Srbija nisu samo Zvezda i Partizan!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 14.06.2015.
10:38
Izvor: Sportske.net

U Srbiji klubaštvo je večiti problem kada je reprezentacija u pitanju. Ne u nacionalnom timu, već oko njega, i u javnosti. Ponekad kada vidimo komentare stičemo utisak da za Srbiju igraju jedino fudbaleri Zvezde i Partizana...

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Nije prošlo mnogo, "Grobari" su bili naoštreni da kritikuju Rajkovića kada je preuzeo odgovornost na penalu, sa druge strane "Delije" kritikuju igrače Partizana.

Ali, to su naše naravi, koje podgrevaju i dva najveća kluba jer su sami sebe nazvali brendom i ponašaju se kao da niko drugi ne postoji.

Ali, da uzmemo primer ove reprezentacije koja je napravila ogroman uspeh plasmanom u polufinale i nastavlja da nosi zastavu Evrope na Novom Zelandu.

U ovom aktuelnom sastavu veliki broj igrača ima Vojvodina, Babića, Gaćinovića, Pankova i Vanju Milinkovića. Dodajmo na to da je i Sergej Milinković njihov dete, pa je jasno da se dobar rad van Beograda isplatio.

Partizanova škola je među najboljima u Evropi, Andrija Živković biser koga više nećemo gledati na terenima JSL, tu su još Šaponjić i Stevanović, dok je zanimljivo, Stefan Ilić iz Spartaka prošao školu Partizana.

Iz Zvezde na ovo prvenstvo nisu otputovali Ristić i Jović, uz Rajkovića tu su Grujić, Jovanović, Manojlović- Nemanja Maksimović koji igra u Kazahstanu je takođe Zvezdino dete, odnosno igrao je u mlađim kategorijama na "Marakani". Filip Janković takođe, čak je postao i najmlađi debitant, a onda završio u Italiji.

OFK Beograd jec rasadnik talenata, Gajić, Antonov, Zdjelar brane "romantiku" i Srbiju.

Zanimljivo da je Stefan Milošević koji nastupa za Spartak igrao i u Zvezdi i u Partizanu, a Čukarički se diči Mandićem koji je iz svog Herceg Novog preko Vojvodine i Rada stigao na Banovo Brdo.

Poenta?

Ne možete da gledate klubaški, to je i ubilo srpski fudbal, tim pre što nam je liga takva da je svejedno ko će biti prvak, Zvezda ili Partizan.

Ovi momci će ionako uskoro obući neke druge dresove, reprezentacija bi morala da bude iznad svega, što u Srbiji nikada nije slučaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Sunday, 14.06.2015
17:25

Tupim to vec godinama jer vidim da to ne dodje prirodno svakom srbinu. Reprezentacija pre klubova. To je meni uvek prirodno dolazilo i mojim ortacima za koje mislim da su normalni ljudi. Bravo klinci!!!

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 14.06.2015
15:00

Maksimovicu, crno dete, dolazi u Evropu!

avatar
Sunday, 14.06.2015
13:05

Naravno! Tužna je priča kako za neke igrače koji nisu igrali za blizance saznamo kasnije nego što bi trebalo, npr. ranije je to bio slučaj sa Đukićem, Drulovićem, sada sa Tučkom Kostićem...

avatar
Моца Јовић
Sunday, 14.06.2015
12:49

To i mi treba vama da kazemo jer je i vama svaki drugi tekst o Zvezdi i Partizanu. Ja razumem da mora da bude vise nego ostalima, ali toliko vise bas i ne mora. Mediji su umnogome doprineli ovakvom uzasu od naseg fudbala neopravdano forsirajuci ta dva kluba u svemu.nSad kao produkt toga imamo jednu smesnu ligu sa jednim privatnim i stvarno ozbiljnim klubom koji placa svoje igrace za razliku od ta 2 kluba kojima ce od prodaje bisera ostajati mrvice jer su prodavali prava na njih. Bitno je da i pored toga sto je Zvezda prodala prava na mnoge svoje igrace, sad hoce da dovedu Gacinovica, Srnica, Ivanica, Antonova a uskoro ce verovatno i druge da zazele. Ono najgore je sto im je u prethodnim godinama uspevalo da nasamare ljude iz drugih klubova da im prodaju talentovane igrace za sitnis. Sada ce to vec teze ici, nece im Cukaricki prodati dobre igrace za male pare kad mogu da ih prodaju u inostranstvo. Vojvodina ce verovatno isto tako da postupi.

avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 14.06.2015
11:37

Svaka cast na tekstu.

avatar
Sunday, 14.06.2015
11:09

Ponekad kada vidimo komentare stičemo utisak da za Srbiju igraju jedino fudbaleri Zvezde i Partizana. UVEK KADA ČITAM SPORT MISLIM DA NOVINARI NISU ČULI DA U SRBIJU POSTOJI BILO KOJI KLUB OSIM zvezde. Poneki put im se omakne pa spomenu Partizan i Vošu ali zato svaki drugi tekst o zvezdi.

avatar
Toni Kroos
Sunday, 14.06.2015
10:42

Svaka cast Rajkovicu i Zivkovicu ali mora se priznati da je pravi predvodnik ove reprezentacije Sergej Milinkovic Savic! Bili bi sigurno jos jaci kada bi igrali Jovic i Ristic,makar na klupi ali bi imali koga da uvedemo! Ipak,SVAKA CAST MOMCI!

avatar
Christian Rosenkreutz
Sunday, 14.06.2015
13:34

Sve odma u A selekciju i dodati jos samo Kostica i Matica, a od ostalih ko kako zasluzi.