Šta će debitanti doneti ''Orlovima''?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 31.08.2015.
13:23
Izvor: Beta

Među okupljenim reprezentativcima Srbije, posebnu pažnju izazvao je i kvartet debitanata - Spajić, Petković, Brašanac i Kosanović.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Novi fudbalski reprezentativci Srbije Uroš Spajić, Marko Petković, Darko Brašanac i Milos Kosanović rekli su danas da su presrećni i ponosni zbog prilike da debituju u nacionalnom timu.

"San svakog čoveka koji se bavi fudbalom jeste da zaduži dres svog nacionalnog tima. Poziv u reprezentaciju je dodatni motiv nas debitanata da igramo još bolje i što više se trudimo", rekao je Spajić novinarima na okupljanju reprezntacije u Staroj Pazovi.

Srbija će u petak od 20.45 u Novom Sadu dočekati Jermeniju u utakmici šestog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija je poslednja u kvalifikacionoj Grupi I i nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Tri dana posle toga, selekciju Radovana Ćurčića očekuje i prijateljski meč sa Francuskom u Bordou.

Spajić, koji nastupa za francuski Tuluz, kazao je da cilj da se popravi bodovni saldo do kraja kvalfikacija, iako Srbija nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Motiva ne sme da manjka, svi znamo koliko je važno da državu predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Utakmica s Francuskom biće veliki test i iskustvo za nas. Oni nas poštuju i znaju da ovi naši loši rezultati nisu merilo kvaliteta", kazao je Spajić.

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković rekao je da se ne treba predavati i da treba skupiti snage za nove pobede.

"Svako ko je prvi put pozvan u reprezentaciju ne može da ne bude iznenađen zbog toga. Izuzetno mi je drago i velika mi je čast što ću učiti od Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića i ostalih. Nadam se da ću pokazati da sam budućnost reprezentacije", rekao je Petković.

Vezista Partizana Darko Brašanac
rekao je da je srećan što je dobio poziv u reprezentaciju u ranoj fazi karijere.

"Reprezentacija je san svakog igrača, a ja sam imao sreće da u ranoj fazi karijere dobijem poziv. Prošao sam sve mlađe kategorije, tu sam više od 10 godina i znam šta znači nositi državni grb na dresu", rekao je 23-godišnji Brašanac.

Štoper Mehelena Miloš Kosanović
rekao je da je uzbzđen zbog poziva u nacionalni tim.

"Velika mi je čast, srećan sam i daću sve od sebe da se nametnem selektoru i opravdam poziv. Stariji igrači su me pozdravili poželili mi sreću i mislim da će sve biti okej. Potrebno je da svi dokažemo da nije baš tako loša situacija u reprezentaciji", naveo je Kosanović.

Srbiji će kvalfikacioni meč protiv Jermenije 4. septembra u Novom Sadu biti 100. koji igra kao samostalna država. Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA).  

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 31.08.2015
13:26

Brasanac svakako, Spajic jos i nekako (ranije sam uvek predlagao i njega, ali ne istice se vise onoliko koliko je to ranije cinio), Petkovic nikako, a ovaj cetvrti samo da ne bude isti kao Stefan Mitrovic, eto.