Šta nam poručuje selektor "Orlića"?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.03.2016.
17:00
Izvor: Sportske.net

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić u petak je povukao potez koji sa sobom nosi jasnu poruku upućenu fudbalskoj javnosti.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak igra svoju šestu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor Tomislav Sivić odlučio se za jako interesantan potez.

Strateg "Orlića" prvo je pokazao smelost odlukom da Andriju Živkovića pozove u mladu reprezentaciju, a danas je otišao korak dalje - odlučio je da Živkoviću uruči kapitensku traku!

Dobro je poznato da mladi krilni fudbaler nema takmičarske utakmice u nogama još od sredine decembra, pošto je odbio da produži ugovor sa Partizanom. Klub ga je kaznio slanjem u Teleoptik u kojem samo trenira, što očigledno nije uticalo na njegovu formu.

Rekao je Tomislav Sivić da Andora nije Brazil i da zbog toga ne postoji prepreka da Andrija Živković zaigra. I ne samo da ga je stavio u startnu postavu, Sivić je jednom od najtalentovanijih uručio kapitensku traku.

Ovakvom odlukom selektor mlade reprezentacije Srbije poslao je snažnu poruku fudbalskoj javnosti. Ona je pokazatelj da se na Andriju Živkovića ozbiljno računa i da će u budućnosti predstavljati uzdanicu "A" reprezentacije.

Ukoliko se pitate na koji način je mladi fudbaler Partizana odgovorio na ukazano poverenje reći ćemo da je u prvih 45 minuta "namestio" dva gola Srđanu Babiću i Urošu Đurđeviću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 26.03.2016
14:49

Živković je biser, to svi znaju. Ali, smešno je da se centaršut iz kornera veliča kao asistencija, pa makar se i mogla zvanično tako računati. A još je besmislenije guranje lopte iz slobodnjaka, drugom igraču, da šutne, nazvati - asistencijom, mada, opet, službeno, to jeste poslednje dodavanje pred šut iz koga je postignut gol.

avatar
zoran radovic
Saturday, 26.03.2016
08:09

Asistencije izveo korner?
Uvezbani slobodan udarac?To su za nas asistencije😎

avatar
Mrki 1999
Friday, 25.03.2016
23:35

Mrki.Zile je igrac vanseriski.To sto u Partizanu nisu hteli i znali da rade kako treba i u interesu kluba, njihov je problem.Preovladali su licni interesi.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Friday, 25.03.2016
19:24

A podrska za Curcica?

avatar
nemanja.jankovic
Friday, 25.03.2016
18:43

i evo pokazao je asistencijama da je od znacaja :)

avatar
Friday, 25.03.2016
18:21

Šta je tu čudno da najtalentovaniji srpski igrač koji se pojavio još od Piksija bude kapiten omladinske reprezentacije? #srpski_mesi

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Friday, 25.03.2016
19:03
avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Friday, 25.03.2016
19:46

Da li znas da je on menadzer i da prati igrace po celoj Srbiji? Dozvoli!

avatar
Friday, 25.03.2016
19:24

Znači Plavšić bolji od Ljajića, rekao Merak(de)lija? Hahahaha

avatar
Дошао је крај
Friday, 25.03.2016
18:10

Реално, веома талентован фудбалер! Уз одабир правог клуба, где ће се са њим радити на прави начин, може бити нова фудбалска звезда! По мени од Декија Станковић и Видића нисмо имали фудбалера светске класе! А Илијев нек форсира пропалог Стевановића који реално ни у улици која има мало јачи тим не би имао место! С друге стране Михајловић је солидан, али реално Жилету не може ни прићи! Углавном, мислим да је ова нова генерација јако талентована и сложна! Са правим тренером, али и људима на челу савеза можда и дођу бољи дани за српски фудбал!