Sreća prati hrabre - Srbija je među osam najboljih!

Autor: Miloš Marković
sreda 10.06.2015.
08:32
Izvor: Sportske.net

Neodstatak sreće i koncentracije tokom regularnog dela igre ipak nisu koštali Srbiju, autogol Mađarske vodi Orliće u četvrtfinale!

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srbija: Rajković, Gajić, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović, Mandić, Živković, Grujić, Janković.

Mađarska: Žekeli, Osvat, Tamaš, Kečkeš, Lenđer, Vida, Mervo, Žoter, Kalmar, Nađi, Salai.

Glavni sudija meča: Antonio Mateu Lahoz.

Prvih deset minuta utakmice osmine finala Svetskog prvenstva između Mađarske i Srbije na stadionu Otago u Dunejdinu protiče bez konkretnih prilika na obe strane terena.

Selekcija naših severnih suseda je imala znatno veći posed lopte, dok su se izabranici selektora Paunovića u početnoj fazi utakmice fokusirali isključivo na kontranapade.

Prva akcija našeg tima koja je mogla da donese konkretnu opasnost po gol Mađara odigrana je u 13. minutu utakmice kada Mandićev šut sa nekih desetak minuta završava visoko iznad gola.

Imali su naši momci priliku i u 17. minutu utakmice, kada je Maksimović dobro probio po desnoj strani, uputio oštar centaršut ka Mandiću sa ivice kaznenog prostora, ali njegov udarac glavom završava pokraj gola.

Tokom prvih dvadeset minuta izdvajamo i dve sporne situacije u kojima su naši igrači pod pritiskom Mađara obarani u kaznenom prostoru i na ivici šesnaesterca, ali je sudija Lahoz, na razočaranje naših fudbalera, zadržao kriterijum prilikom tolerisanja nešto jačih duela.

Najbolja prilika za srpski tim došla je u 28. minutu, kada je Zdjelar prevario dvojicu protivničkih fudblera na ivici kaznenog prostora, a potom uputio udarac 'špicom' ka golu Šekeljija, koji se ispružio koliko je dug i poslednjim naporima loptu sprečio da zatrese mrežicu!

Srpski fudbaler su dobro organizovali igru u odbrani, zatvoreni su gotovo svi putevi ka golu Rajkovića, a Mađari su za pola sata igre uspeli da upute samo jedan šut u okvir gola mladog čuvara mreže Crvene zvezde.

U 33. minutu meča prilika za mađarski tim, koji nakon ubacivanja lopte iz auta dolaze u priliku da upute šut ka golu istrčalog Rajkovića, ali lopta završava pokraj gola, bez veće opasnosti po gol.

Naredni napad doneo je korner za naš tim iz kojeg Srbija dolazi u dobru šansu. Skočio je Grujić, na njegovu loptu glavom se nadovezao Mandić, ali je golman Mađarske spretno intervenisao i sprečio gol.

Otvorena igra na obe strane u finišu prvog poluvremena donosi atraktivniju igru. Nađi je probio po desnoj strani terena, uputio loptu ka Žoteru, čiji udarac na sreću biva blokiran pre nego što je ozbiljnije uspeo da ugrozi Rajkovićev gola.

Probali su Mađari u 42. minutu da iz prvog kornera na meču ugroze Rajkovića, oštru loptu Nađija je revnosnom intervencijom izbacio Rajković, bez većih opasnosti po njegov gol.

Najbolja i najlepša prilika za gol viđena je u poslednjem minutu prvog dela, kada je agilni Živković probio po sredini terena, proigrao Mandića u kaznenom prostoru, ali njegov oštar šut zaustavlja golman Mađarske, rezultatom 0:0 se otišlo na odmor.

Početak drugog dela utakmice donosi znatno hrabriju i konkretniju igru našeg tima, koji poput Mađara u prvom poluvremenu, dominira posedom i kontrolom lopte na sredini terena.

Kruže oko gola izabranici Veljka Paunovića, još jednom se ističe Mandić koji ispred protivničkog gola vodi veliku borbu sa defanzivcima Mađarske.

