Srbijo, ostaju ti "biseri"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.06.2015.
13:36
Izvor: Sportske.net

Golman omladinske reprezentacije Srbije Predrag Rajković najavio je da će, uprkos primamljivim ponudama iz inostranstva, i narednih godinu dana najverovatnije provesti u Crvenoj zvezdi.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

U danu kada je trener Partizana najavio da će najbolji fudbaler Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina najverovatnije ostati u Humskoj, još jedan od članova zlatne generacije "novozelanđana" otkrio je da ima želju da produži boravak u Crvenoj zvezdi.

"Zlatna rukavica" Mundijalita i kapiten aktuelnog šampiona sveta za uzrast do 20 godina otkrio je za list "Danas" da će uprkos svim ponudama karijeru najverovatnije nastaviti u Crvenoj zvezdi.

"Pratim sve što javljaju mediji i izjavljuju klupski čelnici. Spreman sam za obe opcije. I za dokazivanje u inostranstvu i za još učenja, sazrevanja i borbe za trofeje u mojoj Zvezdi. Ne mogu u ovom trenutku da tvrdim da će biti ovako ili onako, jer dosta toga utiče na odluku, ali čini mi se da ću ostati. Najverovatnije" poručuje Predrag Rajković.

Momak koji je na sedam odigranih utakmica na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu primio samo četiri gola objasnio je zašto ne bi bilo pametno da većina članova zlatne generacije odmah zapuca "preko grane".

"Ne znam da li je realno, ali mislim da bi bilo dobro da ne zapucamo svi odmah preko granice. Ne bojim se ja za to da li bismo se snašli, jer mislim da smo svi spremni za veće i bolje lige. Mislim da bi naš superligaški fudbal dobio na snazi i popularnosti ako bi 'zlatni orlići' ostali još godinu, dve ovde. Videćemo kolika je razlika između želja i mogućnosti" zaključio je Rajković.

Golman Crvene zvezde odavno se nalazi na radaru belgijskih klubova a nakon što je Srbija osvojila zlato na Novom Zelandu u trku za mladim čuvarom mreže uključili su se i bivši prvaci Evrope Milan i Steaua ali i drugi klubovi kao što je Red Bul Lajpcig.

Ukoliko bi se zaista dogodilo da nosioci igre reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Novom Zelandu ostanu u srpskim klubovima to bi za budućnost nacionalnog tima bilo od ogromnog značaja ali bi i kvalitet Superlige bio podignut na viši nivo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Friday, 26.06.2015
12:52

Kakva ljudina!

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 25.06.2015
21:34

Vratimo se u realnost!!! Od sampionskog tima sa evropskog prvenstva samo je Mitrovic u A timu,tako ce nazalost i ovi momci da zavrse....Lise Rjakovica,ne vidim nekog igraca u skorijoj buducnosti u A timu,a ni za Rajkovica nisam siguran...Mozda Zivkovic,mada kakvi smo i njega cemo da upropastimo !!!

avatar
booksofknjige
Thursday, 25.06.2015
16:56

au kakav kralj, ova recenica da ce njegov ostanak promeniti fudbal na bolje je divna,iako to nece biti slucaj,on ce biti taj vitez koji ce prvi krenuti u borbu za bolji fudbal,on je kapiten,primer drugima,mozda ga isprate pametne glave..sve vise mi rajko raste u ocima..

avatar
Amar Zo
Thursday, 25.06.2015
16:19

Rajko car , nije bez razloga kapiten!

avatar
Volem Vosu
Thursday, 25.06.2015
16:18

Svi ste se dokazali na svetskom,pare ce doci,igracete u boljim klubovima i ligama,ali bi svojim ostankom na godinu,dve mozda postali primer ostalim mladim igracima da ne srljaju tako mladi i mozda nam klupski fudbal pocne liciti na nesto. Bravo mali!

avatar
Thursday, 25.06.2015
14:44

Želim ti nagradu 'Zlatna rukavica'' i u seniorskoj konkurenciji. Bravo, Predraže! :))

avatar
Thursday, 25.06.2015
14:30

Kako bi bilo lepo da svi nasi klubovi guraju klince uz neke iskusne i kvalitetne igrace, bez ikakvih stranaca...

avatar
baldekeita
Thursday, 25.06.2015
14:24

Rajkovic ce najverovatnije ostati tokom kv. za LE medjutim cim Zvezda ispadne i Terzic shvati da nema para od UEFA morace da ga proda,slicno ce biti i sa Zivkovicem.

avatar
Samo CZV
Thursday, 25.06.2015
14:20

Fenomenalna vest! Nema potrebe da nigde žuri,ima samo 19 godina i cena će mu samo rasti.Sa Rajkom po duplu krunu i plasman u ligu Evrope!!!

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 25.06.2015
13:37

Jaooo kakav kralj. Bravo mali bice od tebe nesto....