Srbija bleda - Stojke junak utakmice!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.10.2014.
19:53
Izvor: Sportske.net

Pogotkom Zorana Tošića u 90. minutu susreta reprezentacija Srbije stigla je do remija u Jerevanu, na startu kvalifikacija za EURO 2016. u Francuskoj. Bod u Jermeniji doneo je Tošić ali je Vladimir Stojković junak meča pošto je pri rezultatu 1:0 odbranio p

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Očekivali smo da će reprezentacija Srbije imati problema u Jerevanu ali je duel sa Jermenima pokazao da još uvek nismo dorasli igranju na rezultat, pošto su "Orlovi" jedva stigli do remija.

Reprezentacija Srbije remizirala je na startu kvalifikacija za EURO 2016. sa Jermenijom rezultatom 1:1 (0:0) a junak utakmice bio je Vladmir Stojković koji je odbranio penal pre izjednačujućeg gola Zorana Tošića u 90. minutu utakmice.


Jermenija
- 1 Berezovski, 3 Harojan, 5 Arzumanjan, 4 Voskanjan, 6 Mkrtčjan (od '52 R. Hovsepjan), 7 Artur Edigarjan, 8 Pizeli (od '85 15 Karapetian), 13 K. Hovhanisjan, 20 Hajrapetjan, 11 Sarkisov, 22 Manučarjan

Srbija - 1 Stojković, 6 Ivanović, 5 Nastasić, 13 S. Mitrović, 11 Kolarov, 8 Gudelj (od '75 A. Mitrović), 14 Matić, 21 Marković (od '27 Kuzmanović), 10 Tadić, 7 Z. Tošić, 9 Đorđević (od '70 Lazović)

Kompletan tok susreta OVDE!

Duel na nacionalnom stadionu "Republika" u Jerevanu doneo je već u prvom delu igre očekivanu postavku stanja na terenu. Domaćin se odlučio za defanzivnu postavku igre a kontranapadi i prekidi trebalo je Jermenima da donesu prilike da ugroze gol Vladimira Stojkovića.

Već na samom startu igre Srbija je nametnula svoj ritam, saterala protivnika u šesnaesterac, ali izglednih prilika nije bilo sve do udarca Dušana Tadića sa osamnaest metara u 20. minutu susreta.

Individualnoj akciji u kojoj je prvotimac Sautemptona stavio na muke golmana Berezovskog prethodili su solidni pokušaji Nemanje Gudelja i Aleksandra Kolarova, ali nedovoljno dobri da dođemo do prednosti.

Sredinom prvog dela igre povredio se Lazar Marković. Prvi utisak je da je srpski reprezentativac doživeo povredu mišića trbušnog zida zbog čega je Zdravko Kuzmanović morao na teren već u 27. minutu.

Od tog momenta Dik Advokat menja formaciju iz '4-2-3-1' u '4-1-4-1' a fudbaler Intera već u prvom kontaktu sa loptom dobro gađa pod prečku, ali Berezovski odbija loptu u korner posle kojeg i Branislav Ivanović glavom prebacuje okvir gola.

Do tog momenta domaćin je na terenu delovao inferiorno, organizovano se branio sa tek po kojim izletom na polovinu našeg nacionalnog tima, ali je posle dobrog pokušaja Tošića u 37. minutu Jermenija umalo šokirala izabranike Dika Advokata.

Markos Pizeli primio je loptu na ivici šesnaesterca, tukao u donji desni ugao Stojkovićevog gola, ali je golman Makabi Haife fantastičnom intervencijom sprečio domaće da dođu do prednosti. Bio je to ujedno jedini udarac Jermena u okvir gola tokom prvog dela igre, dok je Srbija uputila osam!

Do odlaska na odmor Matija Nastasić je u dva navrata prekršajem zaustavljao napade Jermena zbog čega je u nadoknadi vremena "požuteo" ali se iz prekida nije izrodila prilika koja bi bila opasna po gol Vladimira Stojkovića.

Dusan Tadic
Foto: uefa.com

U nastavku meča znatno manje uzbuđenja. Prvih dvadesetak minuta igre proteklo je bez izglednijih prilika iako je Zoran Tošić u 56. minutu lošim prijemom upropastio sjajnu priliku koju mu je stvorio Nemanja Matić.

Usledio je period igre kada se nekolicina domaćih igrača žalila na provredu, bilo je i prinudnih promena, a kada je Dik Advokat odlučio da u igru uvede Danka Lazovića usledio je pravi šok.

Posle kornera i dobre intervencije Vladimira Stojkovića, odbrana naše reprezentacije očajno reaguje pa Voskanjan olako prolazi po levoj strani i pronalazi na petercu usamljenog Roberta Arzumanjana koji glavom pogađa mrežu naše reprezentacije za vođstvo Jermenije od 1:0!

Pokušao je Dik Advokat da uvođenjem Aleksandra Mitrovića promeni situaciju na terenu ali je posle svega Jermenija mogla do uvećanja prednosti.

Kontranapad u 83. minutu doneo je Jermenima šansu da sa penala stignu do 2:0, ali je udarac Pizelija sa bele tačke odbranio Vladimir Stojković, a onda je još jednom intervencijom sprečio domaće da dupliraju prednost!

Koliko su odbrane Vladimira Stojkovića bile važne pokazalo se u 90. minutu kada je Zoran Tošić odbijenu loptu smestio iza leđa golmana Jermenije za konačnih 1:1!

Na taj način Srbija je kvalifikacije za EURO 2016. počela bodom osvojenim na gostovanju Jermeniji ali će Dik Advokat imati mnogo posla ukoliko želi da "Orlove" odvede u Francusku.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke