Srbijo, ima li kraja ovom košmaru?

Autor: Darko Mitrović
subota 13.06.2015.
23:22
Izvor: Sportske.net

Ne vredi, imali su priliku da nešto ovih dana nauče i od svojih mlađih kolega koji blistaju na ''Mundijalitu'', ali aktuelnom sastavu ''Orlova'' jednostavno nema pomoći. Šta tek očekivati na jesen?

Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP
Beta/Jens Dresling/Polfoto via AP

Povezane vesti

Koliko god da smo svesni svih slabosti našeg nacionalnog tima i loše atmosfere koja već dugo vlada oko ''Orlova'', ni u najgorim snovima nismo mogli da predvidimo ono što se događa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Jedan jedini, i to jedva osvojeni bod u pet odigranih utakmica?!

Sa dvojicom fudbalera Čelsija, jedinim prvotimcem Mančester Sitija, jednim iz Liverpula, pa štoperom Šalkea, zatim najboljim strelcem belgijskog prvenstva, oko koga se otimaju veliki evropski klubovi ovog leta...?!

Činilo nam se realnim da niže od trećeg mesta koje vodi u baraž, u ovakvoj grupi ne možemo da potonemo.

Ali, izgleda da još uvek nismo dotakli dno, koliko god nam i ovo što se večeras dogodilo u Kopenhagenu izgledalo katastrofalno.

Najgore od svega je što su ove kvalifikacije tek na sredini, što će mučenje da traje i čitave jeseni...

Evo, Albanija je večeras pobedila Francusku, a naš nacionalni tim će baš protiv Albanaca završiti kvalifikacije. A pre toga, Jermenija u Beogradu, pa Portugalci...

Dakle, još jedno veliko takmičenje će proteći bez ''Orlova'', tamo im po onome što su pokazali i nije mesto, ali naravno da je moglo da bude znatno drugačije.

Treba li da se vraćamo na onu lakrdiju oko izbora selektora? Posle olako propuštene prilike da se nastavi saradnja sa Sinišom Mihajlovićem, usledio je sraman odnos prema Ljubinku Druloviću koji nije ozbiljno shvaćen i pored osvojene titule prvaka Evrope sa nekim od igrača koji danas igraju i u ''A'' timu, poput Aleksandra Mitrovića.

Uzdali su se u Holanđanina Dika Advokata, koji nije stigao ni da pohvata sve konce, a trka za EURO je već praktično bila izgubljena.

Angažovan je Radovan Ćurčić, na sva usta hvaljen od strane potpredsednika FSS Sava Miloševića, postavljen kao ''dugoročno rešenje'', ali posle mečeva u Portugalu i Danskoj nikoga nije uverio da je kadar da u dogledno vreme učini nešto više.

I? Da li da opet menjamo selektora? Ili je vreme da i neki drugi, za promenu, preuzmu odgovornost?

Svi smo razočarani, ljuti, ali hajde da večeras ne širimo negativnu energiju. Ujutru igraju ''neki novi srpski klinci'', koji sa selektorom Veljkom Paunovićem, vode borbu sa Amerikancima za plasman u polufinale Svetskog U20 prvenstva.

Neka jutro bude mnogo lepše od večeri! I biće, u to ne sumnjamo!

A ''Orlovi''? Nisu nas uverili da su vredni pažnje..

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Sunday, 14.06.2015
13:48

nisunama selektori toliko krivi, jer kod svakog su igrali slicni igraci, ne racunajuci mihu koji je dovodio neke leve. matic, kolarov i bane ginu za klubove, a ovde se izdrkavaju, isti kao i vidic sto je bio, za mancester pogine, a za reprezentaciju rukom u sesnaestercu, mars svi iz reprezentacije!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 14.06.2015
10:47

Portugal ide na kraju...

avatar
Rajko DjRaul Damjanovic
Sunday, 14.06.2015
05:16

Samo pametni ljudi ne gledaju ovaj raspali fudbal,,ne treba se nervirati oko foto modela i starleta na zelenom pasnjaku

avatar
delije sever NS
Sunday, 14.06.2015
03:18

Predlog: Broj 1- Karadzic odlazi ZAUVEK,nestaje,ide da peca i uziva u gledanju sunca ili sta vec,umesto njega Deki Stankovic ili neko normalan.nPredlog broj 2: Kompletne ove dunstere razduziti i zahvaliti im se sto su igrali za reprezentaciju,ostaviti samo jedno 2-3 malo bolja dunstera starija i kompletnu mladu generaciju prekomadovati u A selekciju.Istrpeti 2-3 godine,kao Belgijanci,i onda cepaj mreze.Ovako ne ide.P.S. I selektora omladinske prekomandovati u A selektora i to vise NE PIPATI dosta godina.