Deset minuta drugog dela protiču u totalnoj dominaciji našeg tima, Mađari ne uspevaju loptu da prenesu na protivničku polovinu. Mandić je zaslužan za dobru akciju našeg tima koju je započeo oduzimanjem lopte na Mađarskoj polovini, uputio je ka Živkoviću koji asistira Grujiću, ali njegov udarac po zemlji završava pored gola Šekeljija.

GOL - Mađarska vodi 1:0, Mervo!

Nespretna reakcija Jankovića u 56. minutu, slab udarac sa pet metara ispred mađarskog gola nakon sjajne akcije Antonova, Mađari istrčavaju kontranapad, Kalmar proigrava Merva koji snažnim udarcem sa nekoliko metara od gola pogađa mrežu golmana Rajkovića. Umesto da postigne gol, Srbija prima pogodak, nedostatak sreće i koncentracije našeg tima.

U nastavku je u igru umesto indisponiranog Jankovića ušao Šaponjić, koji u 60. minutu stvara dobru priliku za gol svom timu, ali su Mađari koncentrisani ispred svog gola, ostaje rezultat 1:0 za Mađarsku.

Kako je počelo drugo poluvreme u istom ritmu i nastavlja. Srbija kontroliše igru na sredini terena, Mađari su spustili loptu nakon postignutog gola i koncentrišu se na odbranu svoje mreže, dok Srbija na 20 minuta do kraja pokušava da se probije uglavnom preko agilnog Mandića koji se ulaskom Šaponjića izvukao na desnu stranu terena.

Najbolja prilika za Mađare u drugom delu viđena je u 73. minutu kada je Žoter iskosa sa desne strane dobru loptu Kalmara poslao daleko pored gola Rajkovića.

Već u narednom napadu najbolja prilika i za naše igrače, Mandićev odličan udarac zaustavlja raspoloženi Šekelji, koji je najzaslužniji za činjenicu da Srbija do ovog dela utakmice nije uspela da postigne gol.

Pokušavaju Orlići da rašire gusto postrojene mađarske fudbalere na svojoj polovini terena, Antovov, a kasnije i Gaćinović centaršutevima sa leve strane terena pokušavaju da razigraju svoje saigrače, ali na 5 minuta do kraja nema promene igre. Orlićima nedostaje završnica, Mađari su dobro zatvorili svoj gol.

Kakva prilika za Gaćinovića čiji atraktivan volej nije pogodio metu!

Živković dubinskom loptom u 88. minutu pronalazi fudbalera Vojvodine, koji u skoku zahvata loptu na prvu i šalje je tik iznad prečke mađarskog gola.

Sve ili ništa, Orlići su bacili sve karte u napad - u 91. minutu sreća nas je pogledala: GOOOOOOOL - 1:1!

Živković je izveo korner, Šaponjić se spustio na kolena i loptu glavom zabio u mrežu golmana Mađarske!

U finišu meča ipak, nespretnost i nedostatak koncentracije još jednom je koštao srpske fudbalere, Srbija ostaje bez igrača na terenu, Gajić dobija drugi žuti karton.

Kraj regularnog dela nije doneo promene, Srbija ostaje u konkurenciji za plasman u narednu fazu, odluka će pasti u produžecima.

Oprezno su Orlići sa igračem manje ušli u nastavak meča, Mađari imaju terensku inicijativu dok srpski fudbaleri pokušavaju da preskoče sredinu terena i dužim loptama pogode isturenog Šaponjića.

Nesportska situacija u stotom minutu, Mađari nastavljaju napad iako njihov fudbaler leži na zemlji, strasti su se rasplamsale u ovom delu nastavka.

Umor čini svoje, izdvajamo akciju Živkovića, koji je iskoristio brzinu po desnoj strani, pretrčao nekoliko protivničkih fudbalera, ali je u odsutnom trenutku poslao lošu loptu ka Šaponjiću i tako propustio priliku da stvori izgledniju priliku za svoj tim.

Na kraju bez promena i nakon prvog produžetka, rezultat ostaje 1:1.

Oštro s Orlići ušli u drugi produžetak, probao je Gaćinović da uosli Šaponjića kome je malo nedostajalo u skok duelu. Lopta se odbija do Maksimovića, koji pokušava aktraktivno sa nekih 18 metara od gola, ali je udarac bio slab za golmana Mađarske.

