci u kojima se mnogo ne razmišlja, koncentracija je najbitnija. Bilo nam je jako teško na terenu, videlo se da smo se dosta istrošili u prethodnim utakmicama, pa je možda to izgledalo slabije nego što je neko očekivao, ali fizički i taktički smo maksimalno ispoštovali sve zahteve selektora Paunovića. Nije nas hteo gol, ali zaslužili smo ovu pobedu i plasman u polufinale.", rekao je, i sam se zahvalivši navijačima.

"Nećemo još da slavimo, posao nismo završili, a nadam se da smo ponovo doneli radost u srca svih Srba, kako u otadžbini, tako i na Novom Zelandu gde imamo sjajnu podršku.", istakao je Nemanja Antonov.

Utakmica između Srbije i Malija se igra u sredu od 9.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
baldekeita
Sunday, 14.06.2015
14:20

Miladin doktorski odradio posao u defanzivi i to na svojoj sekundarnoj poziciji,nadam se da se Kiza jos jednom uverio u Miladinov potencijal i da mu za razliku od Nikolica nece smetati njegova visina da mu pruzi sansu na stoperu i da konacno pokaze zasto su ga poredili sa Nastasicem.

avatar
Sunday, 14.06.2015
19:49

Najviše po karakteru, zatim po stilu igre, a i po fizičkim predispozicijama Stevanović (180cm) me podseća na F.Kanavara (176cm). Stevanović dobro igra odbranu i na poziciji beka međutim kada igra u repreprezentaciji nema problem sa kontrolom lopte za razliku od nastupa u Partizanu. Treba da radi na tehnici još više i sa tom visinom što više može da poveća odraz i mislim da može da bude vrlo-dobar štoper, a ukoliko ima ispred sebe dominantno krilo na terenu kao što je to Živković na SP U20 onda može da igra i beka.

avatar
Monday, 15.06.2015
16:39

U ovakvom sistemu takmičenja Partizanu će biti potrebna 4 štopera u rotaciji. Pozicija štopera je osetljiva da bi se pravilo mesto mladom štoperu da bude što bliže prvoj postavi. Stevanović treba na treninzima i idealno bi bilo na dvojnoj registraciji u Sinđeliću da se dokaže i izbori prvo za prvu rezervu na poziciji štopera, a onda vremenom i ustali među 11. Stevanović-Bošnjak ispred njih Vlalukin su budućnost Partizana i model igrača i spoj koji mi se sviđa, samo ako uspemo da ih zadržimo i spojimo. Nije mi jasno zašto nema Kukolja i Nišića na pripremama, nema ni Sajčića, možda ljudi koji svakodnevno prate rad mlađih kategorija i Teleoptika imaju bolji uvid od nas ali mi ne nelogično da momci budu priključeni prvom timu u poslednjem kolu, a onda posle 3 nedelje ih nema na pripremama sa prvim timom?

avatar
baldekeita
Monday, 15.06.2015
11:02

On je bio toliko dobar na stoperu da treneri u mladjim kategorijama jednostavno nisu zeleli da mu menjaju mesto jer su se nadali da ce izrasti jos malo odnosno da ni visina nije problem kod tolikog talenta.Inace je pravilo da ako se vidi da neko konstitucijom ne moze da odgovori poziciji bude pomeren na neko drugo mesto,ocigledno da mnogo veruju i u klubu u njega jer ga u Teleoptiku jos uvek guraju na stopera.Jako je inteligentan,sjajno cita igru i ima mirnocu,jednom recju vrlo pouzdan igrac.Mene odusevljava koliko on dobro razume igru,u tome se najbolje vidi koliki je talenat.Apsolutno se slazem ako bude radio na skok i duel igri moze da postane vrlo dobar igrac.Cannavaro,Ferrara,Cordoba,Ayala,Puyol...sve su to igraci koji su imali i veci hendikep sa visinom,ali nisu dozvolili da ih to spreci da postanu legende.Ne znam kakvi su tacno planovi,ali steta bi bila da bude cetvrti stoper i da nema kontinuitet.Opet Teleoptik je prerastao,igrao je PLS,prethodne sezone 3. ligu,sad ponovo da igra 3. ligu nema smisla.Klasicna pozajmica isto pitanje da li je resenje,tu su upitni i kvalitet treninga i minutaza.Mozda bi najbolje resenje bilo da ode kod Bate u Sindjelic,ali da trenira sa nama 3 puta nedeljno,ako je moguca ta opcija.Licno bih voleo da ostane u prvom timu,ali tu je problem sto ako bude treca opcija lako moze da se desi da mnogo toga padne na njegova ledja zbog neke povrede prvotimca,a opet ako bude 4. stoper tesko da ce se naigrati i u ovom zgusnutom rasporedu.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 14.06.2015
14:05

ovaj Antonov sad nas levi bek najbolji a sta ce biti kad bude iskusni jos