Šta to brine Lalatovića pred meč sa Radom?

Autor: Beta Beta
utorak 07.03.2017.
15:05
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da meč protiv Rada dolazi u nezgodno vreme za njegov tim, jer ne može da računa na nekoliko igrača.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Čukarički sutra dočekuje Rad na Banovom brdu od 18.00 u 25. kolu Super lige Srbije.

"Najverovatnije neću moći da računam na jako bitne igrače za nas - na Ognjena Ožegovića, Petra Jovanovića i kako stvari stoje na Docića. Za svaki tim je puno kad vam ne igraju tri standardna igrača, još kad se uzme u obzir da u timu imamo fudbalere koji su sad standardni, a nisu odigrali po godinu dana utakmicu zbog teških povreda, to nam otežava meč i zato sam zabrinut", rekao je Lalatović.

Lalatović je izrazio uverenje da će fudbaleri koji budu u startnoj postavi dostojanstveno zameniti povredjene.

"Apsolutno verujem u svoje fudbalere, imamo kvalitet, ali ne volim puno da rotiram kad se ekipa uigra. Taman smo počeli da igramo na onom nivou na kom želim, ali se nadam da se njihovo odsustvo neće osetiti u igri i da će ih igrači koji započnu meč dostojanstveno zameniti. Da će me na neki način naterati da oni postanu standardni prvotimci i da jednostavno teško ispadnu iz ekipe", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Upitan ko je favorit u toj uatkmici, Lalatović je istakao da su šanse za pobedu jednake i da je važno ko će bolje ući u meč.

"Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima i želim da moji igrači daju svojih 110 odsto mogućnosti. Dobro smo se pripremali, pobedili smo na teškom gostovanju, atmosfera je dobra. Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, ali opet povoljnu po nas, jer su nam bodovi neophodni i daćemo sve od sebe da ih zabeležimo. Borićemo se protiv dobre ekipe, organizovanog kluba i neće biti lako, ali verujem u svoj tim i da ćemo napraviti ono što navijači očekuju od nas, a to su tri boda", rekao je.

Novinare je zanimalo i da li rastu pritisak i apetiti posle tri pobede, a Lalatović je istakao da rezultat mogu da naprave samo oni koji umeju da se nose sa pritiskom.

"Nismo mi još blizu plej-ofa, a ni ne zavisi sve od nas. Kad bismo pobedili sve utakmice što je teško i ukoliko i drugi budu pobedjivali može se desiti da ne udjemo u plej-of. Nama je bitno da igramo od utakmice do utakmice, da se trudimo i budemo sve bolji i da uzmemo što više bodova, a ako udjemo u plej-of onda je to stvarno ogroman uspeh mojih igrača", rekao je on.

"Kad bi od ekipe koja se borila za opstanak i imala samo 20 bodova, primila najviše golova uz Borac iz Čačka u jesenjem delu došli do plej-ofa, onda bi to bio znak da su se oni trgli i da loš rezultat nije bio ni do trenera ni do igrača nego splet nekih nesretnih okolnosti", dodao je Lalatović.

Štoper Čukaričkog Erhan Mašović je rekao da je zadovoljan što je ekipa u prve tri utakmice prolećnog dela teško primala golove, odnosno da je upisan jedan pogodak.

"Čim dodju pobede i atmosfera je bolja. Odlično treniramo, zadovoljan sam i kako sam lično odradio prva tri kola i mislim da će protiv Rada biti sve kako treba po nas. Rad čine odlični pojedinci, biće nam teško jer imamo problema u ekipi, ali mislim da će biti sve kako treba. Šef traži da igramo napadački i to nam odgovara", rekao je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke