Sotirović: "Trener stao na stranu huligana"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.12.2014.
19:28
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Radničkog 1923 koji se tokom jučerašnjeg incidenta na "Čika Dači" našao na udaru jednog od navijača izneo je svoju verziju priče i objasnio kako je trener Milovanović bio taj koji je pozvao navijače u svlačionicu.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Za vikend je na programu poslednje kolo jesenjeg dela sezone u Jelen Superligi a onda sledi zimska pauza. Za razliku od temperature u Kragujevcu je ovih dana jako vrela atmosfera a tačka ključanja dostignuta je u sredu popodne.

Sastanak koji je sazvan kako bi fudbalerima bilo predočeno da nije trenutak za štrajk i da će dobiti zarađeni novac pretvorio se u huliganski pir.

"Navijači su već bili na stadionu, kada smo došli na trening. Trener Neško Milovanović ih je pozvao da uđu u svlačionicu. Rekao nam je da slušamo, ćutimo i ništa ne odgovaramo. Jedan njihov predstavnik rekao nam je kako nas nije sramota, šta mi tražimo" počinje svoju priču Vuk Sotirović.

Iskusni napadač Radničkog 1923 našao se na udaru jednog od huligana nakon što mu se verbalno suprotstavio posle pretnji koje je ovaj uputio.

"Videćete kad budete u gradu šta vas čeka, kad dobijete batine, neko vas napadne nožem ili polupa kola" bile su reči huligana na koje je Sotirović odgovorio da nema razloga za pretnjama.

"Onda je on nasrnuo na mene. Upitao sam ga zašto sve to kada ga nisam uvredio. Odgurnuo me po licu, nije me ošamario kako negde piše" objasnio je Sotirović.

Uprava FK Radnički 1923 u četvrtak se oglasila zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem je incident nazvala izolovanim i izrazila žaljenje što je došlo do fizičkog napada na Sotirovića.

"Strašno je to što nam se dogodilo. Posebno me je razočarao trener Milovanović, koji nije osudio postupak navijača, već rekao da i njega svakodnevno odguruju, pa on ne poziva policiju. Prvi utisak o njemu kao treneru bio je pozitivan, obradovao sam se što je došao, ali sam razočaran. Trener mora da bude i pedagog, a on je na strani huligana" zaključio je Sotirović a prenose "Novosti".

Vuk Sotirović već danas je napustio Radnički 1923 pošto se, kako kaže, više ne oseća sigurnim u Kragujevcu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke