Spartak - Crvena zvezda 1-3 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 14.03.2015.
14:22
Izvor: Sportske.net

Zvezda u Subotici nastavila seriju pobeda!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zbog gripa, Darko Lazović danas neće biti na raspolaganju treneru Crvene zvezde, ali se u startnu postavu vratio oporavljeni štoper Savo Pavićević.

Ono što je privuklo najveću pažnu kad je sastav Zvezde u pitanju, jeste činjenica da će od prvog minuta nastupiti trojica napadača - Luka Jović, Petar Orlandić i Džošua Parker, uz takođe ofanzivnog Aleksandra Kataija.

Spartak: Mirković, Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević, Maksimović, Ljubenović, Plavšić, Ilić (Lukić od 81.), Georgijević, Ivanović (Mrkela od 70.).

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Ristić, Stojanović (Avramovski od 76.), Katai, Parker (Gavrić od 87.), Jović, Orlandić (Kovačević od 59.).

PRVO POLUVREME

Posle minuta ćutanja zbog sinoćnje nesreće u Beogradu, počela je utakmica u Subotici.

I posle nepunih pet minuta igre, Crvena zvezda je uspela da povede - Darko Lazić, 0:1!

Sve se dogodilo posle kornera za Zvezdu sa leve strane. Saša Stojanović je uputio loptu na prvu stativu, Savo Pavićević je prebacio na drugu, gde se nalazio Darko Lazić, koji je uspeo da tu loptu ugura u mrežu.

Lazićev gol možete da vidite OVDE.

Ovaj pogodak će mnogo olakšati posao Zvezdi u nastavku meča, jer sada na teškom terenu u Subotici crveno-beli neće morati da napadaju po svaku cenu.

Ipak, njihova inicijativa se nastavlja, Spartak za sada nemoćan da na bilo koji način uzvrati gostima i ugrozi gol Rajkovića.

Zvezda je posle vodećeg gola iznudila još nekoliko kornera, ali za razliku od tog petog minuta, Subotičani su uspeli da se bez većih problema odbrane.

I posle perioda zatišja i monotonije, u 28. minutu - penal za Zvezdu! Katai je upslio Luku Jovića, koji je umakao svom čuvaru, onda naleteo na golmana domaćih Mirkovića, a sudija Obradović posle kraćeg razmišljanja ipak je odlučio da dosudi najstrožu kaznu.

Loptu je na belu tačku stavio Mihailo Ristić, koji je bio precizan i Zvezda vodi 0-2!

Ristićev gol OVDE.

Igra ''mačke i miša'' u Subotici u prvih pola sata. Domaćin potpuno bezopasan, a Zvezda je u 31. minutu mogla i do 3-0, ali je šut Orlandića zaustavio golman Spartaka.

Ali, već u 35. minutu Zvezda je kažnjena za ovaj promašaj - Dejan Georgijević koristi prvu pravu priliku za Spartak i vraća nadu Subotičanima u preokret - 1:2!

Milošević je odlično prošao po levoj strani, još bolje centrirao za Georijevića pored trojice Zvezdinih defanzivaca i Rajković je savladan!

Gol Georgijevića možete da vidite OVDE.

Pet minuta kasnije, nova dobra akcija Subotičana, ponovo po levoj strani. Ovog puta Torbica je centrirao za Georgijevića, on je uspeo da šutira, ali zamalo pored leve stative Rajkovićevog gola.

Prvo poluvreme je okončano vođstvom Zvezde od 2-1!

DRUGO POLUVREME

Početak drugog dela igre kasni zbog incidenata na trbini sa navijačima Zvezde i intervencije pripadnika Žandarmerije.

Srećom, sve to nije dugo trajalo, utakmica je nastavljena.

Kad je igra u pitanju, nema puno zanimljivih dešavanja od početka drugog poluvremena, Zvezda za sada uspešno održava stečenu prednost.

U 59. minutu, trener Zvezde Nenad Lalatović je iz igre izveo napadača Petra Orlandića, a na terenu je zadnji vezni Aleksandar Kovačević, što jasno svedoči o tome koji je glavni cilj crveno-belih u narednih pola sata, koliko je ostalo do kraja meča.

Osam minuta kasnije, beležimo pokušaj Kataija izvan kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

U 70. minutu dobra akcije Zvezde, Luka Jović se našao u prilici, ali je njegov udarac sa nekih 12 metara izblokiran i lopta je otišla u korner.

Ali, što je propustio tada, Luka Jović je iskoristio u 78. minutu - 1:3! Posle obećavajuće akcije Spartaka, koja je okončana traljavim šutem, usledila je Zvbezdina kontra preko Parkera, koji je pokušao da šutira iskosa sa eve strane, ali se lopta odbila od jednog igrača Spartaka do Luke Jovića, koji sa nekih sedam-osam metara šalje loptu u mrežu, pored istrčalog golmana Mirkovića.

Zvezda je ovim golom praktično osigurala novi trijumf.

Nova šansa za Zvezdu viđena je u 85. minutu, novi opasan pokušaj Kataija, ali je iskosa sa leve strane gađao tik pored leve stative Spartakovog gola.

Na isteku 90. minuta, sporna situacija u kaznenom prostoru Zvezde. Torbica je uposlio Mrkelu, ovaj je pao posle kontakta sa golmanom Zvezde, ali za arbitra ovo nije bio prekršaj za jedanaesterac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke