Šta čeka nacionalne selekcije u 2015. godini?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.01.2015.
17:15
Izvor: Sportske.net

Nova godina donosi sa sobom nove obaveze, izazove i nadanja na planu reprezentativnog fudbala. "Orlove" ćemo pratiti u kvalifikacijama za EP, a mnogo toga interesantnog videćemo i od mlađih selekcija.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Kada su se 31. decembra u ponoć sklopile kazaljke iza sebe smo ostavili sve neuspehe i poželeli da nam upravo započeta godina bude mnogo više berićetna u odnosu na prethodnu.

Nisu nam naši najbolji fudbaleri dali razloga da se radujemo u 2014. godini ali to ne znači da u narednih 365 dana neće imati prilike da se iskupe za svoje "kikseve".

Vođeni novim selektorom "Orlovi" će već u martu rešavati svoju sudbinu kada je plasman na EURO 2016. u pitanju. Gostovanje selekciji Portugala biće od presudnog značaja kada su kvalifikacije za kontinentalnu smotru u Francuskoj u pitanju.

Ne treba zaboraviti da će "A" reprezentacija Srbije u 2015. godini odigrati jubilarni stoti meč računajući samo period od trenutka osamostaljenja.

Srbija

Udarni period za "A" reprezentaciju biće sredinom godine kada su na redu novi mečevi u kvalifikacijama za EURO ali ćemo u isto vreme pratiti i mlađe kategorije.

Reprezentacija Srbije uzrasta do 20 godina nastupiće u periodu od 30. maja do 20. juna na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu što je prvo učešće jedne mlađe reprezentativne selekcije Srbije na Mundijalu.

Srbija U19

Mladu reprezentaciju Srbije sa Mladenom Dodićem na čelu (17. do 30. juna) čeka učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj Republici. "Orlići" se nalaze u grupi sa selekcijama Češke, Danske i Nemačke.

Srbija U21

Ne smemo zaboraviti ni selekcije ispod 19 i 17 godina koje u 2015. godini nastavljaju borbu za plasman na Evropska prvenstva u svojim uzrasnim kategorijama. Omladinci i kadeti se već nalaze u elitnim kvalifikacionim grupama što znači da im je potreban još jedan korak da se domognu završnog turnira.

Kada se podvuče crta, reprezentativne selekcije Srbije u godini pred nama čekaju veliki izazovi i svi se nadamo da će 2015. biti obeležena uspesima kojima bi sušan period u 2014. bio zaboravljen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kostajnicacz
Saturday, 03.01.2015
18:56

ove godine smo imali i 3 slektora bas me zanima sta ce kuhinja da smisli za sledecu godinu jer sve je bolje nego da ON ode

avatar
Čika Marko
Saturday, 03.01.2015
20:35

Kuva se nesto...i to bez lonca!!!

Ima da kipi na sve strane ;-)