Spartak zbog reflektora mora iz Subotice?

Autor: Beta Beta
petak 27.05.2016.
18:22
Izvor: Beta

Direktor Spartaka Dragan Djordjević kritikovao je danas odnos lokalnih vlasti prema tom fudbalskom klubu i rekao je da će "golubovi" sledeće sezone najverovatnije domaće mečeve igrati van Subotice zbog nedostatka reflektora.

fkspartak.com
fkspartak.com

Povezane vesti

Dragan Đorđević je u saopštenju dostavljenom Beti naveo da klub više od tri godine pokušava da postavi reflektore na Gradski stadion. On je naveo da je u prvom projektu predračunska vrednost projekta bila 54 miliona dinara.

"To je svakako puno novca. Pokazali smo dobru volju prema gradu i doveli projektante iz Užica koji su projektovali reflektore u Novom Pazaru, Užicu, Ivanjici jer imaju iskustva i da se u krajnjem slučaju smanje troškovi postavljanja reflektora. Kakav je bio otpor pojedinih gradskih struktura na njihove predloge bolje da ne govorim, ali smo došli do toga da se uradi novi projekat koji će značajno smanjiti troškove", naveo je Djordjević.

Direktor Spartaka je naveo da je raspisan novi tender i da je izabran izvođač sa najjeftinijom ponudom, ali se posle ispostavilo da projekat nije dobar jer temelji reflektora ne bi mogli da drže stubove sa reflektorima.

"Kada smo se malo udubili u ovu problematiku, koju vodi isključivo grad, saznali smo da je raspisan tender samo za građevinske radove i da u tenderu nema elektro radova. To je kao da zidate kuću i u nju unosite nameštaj, a nemate ni nameru da stavite krov na tu kuću. Kako će sijati reflektori ako nema kablova za napajanje električnom energijom - stvarno mi nije jasno", naveo je Djordjević.

Trenutno je u toku proces raskidanja ugovora sa starim izvođačem radova i pripreme za raspisivanje novog tendera.

"Dok se u gradskim javnim preduzećima raspavljaju ko je kriv i ko je pogrešio, mi započinjemo novu sezonu u kojoj ćemo sasvim sigurno svoje utakmice kao domaćini igrati van Subotice. FSS je jasan: Ko nema reflektore, ne može da igra Superligu kao domaćin", rekao je Đorđević.

On je istakao da je FSS imao blag stav prema klubovima i da je odluku o reflektorima odlagao nekoliko puta.

"Sada više nema odlaganja. Nema reflektora, nema ni superligaškog fudbala u Subotici. Da li je moguće da je Subotica najnesposobniji grad u Srbiji da ispuni uslove za odigravanje superligaških utakmica? Pitamo se ko će biti kriv kada Spartak ispadne iz lige jer sve utakmice igra kao gostujuća ekipa. Kada će zasijati reflektori na Gradskom stadionu u Subotici ne znamo, ali znamo da je Spartak do daljnjeg u tami lokalne samouprave", rekao je Djordjević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ipak smo mi PRVI
Friday, 27.05.2016
20:58

Koja je ovo glupost sa reflektorima.Em kostaju oko 500 000 evra em klubovima stvaraju dodatne troskove.A nista se ne dobija sa tim.Bolje da su nalozili klubovima da srede podlogu to jeste teren.Em bi se moglo igrati kad je losije vreme.Nebi ko sad cim malo padne kisa teren licio na brljug.Em bi manje kotalo em bi klubovi ustedeli nebi morali svaki das da krpe stari teren-podlogu

avatar
Volem Vosu
Saturday, 28.05.2016
11:13

A sto je najjace,malo-malo pa se igra u dnevnom terminu. Skoro je Vosa igrala u popodnevnom terminu,skoro 30 stepeni,izgoreo sam na suncu.

avatar
ipak smo mi PRVI
Saturday, 28.05.2016
19:21

Pa da.Em ne utice toliko na kvalitet fudbala ao sto utice dobra podloga.Em kad je letni termin ladno se utakmice mogu pocinjati u 17 casova i da se zavrse bez upotrebe reflektora.Reflektori trose struje ko sam vrag