SP U20 - Kako se utvrđuje plasman u grupi?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.06.2015.
17:55
Izvor: Sportske.net

Uz čvrstu veru da će "Orlići" pobedom nad Meksikom obezbediti plasman u 1/8 finala ipak smo se odlučili da našim čitaocima na vreme predočimo kako se utvrđuje plasman u gupnoj fazi Mundijalita i po kom osnovu se određuje plasman u eliminacionu fazu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijsku pobedu nad Malijem u okviru drugog kola grupne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Koliko je trijumf rezultatom 2:0 nad Malijem bio značajan za plasman Srbije u eliminacionu fazu govori podatak da će "Orlićima" za siguran plasman u osminu finala biti dovoljan bod u duelu sa Meksikom.

Uoči poslednjeg kola nećemo se previše baviti kalkulacijama jer verujemo u naše momke ali ćemo čitaocima ipak predočiti propozicije takmičenja odnosno parametre na osnovu kojih se utvrđuje plasman u grupi.

1. Plasman u grupi biće određen po sledećim kriterijumima:

a) broj osvojenih bodova
b) ukupna gol razlika
c) veći broj postignutih golova

Ukoliko su dva ili više timova izjednačeni po gornja tri kriterijuma, plasman će se utvrditi na osnovu:

d) bodova osvojenih u međusobnim duelima timova koji su izjednačeni
e) gol razlike u međusobnim duelima
f) većeg broja postignutih golova u međusobnim duelima
g) žrebom

2. U osminu finala plasiraće se po dve najbolje ekipe iz svake grupe i četiri najbolje rangirana trećeplasirana tima


3. Plasman trećeplasiranih ekipa biće utvrđen na osnovu sledećih kriterijuma:

a) osvojenih bodova
b) ukupne gol razlike
c) postignutih golova
d) žrebom

Reprezentacija Srbije trenutno zauzima lidersku poziciju u grupi "D" sa tri osvojena boda i gol razlikom "+1". Ostali timovi imaju isti broj bodova ali i negativnu gol razliku što "Orliće" stavlja u odličan položaj uoči utakmica trećeg kola.

Srbija će direktan plasman u osminu finala ostvariti ukoliko savlada Meksiko ili odigra nerešeno bez obzira na ishod duela Urugvaj - Mali.

Poraz bi Srbiju udaljio od 1/8 finala jer bi u tom slučaju postojala objektivna mogućnost da "Orlići" padnu na četvrtu poziciju u grupi pa ne bi ni bili u prilici da uđu u krug trećeplasiranih reprezentacija koje će konkuristai za mesto u eliminacionoj fazi takmičenja.

Utakmica trećeg kola u grupi "D" između reprezentacije Srbije i Meksika na programu je 6. juna od 06.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
baldekeita
Thursday, 04.06.2015
19:04

Ukoliko Argentina nocas pobedi Austriju kao prvi bi isli na Austrijance,ukoliko se to ne dogodi idemo na Madjasku ili Nigeriju(Madjarima je dosta bod u direktnom duelu da nas izbegnu).Scenarije u kojima nismo prvi u grupi necu ni da razmatram :D