Statistika kaže - Partizan bez evropskog proleća!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.09.2014.
13:07
Izvor: Sportske.net

Specijalizovana agencija koja se bavi sportskom analitikom i beleženjem statističkih podataka sačinila je spisak klubova sa najvećim šansama za plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope. Pogađajte, Partizana nema među klubovima koji imaju najveće šanse da p

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Agencija "Infostrada" bavi se sportskom analitikom i beleženjem statističkih podataka a pred početak takmičenja u Ligi Evrope izračunala je kakave su procentualne šanse klubova da se nađu u eliminacionoj fazi pomenutog takmičenja.

Srbiju će u Ligi Evrope predstavljati Partizan pa je samim tim ovakva analiza interesantna i za ljubitelje fudbala u našoj zemlji, ali nema sumnje da će navijači Partizana ostati razočarani kada vide da "Infostrada" ne vidi crno-bele u eliminacionoj fazi LE.

Totenhem, Sevilja i Napoli nalaze se među klubovima kojima se najbolje kotiraju na "Infostradinoj" listi a mesto u vrhu zauzeli su još Borusija iz Menhengladbaha i Fiorentina.

Pomenuta agencija ističe u svojoj analizi da su šanse navedenih ekipa veće u odnosu na ostale zbog činjenice da su imale povoljan žreb, odnosno da su smeštene u grupe sa relativno slabim rivalima.

Interesantno je da se Everton, drugi najbolje rangirani tim u Ligi Evrope kada je evropski klupski indeks u pitanju, kotira tek na 12. poziciji po "Infostradinom" proračunu. Činjenica da se "Karamele" nalaze u grupi sa Volfsburgom, Lilom i Krasnodarom ne ide na ruku ekipi iz Liverpula kojoj se daje 71.1% šansi za plasman u eliminacionu fazu LE.

Dodajmo i to da "Infostrada" u eliminacionoj fazi LE vidi još osam klubova iz Lige šampiona koji će kao trećeplasirani iz svojih grupa obezbediti proleće u Ligi Evrope. Među njima su Ajaks, Sporting, Galatasaraj, Roma, Atletik Bilbao, Zenit, Bazel i Olimpijakos.

Pogledajte kako izgleda "Infostradina" tabela

Tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke