Šta će odlučiti UEFA?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.10.2014.
09:35
Izvor: Sportske.net

Odluka o prekinutoj utakmici danas, ili eventualno sutra. UEFA presuđuje na osnovu izveštaja, niko ne može da pretpostavi kakva će biti odluka. Srbija ukazuje na političku pozadinu, Albanci ponavljaju da su pretučeni...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Jasno je da će se, ko ne bude zadovoljan, žaliti, ali to najčešće ne promeni ništa. U FSS ne očekuju najtežu kaznu, ona bi bila izbacivanje iz takmičenja.

"Ključni okidači su zastava sa političko-fašističkim sadržajem i fizički napad albanskih igrača na Mitrovića koji nije ni znao šta je na zastavi", kaže Zoran Laković za "Sport"

On dodaje da očekuje da meč bude registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju. Pre par dana Tomislav Karadžić je otkrio da je u Nion poslat dokaz, odnosno snimak na kome Džaka dobija signal sa klupe pre nego što se zaleteo na Mitrovića.

Bilo je uslova da se meč nastavi, što je konstatovao delegat, ali Albanci nisu želeli da igraju, navodeći da nisu psihički u stanju da nastave utakmicu.

Naravno da i oni računaju da će dobiti meč službenim rezultatom i potenciraju ono što niko i ne krije. Ogroman propust u organizaciji utakmice i nekoliko navijača na terenu koji su se fizički obračunavali sa gostima. Ni Cana nije ostao dužan, ali nas ne zanima ovde njegova sudbina, navijači jednostavno nisu smeli da budu na terenu.

Otežavajuća okolnost je to što Srbija već ima pregršt minuseva, setimo se Đenove ili Kruševca. Možemo mi koliko hoćemo za domaću upotrebu da pričamo kako nismo krivi, ali pita se UEFA, a u Nionu smo označeni kao neko čiji "navijači" stalno prave probleme.

U svakom slučaju, lobiranja je bilo, verovatno na obe strane, niti je stvar samo fudbalska, niti sa igrom ima mnogo veze. Na delu je bila politička provokacija, fašizam što je svakako težak prestup, ali ni Srbija nije bezgrešna, i povici sa tribina nam svakako ne idu na ruku.

"Mi nećemo izbeći kaznu zbog upada navijača na teren", ne ostavlja dilemu Laković koji je veoma uticajan u nionskim krugovima.

U FSS su sigurni da ćemo dobiti kaznu suspenzije stadiona, biti prinuđeni da igramo pred praznim tribinama. Sa druge strane, ko zna možda i meč bude ponovljen na neutralnom terenu, to bi bio kompromis u stilu UEFA. A možda budemo izbačeni i mi i Albanci, ni ta varijanta nije nemoguća.

Da sačekamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke