Srbija - Albanija (PREKINUTO)

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.10.2014.
20:29
Izvor: Sportske.net

Skandalozna dešavanja u Humskoj, neverovatne provokacije Albanaca! Bilo je i tuče među igračima, pošto je Stefan Mitrović zgrabio zastavu sa simbolima Velike Albanije koja je par minuta letela iznad terena. Meč je prekinut!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Tribine stadiona Partizana su ispunjene, odlična je atmosfera, a ako dodamo i činjenicu da će ovo biti prva utakmica na novom travnatom tepihu u Humskoj, naši reprezentativci imaju sve uslove da konačno izbore taj prvi trijumf u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Podsetimo, uoči ovog susreta, Srbija ima jedan osvojen bod, a Albanci četiri, ali iz dve odigrane utakmice.

Ekipe su na terenu, a himna Albanije dočekana je zvižducima celog stadiona.

Srbija: Stojković, Nastasić, Ivanović, Kolarov, S. Mitrović, Tošić, Gudelj, Matić, Tadić, Lazović, Đuričić.

Albanija: Beriša, Lila, Hisaj, Agoli, Mavraj, Lenjani, Cana, Kukeli, Džaka, Abraši, Balaj.

Utakmica je počela
!

Naš tim od samog početka pokušava da izvrši pritisak pred golom Albanije, prvi pokušaj imao je Filip Đuričić, ali je sa ivice kaznenog prostora pogodio - Baneta Ivanovića, u gužvi pred golom gostiju.

U šestom minutu novi opasan napad našeg tima, Danko Lazović je po zemlji centrirao sa desne strane, ali su se Albanci odbranili.

A onda, minut kasnije, najbolja prilika za Srbiju. Akcija Tošić-Đuričić-Tadić, koji je na kraju traljavo zahvatio loptu i ona završava tik pored leve stative gola gostiju.

Albanci za sada orijentisani samo na odbranu svog gola, za sada ne pokazuju potencijal da iz neke kontre ugroze Stojkovićevu mrežu.

A podrška ''Orlovima'' sa tribina je sve jača...

U 13. minutu kraći prekid meča, jer je jedan fudbaler gostiju dobio jak udarac u glavu i ukazuje mu se pomoć pored šesnaesterca Albanije.

Tri minuta kasnije, nova akcija naše reprezentacije, Đuričić je uposlio kapitena Ivanovića, koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Ostaje 0-0.

Na isteku 20. minuta igre nova velika šansa za selekciju Srbije, velika gužva se stvorila pred golom Albanije, ali Lazović i Đuričić nisu uspeli ni da upute udarac, jer je arbitar Etkinson dosudio prekršaj Danku Lazoviću, zbog povlačenja protivničkog igrača.

Tek posle pola sata igre, Albanci su uspeli da presele dešavanja na terenu na našu polovinu, izveli su i jedan korner, posle koga je usledio brz napad našeg tima. Bane Ivanović ponovo preti sa desne strane, pogodio je jednog gostujućeg igrača, tražio je penal, ali je arbitar smatrao da nije bilo igranja rukom.

I onda ono čega smo se pribojavali! Kiks naše odbrane, Mavraj je sa desetak metara iz prve šutirao po zemlji, ali nas, kao i u Jermeniji, spasava golman Vladimir Stojković!

Na kraju korner za Albance, pa onda nova prilika za goste, ali ovog puta lopta završava pored gola.

Kako se bliži kraj prvog poluvremena, naš tim sve ređe uspeva da ugrozi gol gostiju, koji su se oslobodili početnog pritiska i sada igraju sve otresitije.

U 39. minutu novi korner za Albance. Srećom, ovog puta nema opasnosti po naš gol.

Međutim, ono što i dalje zabrinjava, jeste ''hronična'' neefikasnost našeg nacionalnog tima.

A na tri minuta pre kraja poluvremena, incidenti i na tribinama. Petarde, dimne bombe, a onda i improvizovani leteći objekat, sa provokativnom albanskom zastavom leti iznad stadiona u Humskoj!!!

Atmosfera je dovedena do usijanja, a kada je Stefan Mitrović uzeo tu zastavu, usledila je tuča među igračima!

Neverovatne provokacije od strane Albanaca!

Ali, nije da nismo očekivali, posle svega što se događalo prethodnih dana.

Meč je prekinut! Navijači ulaze na teren
!

Sudija Etkinson je povukao igrače sa terena.

Ipak, delegat ovog meča odlučio je da se meč nastavi, ali ako bude nekih novih incidenata, uslediće trajni prekid.

Posle dvadesetak minuta, selektor Srbije i rezervni igrači su se vratili na teren, očekujemo povratak i svih aktera utakmice.

Međutim, petnaest minuta kasnije novi preokret! I selektor i igrači se vraćaju u svlačionicu!

Kako prenosi RTS, u toku je sastanak delegata sa albanskom delegacijom, kako bi Albanci ipak izašli na teren. Nezvanično, Albanci traže da se isprazne tribine!

Ali, ubrzo su rešene sve dileme - nema nastavka utakmice!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke