"Spektakularnom" Partizanu otvoren put ka Evropi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.12.2015.
09:29
Izvor: Sportske.net

U moru loših vesti koje su navijači slušali, evo i nekih koje će im uliti nadu...

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Juče je Ivica Iliev najavio spektakularan prelazni rok u Partizanu. Stigli su golman Šaranov i povratnik Marko Jovanović, ali to su tek prva pojačanja.

Partizan će renovirati ekipu, sportski direktor Iliev je naredna pojačanja krstio "bombama", pa svakako da će januar proteći u slatkom isčekivanju navijača.

Partizan će na proleće morati da osvoji kup kako bi spasio sezonu, a čini se da je odbrana titule nemoguća misija.

Dobre vesti su vezane za evropske kvalifikacije. Naime, zahvaljujući bodovima osvojenim ove jeseni u LE, crno-belima će biti znatno olakšan put do grupne faze.

Kako piše sport.rs Partizan je bogatiji za 2000 bodova, značajno je popravio mesto na rang listi UEFA, koeficijent će mu omogućiti da bude nosilac u svim fazama žreba.

To praktično znači da na putu ka evropskoj jeseni u LE neće moći da se sastane sa onim najboljim timovima iz vodećih evropskih liga, što je sjajno, jer ipak u ovom takmičenju je moguće u baražu, ako si u slabijem šeširu dobiti znatno težeg rivala.

Sada naravno ne može da se govori o imenima, ali privilegovani timovi, odnosno nosioci u poslednjem kolu dobijaju protivnike iz bivših sovjetskih republika, eventualno sa Balkana, Švajcarce, Norvežane, Mađare, Grke, dakle rivale sa kojima se može igrati.

Jasno, neće biti lako, ali lakše nego što je obično za srpske klubove. Naravno, Partizan mora pre toga da obezbedi plasman u Evropu, odnosno da igra mnogo bolje nego ove jeseni u šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar El Matador
Thursday, 24.12.2015
12:01

Crnogorce i Makedonce neka nam žreb dodeli. Bilo bi najbolje!

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 24.12.2015
11:39

Spektakularan ili ne, on je sakupio 6,850 bodova samo u ovoj godini, a neki drugi klub koji igra epohalnu sezonu - 1,100 (od kojih je 0,850 došlo od onog prvog kluba)

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 24.12.2015
20:06

Evo svaka vam cast... Samo da se razjasni nesto, ti bodovi znace vama, Zvezda od njih nema apsolutno nikakve koristi. Da ste ovaj put prosli kao i dosad (sa cirka 2 boda od mogucih 18) sledece sezone ne bi imali sta da trazite u kvalifikacijama, jer odgovorno tvrdim da je za timove iz Istocne Evrope u LE lakse uci preko kvalifikacija za LS. Pored toga, tim koji krece u kval za LS pocinje 20 dana kasnije, sto je u toj fazi od kljucnog znacaja. Drugo, ova Zvezda uopste nije ona sto je ispala od Kairata, svima vam je to jasno, i agresivnoscu samo pokazujete da ste toga svesni. I da zavrsim kao sto si ti poceo, epohalna ili ne, Zvezda je trenutno duplo kvalitetniji tim od Partizana. Plakao, provocirao ili cupao kosu, tako ti je...

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 24.12.2015
23:17

Zvezda je prvu utakmicu protiv Kairata igrala 9 dana pre meča Partizan Dila Gori, a ne 20. Toliko o kredibilnosti tvog komentara. Sportski pozdrav. 2 Lige Šampiona i 7 Ligi evrope/Kupa Uefa naspram Zvezdina 2 Kupa Uefa i to sve u poslednjih 20 godina, razmišljaj o tome. Sportski pozdrav!

avatar
Teleoptik 162km
Thursday, 24.12.2015
11:18

Ne moze Salburg, koji trosi 35 miliona godisnje, da garantuje svojim navijacima evropu, zato bolje cutite svi zajedno sa Ilievim i Terzicem.

avatar
Pedja1
Thursday, 24.12.2015
12:52

Jedan od najrealnijih komentara ikada! Zbog ovakvih izjava i izlazimo na teren protiv raznih Fljamurtarija, Šamroka, Kairata itd. kao da smo Real Madrid, pa nas amaterske i polu-amaterske ekipe ispraše kao stoku...