avatar
Gianluigi Buffon
Sunday, 14.06.2015
03:03

Задњи ниво разочарења у вези репке - нити их гледам нити ме гризе што то пропуштам иако не радим ништа преко потребно а круна свега кад видим резултат и заболе ме за слепцима... јад и чемер... само ми је жао што изнова пале народ да ће као победити а појма немају... тачније неће јер им не плаћају милионе... ставити орлиће у А тим... били би 100 пута боље... а не ове лицемере...

avatar
Davids26
Sunday, 14.06.2015
00:23

Zalosno je sto ih boli k**** za komentare cele nacije koja je vec ogorcena na njih i zasluzuju svaki zvizduk sa tribina ako iko vise i dodje da ih gleda

avatar
Davids26
Sunday, 14.06.2015
00:22

Ima ako se zahvalimo svima i pokazemo umisljenim zvezdama gde su vrata...znaju da kenjaju po novinama o patriotizmu a tamo gde mogu da ga pokazu veze nemaju....sramota ali hrvati mogu da im drze lekciju kako se igra za reprezentaciju svoje zemlje!

avatar
Sukica9
Sunday, 14.06.2015
00:13

Nema kraja, nemaa!! Svi napolje osim Matica, najveceg gospodina u srpskom fudbalskom svetu bre.. Naravno Ivanovic je takodje tu... Trci covek u napad da da gol, veznjaci gori nego ovi iz San Marina. Bruka bre

avatar
Grobar92
Sunday, 14.06.2015
03:54

A Stojkela ??? Budi iskren do kraja molim te ko brata rodjenog

avatar
Sukica9
Monday, 15.06.2015
16:13

Stojkovica sam zaboravio... Stojke je kralj! U postu koje su sportke objavile da je Zivke izgurao Lukaca, i da treba u prvom timu Srbije da brani... Pogledaj moje komentare na taj post. Stojke je nas najbolji golman bio i ostao... Znaci Matic, Stojkovic(koji nas uvek vadi da ne kazem iz cega) i Bane lav!

avatar
Davids26
Sunday, 14.06.2015
00:12

Ovo je vec sramota! Igraci koji ne trpe nikakav autoritet,umisljene zvezde...nazalost hrvati nam daju lekciju kako se igra za reprezentaciju

avatar
Marko Djordjevic 035
Saturday, 13.06.2015
23:51

Najveca sramota ovde drzave sto se sporta tice vec 15-ak godina su fudbaleri i tako ce i ostati doveka.

avatar
Christian Rosenkreutz
Saturday, 13.06.2015
23:47

Nadam se da je ovo pravi trenutak da se amaterizuje ovaj sport kod nas (vec imamo amaterske rezultate, na nivou gibraltara i san marina) jer previse novca odvlaci od sportova u kojima smo menju najboljima na svetu (kosarka, vaterpolo, plivanje, odbojka, pa moze se reci da smo i za rukomet talentovani samo se ne ulaze dovoljno)

avatar
JUVENTIN
Sunday, 14.06.2015
00:24

Potpuno se slazem sa tobom

avatar
ppera 1
Saturday, 13.06.2015
23:35

Samo ovde se srpski defanzivci iz PL svrstavaju rame uz rame sa najboljim napadačima iz daleko jačih liga (Primera, Bundesliga pa čak i Serie A) pa otud i čuđenje 'kako ovo' kada imamo 'vrhunske igrače'?

avatar
Slaven CFC
Sunday, 14.06.2015
00:46

jesi li ti to izvalio da su bayernliga i juventusliga bolje od PL ili mi se cini? Primera jeste jaca,ali su bayernliga i juventusliga daleko ispod PL-a.

avatar
ZZika
Saturday, 13.06.2015
23:27

A da puste klince da igraju. Ovi matori su ionako trece kvalifikacije prodali. Sve zvezde a nikad vece crnilo.