Iako sa igračem manje, Orlići su konkretnije i odlučnije krenuli ka golu rivala, koji se donekle pre svega koncentriše na odbranu svoje mreže.

U 118. minutu 2:1 za reprezentaciju SRBIJE!

Ako nas sreća do tada nije pogledala, sada jeste. Naizgled neizgledna akcija Srbije, Šaponjić je pokušao iskosa da prosledi loptu ka Gaćinoviću koji je stajao na petercu, defanzivac Mađarske Talaber je uklizao i loptu prebacio preko svog golmana!

GOLOVE pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ginola
Wednesday, 10.06.2015
18:59

Paunovic je tu najmanje kriv,zna se ko je rekao da Jankovic mora u prvu..A inace,lavlje srce nasih momaka je izbacilo Madjarsku,bravo momci!

avatar
magister
Wednesday, 10.06.2015
16:44

Dodatni mali komentar. Način na koji je primljen gol, pokazuje veliku slabost konkretnog igrača, broj 6, u odnosu na igru po zemlji. A ukazuje i na naviku naših trenera da za štopere biraju najkršnije momke, što više, to bolje, kao da će igrati centre u košarci. Još jednom: birajte najbolje na tim pozicijama, oslobođeni predrasuda o visini. Nekad je visok stoper sjajan, npr VIdić, ali i niži umeju da budu fantastični, npr. Maskerano. Šaponjiću bi bilo lakše da da gol glavom da je bio 20cm niži. Zašto Džeko, koji je sjajan igrač, a još i visok, a igra špica, nema prednost nad KunAguerom? Retki su igrači koji zaista koriste baš visinu, kao izrazitu prednost i tim svojim fizičkim kvalitetom donose i svom timu prednost, kao što je to radio Žigić i npr. Krauč... ali znam mnogo više omanjih igrača, i na mestu špica i na mestu stopera, koji su imali sjajne karijere, a najbolji strelci ikad su bili Gerd Miler, Pele, Mesi, Paolo Rosi, Raul, Tevez, kod nas Santrač; štoperi, Maskerano, Kostakurta, Ćiro Ferara, Kanavaro, Medel, Pujol, Pasarela...

avatar
magister
Wednesday, 10.06.2015
15:40

Bravo dečaci! Korak po korak, pa, dokle stignemo. Već je veliki uspeh! Bravo!

avatar
Barça el honor
Wednesday, 10.06.2015
15:13

Zao mi sto nisam gledao utakmicu. Svaka cast za momke, od pocetka verujem u njih. Samo hrabro orlici idemo do finala :)

avatar
Dzonifer :D
Wednesday, 10.06.2015
14:43

Ove godine da budu Srbi ludaci,SVETA prvaci! :D

avatar
Grof of PalmaCity
Wednesday, 10.06.2015
12:21

Posle prve utakmice svi po Saponjicu. Rekoh Vam da mali ima tek 17 godina i da je buducnost. Momcima cestike , ja nikome nista ne zameram, cak ni Jankovicu. Nije on kriv sto je , iz ne znam kojih razloga pozvan u ovu ekipu. To sto je poceo to je tek prica za sebe...... Sudjenje u prvom poluvremenu, transparentno protiv nas. Za ono zasto je Zdjelar dobio zuti u drugom, sta je trebao da dobije madjar za start nad Grujicem u prvom, a nije ni faul svirao.... Zato je sreca bila na nasoj strani a i deca su to zasluzila jer su se posteno borili do poslednje sekunde... Bravo... moj tip je bio polufinale....

