Sobijeh het-trikom režirao prvi poraz Zvezde!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.07.2014.
20:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su u Ptuju prvi poraz u tekućim pripremama pošto su posle vođstva od 2:0 dozvolili igračima Hanoveru da preokrene rezultat i slavi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nakon šest odigranih utakmica na kojima nije doživeo poraz, šampion Srbije položio je danas u Ptuju oružje pred fudbalerima Hanovera.

Fudbaleri Crvene zvezde savladani su rezultatom 3:2 (2:2) u sedmoj kontrolnoj utakmici koju su odigrali u sklopu priprema za novu sezonu a utakmicu sa Hanoverom obeležio je Poljak Artur Sobijeh koji je za 75 minuta na terenu postigao het-trik i režirao preokret.

Golove možete pogledati OVDE!

Crvena zvezda
- Kahriman, Petković, Pavićević, Miajilović, Planić, Kovačević, Milijaš, Savićević (od 64' Pečnik), Lazović, Gavrić, Rakić

Izabranici Nenada Lalatovića odlično su otvorili sedmi kontrolni meč koji su danas odigrali protiv Hanovera u Ptuju u sklopu priprema za nastupajuću sezonu.

Premda su Nemci stigli do prve prilike za postizanje gola već u trećem minutu, Zvezda je bila ta koja je igrala odlučnije u prvom delu prvog poluvremena što se može zaključiti i po dva postignuta gola Nenda Gavrića.

Damir Kahriman je u trećem minutu odlično intervenisao a nepun minut kasnije na drugoj strani Vukan Savićević sam izlazi pred golmana Hanovera ali ne uspeva da ga savlada. Odbijena lopta ipak dolazi do zahuktalog Gavrića koji je pratio akciju i pod faulom uspeo da zatrese mrežu bundesligaša za vođstvo Crvene zvezde od 1:0!

Nakon datog gola Zvezda je nastavila da napada gol Hanovera a sumnjiva situacija iz 6. minuta kada je Rakić oboren u šesnaestercu nije okarakterisana kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Već u 12. minutu crveno-beli stižu do drugog kola nakon prodora Darka Lazovića koji u petercu pronalazi usamljenog Gavrića, a ovom nije bilo teško da neometan loptu pošalje u mrežu za 2:0!

Dva minuta posle Gavrićevog drugog gola na utakmici Bogdan Planić pravi oštar prekršaj na sredini terena a nervozni Hoselu ga napada i zbog toga biva isključen sa pravom zamene. Planić je u tom trenutku dobio žuti karton a umesto Hoeselua je ušao Artur Sobijeh.

Ispostavilo se da je upravo poljski internacionalac bio najraspoloženiji u timu Hanovera danas jer je do odlaska na odmor dva puta pogodio mrežu Damira Kahrimana.

Prvom golu Sobijeha prethodio je dobar udarac Đorđa Rakića koji je ukrotio golman Hanovera a onda je na drugoj strani Poljak natrčao na odbijenu loptu posle odbrane Kahrimana i poslao je u mrežu za 2:1.

Zvezda je u tim trenucima igrala znatno oštrije pa je posle pola časa igre imala 8 napravljenih prekršaja naspram jednog koji su skrivili fudbaleri nemačkog kluba.

Izjednačujući pogodak Hanovera viđen je u 38. minutu kada Artur Sobijeh sa više od 20 metara levom nogom pogađa gornji desni ugao Kahrimanovog gola za 2:2.

Do odlaska na odmor obe ekipe imale su još po jednu polupriliku ali je Lazović bio izblokiran u 42. minutu a fudbaleri Hanovera su loše reagovali posle dobro izvedenog prekida u poslednjim trenucima prvog dela susreta.

Na startu drugog dela utakmice ponovo su fudbaleri Crvene zvezde preuzeli inicijativu i bili opasniji po gol rivala ali ne dovoljno opasni kao u prvom poluvremenu kada su postigli dva gola.

Fudbaleri Hanovera postepeno su se oslobađali pritiska kako je vreme odmicalao a do 75. minuta imali su i dva udraca sa distance koji nisu napravili problem danas sjajnom Kahrimanu.

U 64. minutu susreta Lalatović je na teren poslao Nejca Pečnika, Slovenca koji nije uspeo da pronađe inostrani angažman posle napuštanja kluba iz Ljutice Bogdana zbog čega je u ponedeljak pristao na nastavak saradnje sa crveno-belima.

Desetak minuta pre kraja meča Bogdan Planić pravi kardinalnu grešku u opasnoj zoni a Japanac Kiotake izlazi sam pred Kahrimana, dobro gađa u desni ugao, ali golman crveno-belih sjajno interveniše i šalje loptu na stativu posle čega se raščistila gužva pred golom Beograđana.

Ono što Japancu nije pošlo za rukom u 79. minutu ispravio je Artur Sobijeh samo tri minuta kasnije kada je izašao pred Kahrimana i zakucao loptu pod prečku za konačnih 3:2 i trijumf Hanovera.

Prvi poraz na pripremama ujedno je označio završetak priprema za fudbalere Crvene zvezde u Termama Čatež jer ih uskoro očekuje povratak u Beograd gde će odigrati još jednu utakmicu kao generalnu probu pred početak nove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke