Spektakl u Kruševcu - Danas se igra 50. srpski ''El Klasiko''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.05.2017.
13:02
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs, fkradnickinis.rs

U Nišu ga najavljuju kao ''meč istine'', Kruševljani žele da otpišu rivala iz trke za plasman u Evropu.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

U senci sve uzbudljivije trke za titulu koju i ovog proleća vode Zvezda i Partizan, vodi se i velika borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Nekoliko ekipa je u igri, za očekivati je da četvrtoplasirani sigurno ide na evro-scenu, a s obzirom da Lučanci, koji to mesto trenutno zauzimaju, još nisu dobili licencu, možda na kraju i peto mesto donese izlazak u Evropu.

Uz ekipu Mladosti, među glavnim kandidatima za ''evropsku poziciju'' na tabeli superlige su i Napredak i niški Radnički, koji se večeras od 19 časova sastaju u Kruševcu, u jubilarnom, 50. srpskom ''El Klasiku''.

Trener Napretka Vuk Rašović od svojih igrača očekuje da pruže svoj trenutni maksimum, iako je još uvek neizvesno u kakvom će sastavu Kruševljani da zaigraju, jer je osim Miladinovića pod znakom pitanja i nastup Gobeljića, kao i Vukanovića.

''Jeste važna utakmica ali ne i presudna. Ambicije oba kluba su iste tako da će sigurno ova utakmica odrediti ko će zauzeti mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Želim da pozovem navijače da dođu da nas bodre, potrebna nam je pomoć u ovoj utakmici. Siguran sam da će igrači dati svoj maksimum, da ćemo od prvog do devedesetog minuta igrati na način kako bi navijači želeli, pokušaćemo da igramo za gol više.

S druge strane ćemo se truditi da budemo oprezni, koliko utakmica bude nalagala, obzirom da protiv sebe imamo protivnika koji je trenutno bolje rangiran na tabeli od nas.

Radničkom ovaj sistem takmičenja više odgovara. Oni su bili iza nas osam bodova, sticajem okolnosti i sistema takmičenja sada su ispred nas dva boda, tako da još jednom koristim priliku da pozovem navijače da budu naš dvanaesti igrač",
izjavio je Rašović.

Što se tiče Nišlija, zdravstvenih problema ovih dana imao je trener Milan Rastava, pa je umesto njega utakmicu najavio Dragan Ilić, njegov prvi pomoćnik.

''Mogu da vam 'iz prve ruke' prenesem neku atmosferu koja je i danas, ali i čitave nedelje pokazivala visoku svest o tome šta nam znači ova utakmica. Jasno, ona se, u skladu sa ciljem, a to je Evropa, može nazvati i ključnom.

Dakle, čitave sedmice radni tonus je bio na najvišem nivou, a dobra vest je i da smo trenirali u kompletnom sastavu. Stanković je, doduše, bio odsutan sa par treninga zbog povrde skočnog zgloba, ali oporavio se i sigurno će konkurisati za nedeljni duel. Dakle, u Kruševac idemo punim kapacitetom i što se igračkog kadra tiče, ali i kada je važnost meča u pitanju'',
rekao je Ilić.

Radnički večerašnju utakmicu dočekuje kao petoplasirani sa 28 bodova, Napredak je na šestom mestu sa 26.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Me1919
Sunday, 07.05.2017
13:09

Neka pobedi dobar fudbal. A vi se carapani-jakuze dovedite u pamet,ne vredjajte Srbiju i sve gradjane u njoj da je Nis u Bugarskoj. Ne otudjujte svoju ionako vec rasparcanu zemlju!

avatar
Sunday, 07.05.2017
13:04

Koji je skor u njihovom medjusobnom duelu? :-D

avatar
Manitu
Sunday, 07.05.2017
14:37