SP U20 - Kako "Orlići" mogu do osmine finala?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.06.2015.
17:50
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije ostvarila je u sredu prvu pobedu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu a stanje na tabeli grupe "D" garantuje neizvesnost po pitanju plasmana u eliminacionu fazu turnira zbog čega smo se pozabavili "kalkulacijama".

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Prvi put od osamostaljenja Srbije jedna mlađa selekcija fudbalske reprezentacije upisala je trijumf na Svetskom prvenstvu zbog čega unapred treba čestitati izabranicima Veljka Paunovića.

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača mlađih od 20 godina u sredu je savladala Mali rezultatom 2:0 što joj je omogućilo da posle dva odigrana kola u grupi "D" zauzme lidersku poziciju na tabeli.

Nakon drugog kola situacija na tabeli grupe "D" garantuje neizvesnost do poslednjeg minuta igre pošto sve četiri reprezentacije imaju po tri osvojena boda s tim što Srbija zauzima prvu poziciju zbog najbolje gol razlike.

U trećem kolu, 6. juna, od 06.00 po srednjeevropskom vremenu igraju se obe utakmice trećeg kola u grupi "D" a sastaće se Srbija - Meksiko, odnosno Mali - Urugvaj.

Srbija kao i sve tri ostale selekcije trenutno drži sudbinu u svojim rukama. Ukoliko "Orlići" u trećem kolu savladaju Meksiko plasman u eliminacionu fazu im je zagrantovan bez obzira na rezultat druge utakmice.

U trenutnoj konstelaciji stvari "Orlićima" odgovara i remi sa Meksikom ukoliko u drugom meču jedan od dva tima slavi ili bude nerešeno.

Podsećamo da i četiri najbolje trećeplasirane ekipe grupne faze takmičenja idu u osminu finala pa se čini da "Orlići" samo treba da ostanu nesavladani u duelu sa Meksikom i da ih u tom slučaju sasvim sigurno čeka plasman u eliminacionu fazu turnira.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slaviša Nikić
Thursday, 04.06.2015
08:19

"ukoliko u drugom mecu jedan od dva tima slavi ili bude nereseno"!!!!!!!!!PA ZAR POSTOJI TRECA OPCIJA????

avatar
magister
Thursday, 04.06.2015
01:13

Pogrešan komentar nekog je nasmejao, a neke doveo u zabludu. Dalje idemo sigurno samo ako pobedimo, a varijanta b je, da mi igramo nerešeno, a Mali pobedi... Ukoliko bismo igrali nerešeno, došli bismo do četvrtog boda, a Meksiko do petog, pa ukoliko bi Urugvaj pobedio, stigao bi do šestog, a redosled bi bio Urugvaj 6, Meksiko 5, Mi 4, Mali 1. Ukoliko bi obe utakmice bile završene nerešeno, Meksiko 5, Mi i Urugvaj po 4, Mali 2. U tom slučaju zavisi od propozicija takmičenja. Ako su međusobni dueli, Urugvaj bi išao dalje, a ako je gol razlika (bez posebnog računanja međusobnih duela, nego ukupna gol razlika), onda bismo išli mi, jer sad imamo +1, što bismo posle remija i zadržali, a Urugvaj je na 0, što bi takođe posle remija zadržao. Valjda ćemo pobediti i izbeći eventualne, za nas, eliminišuće propozicije.

avatar
Петар Чалић
Thursday, 04.06.2015
10:59

јоој како си се зезнуо. Нерешено нам је доста како год окренеш. Не може онда Мексико имати бод више кад сад сви имају по 3. У другој ако буде нерешено ми смо 1. Ако неко победи ми 2. То је једина дилема ако будемо играли нерешено. Код победе смо увек 1. Нема ту калкулисања, довољан је реми. Не разумем како то није одмах писало на насловним странама.

avatar
Петар Чалић
Friday, 05.06.2015
07:51

У праву си Мачак. Извињавам се :(nТо о гол разлици код победе ми се омакло. Примарни циљ ми је био објаснити да је реми довољан како год окренемо...што и јесте :)

avatar
Machak
Thursday, 04.06.2015
18:10

Ti si cetvrti koji unosi zabunu...Koji ste carevi:) Kako smo u slucaju pobede svakako prvi,ako npr.Urugvaj pobedi sa 5:0 ,a mi sa 1:0...npr?

avatar
Slaviša Nikić
Thursday, 04.06.2015
12:46

kako bi mexiko stigao do petog ako bi igrali nerijeseno ako sada i mi i mexiko imamo po tri boda??

avatar
cupavci
Wednesday, 03.06.2015
18:40

hahaha, pa sta to jos moze da se desi u drugoj utakmici, pa da nam na protiv meksikanaca ne igra x?? slatko ste me nasmejali

avatar
Непобедиви
Wednesday, 03.06.2015
17:59

I remi i pobeda nas salju dalje. Ajmo Orlici