Srbija - Svaka utakmica je finale!

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.11.2014.
17:00
Izvor: Beta

Kormilar fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat izjavio je da ima puno poverenje u svoje izabranike i da nije korektno da se stalno priča kako je sve vezano za nacionalnu selekciju loše.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat kazao je danas da ima puno poverenje u svoj tim pred utakmicu sa Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Igramo protiv dobrog tima, ali i naš tim je takođe dobar. Verujem u svoje igrače i, što je najvažnije, oni veruju u sebe. Moji igrači znaju koliko nas težak posao očekuje i ne može da se očekuje lak posao ni protiv koga", kazao je Advokat uoči poslednjeg treninga pred meč sa Danskom.

Srbija će sutra od 20.45 pred praznim tribinama stadiona Partizana dočekati Dansku u svojoj trećoj utakmici Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat u Francuskoj.

Selektor je kazao da Aleksandar Kolarov nije uspeo da se oporavi od povrede i da će na poziciji levog beka igrati Duško Tošić.

Advokat je rekao da još nije odlučio ko će od napadača početi utakmicu i dodao da ga raduje što Aleksandar Mitrović radi odlično i što je smršao.

"Suštinski je normalno da reprezentativci igraju bolje za svoje klubove, kod nas su do pet dana zajedno, šta možemo da uradimo za taj period. Imam dobar osećaj što se tiče ekipe, mislim da napredujemo i rastemo, ali neke stvari ne mogu da se urade za dan", rekao je Advokat.

"Orlovi" posle dve utakmice imaju jedan osvojen bod, a selekot je ocenio da nije sve toliko loše.

"Nismo očekivali ovakav bodovni saldo i sada je svaka utakmica poput finalne. Uz dobar rezultat protiv Danske ponovo bismo bili u trci za vrh. Do sada nismo izgubili utakmicu, ne može stalno da se govori: loše, loše, loše", istakao je Advokat.

Upitan o slabostima reprezentacije Danske, Advokat je uz osmeh odgovorio: "Ima mnogo slabosti".

"To je dobar tim, odigrao je mnogo dobro protiv jakog Portugala, ali nije imao sreće. To je skup dobrih igrača, tehnički potkovanih, koji znaju i vole da igraju fudbal", kazao je Advokat.

Advokat je, na zahtev i srpskih i danskih novinara ponovio da je odlukom Evropske fudbalske unije (UEFA) za utakmicu protiv Albanije kažnjena samo Srbija.

Prisustvo utakmici najavio je bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović, a Advokat je rekao da je to pozitivno i dobro što se održava lepa i korektna veza sa njim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kostajnicacz
Thursday, 13.11.2014
18:29

mislim da bi na poziciji levog beka tomovic bio bolje resenje od tosica, nije klasican levi bek ali vec je igrao na toj poziciji

avatar
Par Kečeva
Friday, 14.11.2014
00:38

Tomovic je,ako se ne varam,desni bek.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
12:25

"Ipak, Tosic je bolji", bas je to pokazao sinoc, ali mozda kao stoper:-D

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 14.11.2014
09:21

Ne varas se, desni bek i stoper, ali moze i levog. Ipak, Tosic je bolji.

avatar
Branislav
Thursday, 13.11.2014
18:27

Drugi Sinisa Mihajlovic.

avatar
Homer J.Simpson
Thursday, 13.11.2014
19:15

KAmo srece,Miha je napraqvio tim,uz sve minuse koje je imao,pre svega zbog tvrdoglavosti i principa,ovo je Mihin tim,nikakve slicnosti sa njim Advokat nema,kamo lepe srece da ima.......
Mihu nismo smeli da pustimo,vreme to pokazuje i tek ce pokazati....

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 13.11.2014
18:12

Red je Advokat da i ti uknjižiš prvu pobedu, a kad nisi zvao Lomića, onda mora Tošić da se pokaže kao dobar igrač, a verujem u njega pošto je protiv Brazila doktorski odigrao.

avatar
Branislav
Thursday, 13.11.2014
19:17

Je l' taj Lomic ziv uopste? :)

avatar
Povratak kralja BAN1
Thursday, 13.11.2014
19:44

Skoro je dao dva gola u ruskoj PL.