Stamenković: "Voleo bih da igramo baraž za Evropu"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.05.2015.
15:20
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Fudbalski klub Napredak promovisao je u četvrtak novog šefa stručnog štaba Ljubišu Stamenkovića koji je ujedno održao i prvu konferenciju za medije povodom predstojeće baraž utakmica za opstanak u ligi.

fknapredak.rs/Slobodan Simić
fknapredak.rs/Slobodan Simić

Povezane vesti

Superligaš iz Kruševca pokušaće da izbori opstanak u elitnom društvu kroz baraž i to sa novim trenerom koji je početkom nedelje preuzeo ekipu.

Dobro poznato lice na srpskoj fudbalskoj sceni Ljubiša Stamenković priznao je da bi voleo da njegova ekipa igra baraž za Evropu ali da je situacija takva kakva jeste te da nema mesta za kukanje.

"Ovo je veliki izazov za mene. Voleo bih da igramo baraž za Evropu, a ne za opstanak, ali takav je trenerski posao. Nije vreme za velike priče već za obična dela koja su u ovom trenutku pobeda u baražu i opstanak" rekao je Stamenković.

Novoizabrani strateg Napretka koji je na klupi zamenio Slavka Matića kazao je da nije imao previše vremena da upozna ekipu ali da je u datom momentu najvažnije da igrači shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze.

"Najbitnije je da momci shvate ozbiljnost situacije i da budu maksimalno u toj utakmici. Moraju da ulože još jedan napor i da donesu Napretku ono što je potrebno a to je opstanak u Superligi" kazao je popularni Piskavac.

Debi na klupi Napretka Ljubišu Stamenkovića očekuje već u subotu na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

"U Milanovac idemo da igramo fudbal, nećemo čekati drugu utakmicu, već ćemo pokušati da odigramo pametno, iskoristimo svoje kvalitete i obe utakmice odigramo za gol više. Mislim da nema favorita, i to ce biti jedna velika borba u 180 minuta, ali se nadam da će Napredak i sledeće godine igrati Superligu" zaključio je Stamenković.

Što se tiče kadrovske situacije Stanojević nema pravo nastupa zbog parnih kartona, a lekarski tim radi na oporavku lakše povredjenih.

Prva utakmica baraža za popunu Jelen Superlige igra se 30. maja u Gornjem Milanovcu od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke