Startovala i Zvezda! ''Grofov'' spisak baš dugačak, ko je prekobrojan?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.01.2017.
11:17
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije danas je počeo sa pripemama za prolećni deo sezone. Trener Božović već ima veliki broj igrača na raspolaganju, iako se nova pojačanja tek očekuju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Za fudbalere Crvene zvezde zimski odmor je završen, crveno-beli su se danas okupili na početku priprema za drugi, odlučujući deo sezone kada je u pitanju borba za trofeje.

Trener Miodrag Božović nije mogao da od starta računa na sve igrače, pre svih na Gelora Kangu i Džona Ruiza, koji su odsutni zbog obaveza u svojim nacionalnim timovima, dok su pojedini zakasnili zbog aktuelnih vremenskih (ne)prilika.

Zanimljivo je da se na spisku nalaze čak petorica golmana, a među 33 igrača je i ime Miloša Cvetkovića koji je na pragu prelaska u Čukarički.

Ipak, ime koje je privuklo najveću pažnju i o kome od jutros ''bruje'' domaći mediji, jeste Mladi Milan Senić, 19-godišnji momak koji je u Zvezdu stigao iz nemačkog Leverkuzena.

Opširnije o njemu čitajte OVDE.

Osim njega, na spisku su i još dva zimska pojačanja - napadači Nemanja Milić iz Spartaka i Srđan Vujaklija iz čačanskog Borca, ali je jasno da se spisak pojačanja tu ne završava, jer se tek očekuju oni najatraktivniji transferi, poput Konstantina Budeskua, možda i Melega i Planića iz Vojvodine, Pavkova iz niškog Radničkog.

Ako svi oni dođu, ovaj spisak bi se proširio na blizu 40 imena, što je naravno previše, pa je na treneru Božoviću da napravi optimalan izbor u narednim danima. Naravno, taj izbor biće uslovljen i potencijalnim odlascima koji će takođe uslediti (za sada su tome najbliži Ristić, Orlandić...).

Na spisku su: Filip Manojlović, Nemanja Supić, Damir Kahriman, Jovan Vićić i Aleksandar Stanković (golmani), Marko Petković, Miloš Cvetković, Stefan Milošević, Mihailo Ristić, Dušan Anđelković, Aleksandar Luković (kapiten), Zoran Rendulić, Damijan Le Talek, Mičel Donald, Marko Poletanović, Srđan Plavšić, Uroš Račić, Andrija Luković, Stefan Ilić, Slavoljub Srnić, Vladimir Jovović, Srđan Vujaklija, Nemanja Milić, Predrag Sikimić, Petar Orlandić, Vanja Vučićević, Luka Ilić, Dejan Joveljić, Luka Adžić, Veljko Nikolić, Miloš Stojanović, Milan Senić, Lazar Romanić. Kanga i Ruiz imaju reprezentativne obaveze, Fibel, Donald, Mičel i Babunski kasne zbog vremenskih neprilika, klub su napustili Ugo Vijeira (Jokohama) i Danijel Avramovski (Olimpija).

Zvezdina ekspedicija se već u sredu seli u Kopar, gde će ostati do 23. januara,  potom će četiri dana biti u Beogradu, a 27. će otputovati na Kipar, gde ćese pripremati do 13. februara, pet dana pre početka drugog dela sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #48
Monday, 09.01.2017
19:09

Volim ovog Grofa jer klub mora da mu ima 4 tima na platnom spisku da bi on mogao da sastavi jedva jedan koji će ipak morati sudije da pomažu.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Monday, 09.01.2017
12:43

Ocekujem da se spisak skrati za nekih 5-6 igraca, da se zakazu dobre pripremne utakmice i to je to. Srecan Bozic svim igracima pravoslavne veroispovesti, zelim svima jos jedne uspesne pripreme za prolecni deo prvenstva. Nek nas povrede zaobidju, idemo samo hrabro i jako, momci!

avatar
Don Silvio
Monday, 09.01.2017
12:39

skoro duplo vise igraca nego je potrebno... i onda se posle pitamo sto nam je fudbal los pa bolje imati jednog dobro placenog nego dva pajsera koji uzmu vise para od tog jednog. Nikad mi nece biti jasno ovo nagomilavanje igraca, zapravo jasnomi je znam cemu sluzi ali je to toliko providno. A zar ovaj cunj za treninge zvani Fibel nije otisao...

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 09.01.2017
12:34

Многима није место на списку а ни у Звезди. Срећа наша да имамо Грофа који са просечним тимом доминира.

avatar
ddr16
Monday, 09.01.2017
12:34

pola ovih igraca ne treba da bude na spisku,a neki od njih ce cak igrati i prvu postavu verovatno (andjelkovic,petkovic sigurno ,mozda i lukovic ili rendulic jer nece dva stopera da dovedu) ,vezni red sa donaldom,le talekom,kangom,plavsom,srnom,ruizom je dosta dobar,plus ako dodje ovaj rumun. ima mnogo golmana,ako vec manojlovic brani onda ne znam zasto kahrimana placamo,a u napadu katastrofa,osim huga koji je otisao nismo imali normalnog spica,a mijic i vujaklija su u rangu sikime i orlanda...