Srpski dres je svetinja!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.09.2014.
11:28
Izvor: Sportske.net

"Srbin sam i daću sve za svoju zemlju! Taj osećaj koji nosite u srcu je jedino što čovek treba da sluša..."

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U trenutku kada fudbalska reprezentacija Srbije počinje novi ciklus kvalifikacija sa novim selektorom i velikim brojem igrača koji svojim kvalitetom i pozicijom u renomiranim evropskim klubovima ulivaju poverenje naciji, jedan od povratnika u nacionalni tim slika je i prilika situacije u kojoj se "Orlovi" nalaze.

Kada je Fudbalski savez Srbije 2007. godine otpočeo pregovore sa Zdravkom Kuzmanovićem oko igranja za seniorsku reprezentaciju Srbije mnogi su sa nestrpljenjem iščekivali hoće li mladi reprezentativac Švajcarske i član Bazela pristati da ponudu.

"Srbin sam i daću sve za svoju zemlju! Taj osećaj koji nosite u srcu je jedino što čovek treba da sluša..." izjavio je tada Kuzmanović.

U martu 2007. godine, tada devetnaestogodišnji mladić rođen u Tunu odigrao je prve utakmice u dresu sa srpskim nacionalnim grbom a od tog trenutka izrastao je u standardnog reprezentativca koji je pretio da nadmaši sve rekordere po broju nastupa.

Sa Antićevom Srbijom imao je čast da ode na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi a nakon kvalifikacija za EURO 2012. došao je novi selektor a Kuzmanović je izgubio svoje mesto u timu.

"Odlukom prethodnog selektora nisam bio pozivan ali i to je život.  Naučio sam da respektujem odluke trenera. Mogu da se lično složim sa tim ili ne, da mi bude krivo, ali Mihajlovićeva je bila poslednja..." kaže Kuzmanović.

Pored neigranja za nacionalni tim Zdravko se mnogo mučio i na klupskom planu, premda se 2013. godine izborio za ugovor u posrnulom Interu.

Amplituda uspeha i neuspeha nacionalnog tima kao da je pratila i ono što se Kuzmanoviću dešavalo na individualnom planu. Dolazak Dika Advokata svi vidimo kao priliku da Srbija iskoristi potencijal koji poseduje sa Kuzmom u timu koji je sa sobom u Staru Pazovu doneo jako važnu poruku svim saigračima.

"Prija mi što sam ponovo ovde. Iskreno, uželeo sam se reprezentacije Srbije jer je ona za mene svetinja, uvek sam ponosno dolazio da igram za svoju zemlju" ističe vezista Intera.

I to je praktično to, u novi ciklus kvalifikacija svaki reprezentativac neka uđe noseći u sebi Kuzmanovićeve reči sa početka i kraja priče. To će biti dovoljno da se na terenu ostvari uspeh i da srca nas koji živimo za fudbal budu ispunjena posle dugo vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke