Sprski narod se pita - Zbog čega Muslin pre Barda?

Autor: Boban Filipović
sreda 18.05.2016.
14:38
Izvor: Sportske.net

U kultnoj emisiji kabinetskog tiba Dejana Anđusa KCN Sport, jedan od lajtmotiva bio je izbor Slavoljuba Muslina za selektora Srbije. Urednik i voditelj, kao i svi gledaoci koji su se uključili u program izneli su stav da bi bivši selektor i gost emisije M

mojacrvenazvezda.net
mojacrvenazvezda.net

Povezane vesti

Anđus je svoj stav bazirao na tome da je Živa neuporedivo stručniji, da iza sebe ima mnogo veće iskustvo, a poentirao je tezom da niko u ovom trenutku ne bi mogao da vaspostavi kult reprezentacije bolje od Barda.

Zbog Živine omiljenosti u narodu kolega Anđus je ubeđen da bi tribine na utakmicama reprezentacije bile ponovo dobro posećene, te da bi se unutar samog tima konačno zaveo red zahvaljujući autoritetu 'starog vuka'.

Kod Živadonovića je bilo primetno da mu lepe reči imponuju, ali on je pružio nedvosmislenu podršku Slavoljubu Muslinu i istakao da ceni izbor Fudbalskog saveza Srbije, konkretno Slaviše Kokeze i Tomislava Karadžića.

Ipak, bivši selektor SRJ, koji trenutno obavlja funckiju u jedom odboru koji je osnovao savez, izneo je i niz konkretnih predloga Muslinu.

Živa predlaže povratak praksi vaspostavljanja B reprezentacije iz vremena njegovog 'fudbalskog oca' Miljana Miljanića koju bi činili igrači koji su prerasli mladu reprezentaciju, a nisu u najužem izboru za A tim. To bi uglavnom bili fudbaleri koji igraju u domaćem šampionatu, spremni da grizu i da se dokazuju u drirektnom duelu sa "najboljima", te da se o od njih oformi ekipa koja bi bila sparing partner onim najboljima jer bi se na taj način uvek održavala zdrava konkurencija u nacionalnom timu, a kranji cilj je da niko ne sme da se oseća nedodirljivo.

Po Bardovom mišljenju glavni problem u reprezentaciji je to što je većina srpskih igrača, koja je izdejstvovala jake ugovore u bogatim stranim klubovima, svoje obaveze u državnom timu shvata kao fakultativu i izlet, što igra bez krvi i što se reprezentativna okupljanja imaju više materijala za tabloide nego za prave fudbalske teme, aludirajući na sve učestaliju praksu lumpovanja po splavovima do u sitne sate u društvu starletica.

Bila je to samo jedna od tema, pročešljano je dosta toga, a mi vam toplo preporučujeo da pogeldate celu emisiju.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 19.05.2016
02:31
avatar
mile stojkovic
Wednesday, 18.05.2016
16:44

Boze ima li vecih gluposti od ovoga..Strucniji covek koji o modernom fudbalu zna koliko i ja koji ovo pisem..Muslin je bar neko ko je u fudbalu aktivan..covek koji je poznat po disciplini..a to je ono sto nedostaje manekenima iz nase reprezentacije

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 18.05.2016
16:20

izlapotine...:)

avatar
jv
Wednesday, 18.05.2016
15:31

Zar je Andjusa potrebno komentarisati?

avatar
The KING(guapo)
Wednesday, 18.05.2016
15:03
avatar
marecareee
Wednesday, 18.05.2016
14:54

Ja ipak mislim da Vujosevic treba da bude selektor...

avatar
Wednesday, 18.05.2016
14:45

Boze ti pomozi...

avatar
babaroga
Wednesday, 18.05.2016
16:53

U oba slucaja. Ne vidim kako ce se iscupamo iz ovog

avatar
Wednesday, 18.05.2016
17:32

Uvek nek' nam pomogne, a ne bi me cudilo i da Zivadinovic ovog predlozi za predsednika Saveza ili barem generalnog sekretara, a najmanje za portparola kad se vec ovako caste...