Šta Zvezdu može da brine u ''slučaju Mijailović''?

Autor: Darko Mitrović
subota 28.03.2015.
12:29
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Posle zvaničnog Zvezdinog stava da se i pored odluke FSS Nikola Mijailović ne vrati u ekipu, usledilo je i dodatno pravno tumačenje. Ipak, ima i jedna za Zvezdu sporna stvar u celoj priči.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Naime, Crvena zvezda je ostala pri stavu da Nikola Mijailović više nije član ovog kluba, a s tim u vezi se oglasio i predsednik pravne komisije Crvene zvezde, kao i predsednik nadzornog odbora kluba iz Ljutice Bogdana, Dragan Milošević.

On tvrdi da FSS ne može da vrati Mijailovića u Crvenu zvezdu, bez obzira na najnoviju odluku disciplinskih organa nacionalnog Saveza.

''
Disciplinski pravilnikom FSS je predviđeno da, ukoliko disciplinska komisija FSS ne potvrdi odluku kluba, ta odluka i dalje važi na nivou kluba. Shodno tome, Nikola Mijailović nije igrač Crvene zvezde, niti ga FSS može vratiti, što se vidi iz izjave predsednika disciplinske komisije Žarka Stevanovića

Disciplinska komisija FSS je odbila da potvrdi odluku kluba iz razloga što izrečena sankcija, koja je u okviru disciplinskog pravilnika FK Crvena zvezda, nije u skladu sa disciplinskim pravilnikom FSS, a to je samo pitanje forme, ne i suštine.  Tako, na primer, disciplinski pravilnik FSS predlaže isključenje, dok prema FIFA preporuci i prema obavezujućem (tipskom) ugovoru, raskid je sankcija'',
objašnjava Milošević.

Ali, ono što Zvezdu može da brine u ovom trenutku jeste pitanje da li će se i kada Nikola Mijailović obratiti Arbitražnoj komisiji FSS, kako bi naplatio svoja potraživanja do kraja ugovora.

''Istine radi, ono što će biti sporno jeste da, ukoliko se Nikola Mijailović obrati arbitražnom sudu FSS, za naplatu svih daljih potraživanja do isteka ugovora koji on ima do juna 2016. godine'', dodao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke