Srbija se sprema za ''sudbonosnu utakmicu''!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.11.2014.
17:52
Izvor: Beta

Tako je predstojeći duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo najavio kapiten našeg nacionalnog tima Branislav Ivanović, na okupljanju ''Orlova'' u Staroj Pazovi.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović nazvao je danas predstojeći meč protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo "sudbinskom utakmicom" i dodao da očekuje da će prazne tribine samo motivisati njegovu ekipu.

"Pripremaćemo se za Dansku kao i za sve ostale mečeve. Znamo važnost predstojećeg susreta, ali znamo i da moramo da pobedimo. Danska je ozbiljan protivnik. Mi imamo vere u svoje sposobnosti", rekao je Ivanović na okupljanju reprezentacije u Sportskom centru FSS.

Treću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine Srbija će igrati u petak na stadionu Partizana.

Odlukom UEFA, a posle incidenata na meču s Albanijom, taj meč će se igrati bez prisustva gledalaca.

"Bez obzira na rezultat, mi ćemo svaku utakmicu igrati do kraja kvalifikacija sa istim žarom. Istina je da protiv Danske nećemo imati pomoć navijača, ali to može i da nas motiviše", rekao je Ivanović u Staroj Pazovi.

Na pitanje da li mu se čini da neko Srbiju ne želi da vidi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, Ivanović je kazao da nema takav utisak.

"Sve zavisi od nas i od toga koliko ćemo pobeda ostvariti. Ne smemo podleći pritisku čak ni tada ako rezultat protiv Danske ne bude bio po našim željama. Ovo je sudbinska utakmica. Tri osvojena boda protiv Danske nas vraćaju u 'normalu' i zato je bitno pobediti", rekao je kapiten Srbije.

U državni tim se vratio Milan Biševac, koji je odsustvovao zbog povrede.

"Moramo se okrenuti našim ciljevima i zaboraviti šta se dešavalo protiv Albanije. Kod nas treba da proradi inat i da u ovakvim okolnostima pokažemo svoju snagu, bez obzira što za rivala imamo jaku ekipu. Naravno, mi idemo na pobedu", rekao je Biševac.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi za predstojeću utakmicu sa Danskom u petak, ali i za prijateljski meč sa Grčkom u Haniji četiri dana kasnije.

Selektoru Advokatu danas su se u Staroj Pazovi na raspolaganju stavili sledeći fudbaleri:

Golmani: Vladimir Stojković (Haifa Makabi, Izrael), željko Brkić (Udineze), Predrag Rajković (Crvena zvezda),

Odbrana: Branislav Ivanović (čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Matija Nastasić (Mančester Siti), Antonio Rukavina (Viljareal), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić (Genčlerbirligi), Stefan Mitrović (Frajburg), Nikola Maksimović (Torino), Milan Biševac (Olimpik, Lion),

Sredina terena: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nemanja Matić (šelsi), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Miloš Jojić (Borusija, Dortmund), Zdravo Kuzmanović (Inter),

Napadači: Dušan Tadić (Sauthemton), Lazar Marković (Liverpul), Filip Djuričić (Majnc), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Đorđević (Lacio), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Danko Lazović (Partizan)
.

Posle tri odigrane utakmice, Srbija je četvrta u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa jednim bodom, dok je Danska prva sa četiri boda.

Utakmica Srbija-Danska igra se u petak od 20.45 na stadionu Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Tuesday, 11.11.2014
03:13

Novi Pazar voli Srbiju

avatar
Monday, 10.11.2014
22:13

Mi fudbalere za jak rezultat imamo ali se bojim da nemamo selektora za tako nesto ...

avatar
Marcos Alonso
Monday, 10.11.2014
19:44

2-1 za Srbiju.. za dansku stirjelac LORD

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 11.11.2014
16:09

Lord neće igrati u ovoj utakmici jer nije pozvan

avatar
Toni Kroos
Monday, 10.11.2014
19:33

Dajte da i to izgubimo pa da se napokon nesto promeni!!

avatar
ljuba niš
Monday, 10.11.2014
19:23

ajmooo srbende
u petak mora da se grize za tri boda

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 10.11.2014
19:02
avatar
Delije Crna Gora
Monday, 10.11.2014
19:13

Želim vam da razbijete Dance, i hoćete...
ALI BIH VIŠE VOLIO DA MOJI SOKOLOVI DOBIJU ŠVEDSKU...
Ma srećno, i vama i nama!!!