Šta je Božinov rekao italijanskim novinarima o Partizanovoj suspenziji?

Autor: Darko Mitrović
subota 14.01.2017.
13:31
Izvor: Sportske.net

Kažu da se dobar glas daleko čuje, rđav još dalje, pa je vest o suspenziji Partizana odjeknula širom Evrope.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Neizvesnost tim povodom i dalje traje, Partizan se uzda u odluku suda u Lozani, pogotovo što je u međuvremenu isplatio spornih 370.000 evra plus kaznu od 3.000 evra koju mu je izrekla UEFA.

Iako su u upravi crno-belih i dalje naizgled mirni, navijače Partizana sada zanima i kako su najnovije vesti iz UEFA uticale na same fudbalere.

Jedan od prvih koji je progovorio na tu temu od aktuelnih prvotimaca crno-belih je napadač Valeri Božinov.

On je dao opširan intervju za portal ''TuttoJuve'', gde se, između ostalog, dotakao i kazne koja je izrečena Partizanu.

''Nastavio sam da treniram normalno, nadam se golovima. Da, platili smo kaznu, a rukovodstvo kluba nas uverava da će Partizan igrati u Evropi. Predsednik i direktor su nam rekli da ne brinemo'', otkriva Božinov.

Povod za ovaj njegov intervju, ipak, jeste predstojeća utakmica između Fiorentine i Juventusa, koja je na programu sutra u 20. kolu Serije A. Radi se o klubovima za koje je Božinov svojevremeno nastupao.

On je izrazio čuđenje što je Fiorentina tako loše plasirana na tabeli, u ovom trenutku je tek na devetoj poziciji, a Božinov smatra da imaju mnogo kvalitetniji tim.

Očekuje da će sutra navijači biti ''dvanaesti igrač'' tima iz Firence, da bi to mogla da bude neka njihova prednost, ali naravno, Juventus je u ulozi favorita.

''Juventus je najjači tim od svih u Italiji, iako može da im se desi da izgube nekoliko utakmica. Fiorentina igra dobro, stvara dosta prilika i Juve bi mogao da bude u problemu, ali igrači poput Dibale, Mandžukića i Iguaina mogu to da reše'', objašnjava Božinov.

On je izneo i zanimljivo zapažanje kada je Juventusova napadačka linija tima u pitanju.

''Juve ima tri vrhunska napadača. Da sam ja trener, Dibala, Mandžukić i Iguain bi igrali zajedno, jer se radi o igračima sa različitim karakteristikama. Juve je tim koji uvek mora da igra napadački, na gol više, pogotovo kada ima Mandžukića koji se žrtvuje, sveprisutnog Dibalu i Iguaina koji kao lisica realizuje svoje šanse. Pa još kada imate na golu Bufona, onda nema razloga za brigu'', poručio je Božinov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke