''Srpski Bilbao'' u Superligi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.03.2017.
11:50
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Sve je više reakcija posle jučerašnje odluke FSS da se od naredne sezone smanji broj inostranih fudbalera u domaćem šampionatu.

Beta/FK Voždovac/Ds
Beta/FK Voždovac/Ds

Povezane vesti

Podsetimo, umesto dosadašnjih šest, ubuduće će za svaku superligašku ekipu moći da nastupa najviše četiri stranca.

A jedan od klubova koje ova odluka uopšte ne dotiče, jeste Voždovac, koji je trenutno jedini superligaški tim koji nema stranca u svom timu.

Takvo opredeljenje se neće menjati ni ubuduće, sudeći po rečima generalnog direktora Voždovca Gorana Grkinića.

“U potpunosti se slažemo sa odlukom gospodina Kokeze i mi kao klub imamo opredeljenje prvenstveno da forsiramo našu decu koja su ponikla u našem klubu i da igraju naša deca, pre nego stranci koji ne mogu da naprave razliku na terenu'', izjavio je Grkinić.

On je potom otkrio da Voždovac želi da sledi primer španskog Blbaa, koji je odavno poznat po tome da nema strance u svom timu.

''S obirom da sam kao internacionalac igrao u Portugalu, na Kipru i u Mađarskoj, znam da se od stranca traži, da mora biti mnogo bolji od domaćeg igrača. U našem prvom timu trenutno svi igrači imaju srpski pasoš, uključujući i Nemanju Nikolića i mladog Račića.

Naša vizija je da forsiramo decu iz naše omladinske škole i tako će biti i u buduće, na neki način hoćemo da budemo srpski Atletik Bilbao, odnosno da budemo prepoznatljivi po igračima koji su ponikli u toj regiji''
, zaključio je Grkinić.

Voždovčani na klupskom sajtu podsećaju i da tek dolazi plejada momaka iz omladinske škole poput kadetskog reprezentativca Stuparevića, omladinskog reprezentativca Blagojevića, te Purtića, Vidakovića, Račića, Bigovića, Mihajlovića, Čarapića koji su budućnost FK Voždovac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 22.03.2017
15:56

Sledeća odluka bi mogla biti npr..3 kluba iz BG mogu igrati Superligu. Jer ne znam koga vi i Čukarički zanimate osim rodbine, a što se tiče ovih sa Banjice oni imaju nešto navijača, ali bolje da nemaju.

avatar
Volem Vosu
Saturday, 01.04.2017
20:21

Ne bi ni vi bili u boljoj situaciji da vas nije osnovala drzava koja vas i dalje zdusno podrzava i finansira.