Šta je AZ Alkmar pripremio crno-belima?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.09.2015.
12:12
Izvor: Sportske.net

Posmatrano iz perspektive navijača Partizana ekipa AZ Alkmara je najslabiji rival u grupi "L" Lige Evrope, ali se i pored toga postavlja pitanje da li crno-beli mogu da se izbore sa kvalitetom holandske ekipe.

az.nl
az.nl

Povezane vesti

Nikada Partizan u grupnoj fazi Lige Evrope nije imao priliku da odmeri snage sa jednim holandskim timom pa će AZ Alkmar imati tu čast da se pred "Grobarima" predstavi u što boljem svetlu.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jon van der Brom loše je otvorila novu sezonu pošto je na pet odigranih utakmica u holandskoj Erediviziji slavila tek jednom i to protiv slabašnog De Grafšapa.

Sastav iz Alkmara završio je prethodnu sezonu na trećoj poziciji u Erediviziji sa 62 osvojena boda, 26 manje u odnosu na prvoplasirani PSV Ajndhoven koji se prošetao do titule.

AZ se u kvalifikacije za Ligu Evrope uključio od trećeg kola gde je ukupnim rezultatom 4:1 eliminisao turskog prestavnika Istanbul Bašakšehir. Nešto veće iskušenje Holanđane je sačekalo u plej-of rundi gde su poraženi od rumunske Astere u Đurđiju (3:2) ali su u revanšu pobedom od 2:0 nadomestili deficit i obezbedili mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Odmah treba reći da AZ Alkmar nema tim koji je imao u prethodnoj sezoni jer su neki od nosilaca igre, a među njima i naš Nemanja Gudelj, napustili "AFAS Stadion".

Tim je sastavljen pretežno od holandskih fudbalera ali Jon van der Brom na raspolaganju ima i urugvajskog golmana Serhija Ročeta, švedskog defanzivca Matijasa Johansona, a tu su još i naš Rajko Brežančić, norveški vezista Markus Henriksen, Paragvajac Selso Ortiz Gamara, te švedski napdač Muamer Tanković i Iranac Alireza Jahanbakš.

Holandski stručnjak Van der Brom forsira formaciju 4-3-3 i ne treba očekivati da će zbog činjenice da njegov tim gostuje menjati svoju filozofiju. Evo i očekivanog sastava holandskog tima za večerašnji susret u Humskoj.

AZ Alkmar sastav

AZ Alkmar - Ročet, Johanson, Van der Linden, Guveluv, Brežančić, Van Overem, Henriksen, Rienstra, Jahanbakš, Jansen, Huperts

Utakmica je na programu od 21.05 a direktan prenos obezbeđen je na nacionalnoj televiziji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VULE123
Thursday, 17.09.2015
13:11

SVI NA STADION, IDEMO PFC!

avatar
baldekeita
Thursday, 17.09.2015
12:37

Henriksen sam vuce tu ekipu,nama je problem sto mi nemamo igraca koji moze odigrati flastera na njemu.Opasan je jos Iranac,nazalost on igra desno,a mi smo i tu vrlo tanki.Ne bi valjalo ni praviti faulove u zoni suta jer levonogi stoper ima odlican prekid.

avatar
ujka Vanja
Thursday, 17.09.2015
12:16

Nadam se da je pripremio jednu petardu,napred Alkmar!!!Kizo odlazi uprava napolje!!!