avatar
Wednesday, 10.06.2015
08:52

Čestitke igračima i selektoru jer smo bolja reprezentacija i potpuno zasluženo idemo među 8 na svetu jer nam je tamo i mesto ali moram i da kritikujem: prva greška selektora je što je umesto Dražića poveo Jankovića na SP jer je Dražić talentovaniji i bolji igrač; druga što je umesto Šaponjića stavio Jankovića u tim (mogao je Mandić na levom krilu kad je već Gaćinović bio nespreman, a Šaponjić u špicu); treća greška zakasnela izmena JankovićŠaponjić jer je to već morao na pauzi da uradi i još dve stvari koje možda nisu mogle drugačije, a to je da ranije izvrši izmene GrujićGaćinović i što je važnije GajićStevanović jer je Gajić odigrao veoma slabo još imao žuti karton ali razumem da je kao ofanzivniji bek bio potrebniji na terenu pre Stevanovića jer smo jurili rezultat ali izmena je morala da bude izvršena odmah nakon izjednačenja. Što se tiče igrača rak raka je završnica (centaršut, povratna, završni pas, završni šut na gol) i umalo da zbog toga ispadnemo ali ono što je naše jako oružje-prekid nam je doneo ostanak u igri. Što se tiče pojedinaca: Gajić je morao bolje i u napadu i u odbrani ali su on i Živković imali veliki zadatak jer su Mađari imali Horgoša i Žotaru po levoj strani koji su veoma dobri igrači; Babić je morao bolje da odigra kod primljenog gola i imao par loših intervencija; Zdjelar i Maksimović su previše puta bezidejno odigrali u širini i potencijalne kontranapde i brze napade pretvorili samo u napade; Grujić mora dosta agilnije da igra odbranu i više da se nudi u napadu; Živkovića jesu opet pretukli što je sudija dozvoljavao ali je imao i par veoma loših poteza međutim iskupio se jer je učestvovao kod oba naša gola; Janković neprimetan, a onda umalo da bude tragičar, nažalost nije pokazao da je opravdano pozvan u reprezentaciju; Mandić je morao bolje da primi loptu kod one druge šanse i samim tim da bolje šutira na gol inače je bio bolji na levom krilu nego u špicu napada.

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 10.06.2015
08:51

Najmladji ujedno i najbitniji ! nSad protiv SAD ili Kolumbije. Ja tipujem na Kolumbiju i mislim da imamo sanse za polufinale.

avatar
Bata
Wednesday, 10.06.2015
08:50
avatar
baldekeita
Wednesday, 10.06.2015
08:49

Bravo momci!Saponji se danas vratilo za sve promasaje :D

avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 10.06.2015
08:46

Idemo po medalju ...Bravo momci !!!

avatar
Acid Jim
Wednesday, 10.06.2015
08:45

imaju srece, a i zasluzeno u odnosu na sta su prikazali. svaka cast ovim borcima, Tim lavlje srce!

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 10.06.2015
08:41

Protiv sudije (nedosudjen bar jedan penal i zbog izostavljanja kartona za stopere Madjarske),protiv Madjara,protiv suspenzija i stomacnih problema! Srbijo,ponosna budi!

avatar
Petar Petar
Wednesday, 10.06.2015
08:40

Ajde breee!!! Au, nije zdravo ovako nervirati se od zore rane :). Bravo kraljevi, idemo dalje. Kad god pomislim da cemo lagano, uvek muka neka.

avatar
Loris Karius
Wednesday, 10.06.2015
08:36

Momci svaka čast!Nije mi žao ustajati svako jutro kad vi igrate u 6h kad ovako dobro igrate!Suđenje stvarno na sramotnom nivou!

avatar
Кун
Wednesday, 10.06.2015
08:35

Aaaaa, bravo momciiii. Sreca prati hrabre, nismo odustajali ni sa igracem manje. Moralo je da se vrati kad tad oni iz prvog kola, kako ekipi tako i Saponjicu, bravo Saponja!

avatar
Wednesday, 10.06.2015
08:35

Bilo je gusto, svaka čast momcima.Idemo po zlato!!!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 10.06.2015
08:35

NAPRED SRBIJA!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 10.06.2015
11:22

Prst da ti otpadne...

avatar
Wednesday, 10.06.2015
08:32

Šaponjić oduzeo titulu tragičara Jankoviću i predao je Talaberu :D

avatar
Moemilo
Wednesday, 10.06.2015
08:27

Indisponirani Jankovic!!!!! ???? Cemu komplimenti..???? Sta bi Paunovicu da ga uopste povede ...a rezon njegovog pocinjanja utakmice nikad necu razumeti!!!!!

avatar
Grof of PalmaCity
Wednesday, 10.06.2015
12:23

Meni licno, kao Zvezdasu, najlepsi sat karijere malenog nam Filipa je bio onaj dok se pakovao za odlazak.... ali ajd.... valjda neki strucnjaci znaju bolje od mene slepog...