Srbijo, Brazilci te čekaju!

Autor: Miloš Marković
sreda 17.06.2015.
08:34
Izvor: Sportske.net

Impresivnim trijumfom, Brazilci su poslali upozorenje drugom polufinalnom paru. Orlići, pamet u glavu!

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Brazil od pet zvezdica!

Južnoamerikanci su sa stilom otplesali do finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, Senegal je savladan rezultatom 5:0.

Rezultat u potpunosti odgovara svemu viđenom na terenu, Afrikanci su bili nemoćni da se odupru raspoloženom rivalu.

Sve je bilo gotovo već nakon sedam minuta igre, kada je Senegal nokautiran sa dva brza i precizna udarca, pravo u bradu. Prvi su sami skrivili, nesrećni Andelino Korea je loptu ubacio u svoju mrežu u pokušaju da preseče niski centaršut desnog beka Brazila, Žoao Pedra.

Da stvari budu gore, samo nekoliko minuta kasnije, brazilska 'desetka' Gabriel Žezus se probio kroz sredinu terena, poslao divan pas do markosa Giljerma, koji je podjednako lepim završnim udarcem loptu iz kaznenog prostora ubacio u mrežu.

Nije Brazilu bilo na pameti da se povuče i zaštiti prednost, napadački orijentisani mladići su već u 19. minutu, nakon stative Žezusa stigli do novog gola.

Fudbaler Real Madrida Žan Karlos je pokazao dobru tehniku na levoj strani terena, ubacio lepu loptu koju je golman Senegala dohvatio, ali ne i zadržao. Lopta stiže do Bosćilje, koji je izbliza smešta u mrežu.

Imao je i Senegal trenutke, ali je raspoložen i koncentrisan golman Brazila igrao u skladu sa ostatkom tima.

U potpunosti nadmoćni u odnosu na Senegalce, Brazilci su na odmor otišli sa četiri gola zalihe.

Fantastičan pogodak u kome je učestvovao defanzivac Brazila. Žorge je prevario nekoliko fudbalera Senegala, staloženim šutem povećao prednost i doneo veliku radost svom timu.

Opao je tempo u drugom delu igre, Brazil je čuvao snagu, a Senegal bezuspešno pokušavao da se na bilo koji način vrati u život.

Markos Giljerme je probio 'dosadno' poluvreme, udarcem sa 20 metara je testirao reflekse senegalskog golmana, doneo peti pogodak svom timu za ubedljivu i krajnje zasluženu pobedu.

Brazil je na ovaj način poslao poruku Maliju i Srbiji, na miru će pratiti meč i čekati ko će im biti rival u borbi za svojom šestom titulom Svetskog prvaka za uzrast mlađi od 20 godina.

Golove sa meča Brazil - Senegal možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 17.06.2015
15:25

srbija je slabija od senegala ja sam dalibor i nadam se pobedi brazila

avatar
DjovaneElber
Wednesday, 17.06.2015
13:15

Dajte taj Brazil breeee! Mozemo do titule

avatar
Coleman
Wednesday, 17.06.2015
12:15

Srbija nije Senegal

avatar
strucnabudala
Wednesday, 17.06.2015
09:05

Bolje je sto su Brazilci pobedili ovoliko. Sada vec misle da su najbolji i tu je nasa sansa. Odbrana Brazila je nula, skok igra u odbrani ne postoji.