SNAGATOR TAVAMBA - Ima li ko jači? I kako ga zadržati duže od godinu dana?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2016.
09:48
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Bivši as Crvene zvezde imao priliku da igra protiv Tavambe i tvrdi da u karijeri nije video snažnijeg fudbalera!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je, pomalo neočekivano, juče dobio veliko pojačanje za nastavak sezone. Kamerunski napadač Leandre Tavabma zvanično je promovisan u Humskoj, opširnije o tome možete da čitate OVDE, a vrlo brzo stigle su i prve reakcije na ovaj transfer.

Jedna od najzanimljivijih je reakcija bivšeg fudbalera Crvene zvezde Filipa Kasalice, aktuelnog člana kazahstanskog Ordabasija, koji je u tamošnjoj ligi tokom ove godine imao priliku da igra protiv novog napadača crno-belih.

U izjavi za ''Alo'' on je otkrio svoje utiske o njemu. Iako su se sastali samo jednom, Kasalica gotovo da nema nikakvu dilemu - to je fizički najjači igrač kojeg je video u karijeri!

''Igrali smo protiv Kairata tri, četiri puta ove sezone i koliko se sećam, Tavamba je igrao samo na jednom meču. Reč je o snažnom fudbaleru i čini mi se da nisam igrao protiv jačeg igrača.
Karakteriše ga igra glavom, jak je kao stena i klasičan je sidraš'', uverava Kasalica.

Tavabma se, ipak, nije mogao pohvaliti značajnom minutažom u Kajratu, a Kasalica zna razlog zbog čega je to bilo tako.

''Bio je u senci Žerara Gokue, koji je prvi špic i najbolji fudbaler u lige, tako da nije ni imao puno prilika da se pokaže. Igrao je na kašičicu, po deset-petnaest minuta. To ne znači da je loš fudbaler, nego da je imao jaku konkurenciju'',
hvali Tavambu crnogorski internacionalac.

Inače, novi fudbaler Partizana je sa crno-belima potpisao ugovor na tri godine, a počinje da teče od 24. januara 2017. Ono što je posebno interesantno jeste podatak da se Tavamba ni u jednom klubu (ukupno čak devet!) u dosadašnjoj karijeri nije zadržao duže od godinu dana.

Hoće li Partizanu to uspeti?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 46
Monday, 28.11.2016
21:16

Mogu da ga analiziraju i ispevaju mu pesme ali zašto bi to radili zvezdini navijači jer niti ga plaćaju niti će igrati za njihov klub, jedino ako su se već uplašili Tavambe već sada, a ugovor počinje da mu važi tek 24. januara. Da će biti pojačanje biće sigurno jer će biti korisniji od Božinova ukoliko Partizan zadrži Evertona koji drži igru (tim) visoko na protivničkoj polovini, Leonarda koji je i paker, a i kao krilo širi odbranu jer veže i po dva protivnika za sebe na bok i Đurđevića koji zna da utrči u prostor, a zna i da prodre sa krila i opet širi odbranu. Biće korisniji i od Đurđića koji ne uspeva da se nametne i pokaže šta zna jer ga je Tomić na bunkere protivnika koiristio kao jedinog napadača što mu ne odgovara, a kod Nikolića prednost ima Božinov što je naravno greška. Svojom snagom omogućiće da pored njega igraju i mlađani Vlahović i Jovanović. Partizan je doveo ono što mu jedostaje, sidraš ali i ne samo to jer Tavamba ima u sebi tog plejmejkerskog. Da li će i koliko pojačanje biti u Evropi zavisi opet od profila saigrača koje Partizan bude imao u timu (profili Evertona, Leonarda i Đurđevića su neophodni, još bi odlično bilo da bekovi dobro centriraju) i koliko će brzo igrati jer je on igrač koji je nešto krući u telu što i nije čudo s obzirom kolko je jak i ima nešto duža stopala što ga takođe usporava. Eto, to može da bude problem inače znanje i ostali kvaliteti su na visokom nivou za uslove našeg fudbala. Tavamba je do skoro u prosečnom slovačkom klubu vredeo oko 2M €, u Partizanu sigurno može do 3M €, još ako se pokaže u Evropi neće biti daleko ni 4-5M €, tako da ne treba nasedati na provokacije i zlonamerne analitičare.

avatar
Lav
Monday, 28.11.2016
23:27

U kojo Evropi ?

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Tuesday, 29.11.2016
08:48
avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
23:58

Normalno da me je strah, cim sam ga video uplasio sam se od njega. Klauzulu od 32 miliona za njega da stavis, cisto sigurnosti radi, mozda bljesne kod vas, za razliku od prethodnih desetak klubova :D Ko zna, mozda izvede neku vudu magiju, pa vasi bekovi pocnu i da centriraju. A ako sudjenje bude kao na poslednjoj vasoj utakmici, moze Taraba da iznudi po dva penala i po koji crveni. Ma komika sa tvojim fantazijama, jos kad bi bio ozbiljan. Ali pazi strucnjaka, kad kaze do skoro vredeo oko 2 miliona, pa mu nagruva cenu na 5 miliona. Znaci tako racunaju strucnjaci u partizaunu :D Tvoj Tulumba vredi manje od pola miliona evra, gde nadje ta dva leba ti. Inace sa njim necete vi ni skoro, a ni kasnije videti titulu!

avatar
Delije Sever 021
Monday, 28.11.2016
15:43

Kažete loš Kairat,smejete se a dovodite rezervu iz tog kluba koji vam treba biti najbolji napadač...sta to govori o vama kao klubu?

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
16:48

Govori da cemo se mozda malo i (po)muciti sa vama jer su vas oni preslisali :-D

avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
19:04

Nije nas pobedila njihova klupa, ili tim od njihovih rezervi. Koliko vidim, vi se trudite da budete jaki kao klupa Kairata. U tom slucaju slucaju ti ne savetujem da se unapred radujes. Znas i sam, kao intelektualac, sta vam se svaki put desi kad poletite. Jeste da si superioran intelektualno, to konstantno pokazujes, ali malo mucni glavom :)

avatar
Seoski Ronaldo
Monday, 28.11.2016
16:59

Najbolji napadači će ostati Leo i Djurdjević...

avatar
bobar84c
Monday, 28.11.2016
15:14

Nije rumba nije samba....

avatar
Black&White
Monday, 28.11.2016
13:54
avatar
Dexa
Monday, 28.11.2016
13:49

Pa, ja vec 6 meseci citam na ovom portalu da je taj na probi, sad je NEEKAKO prosao, i pitanje je kaako ga zadrzati u klubu ?! :-DnKao da je HULK iz Zenita u pitanju...

avatar
zg partizan igokea
Monday, 28.11.2016
13:42

Jako tesko. Svi evropski klubovi se vec otimaju za njega. Zato je do sada i sedeo na klupi, da bi se sakrio od skauta, a ne zato sto je los fudbaler.

avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
12:19

Devet klubova? Pa kolko ovaj ima godina? Salim se, sigurno je u pitanju kvalitetan igrac, cim je svake godine menjao klub. Toliko je dobar igrac, da su se stalno otimali za njega. Prosto je cudo kako je partizan uspeo.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
14:07

Pozdravili te Kristijan Vijeri i Nikolas Anjelka, bas si im zabavan:-D Kad se samo setim sta si sve pisao i kako si se onda podsmevao Leonardu, nista me ovo ne cudi...

avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
17:22

Zaboravih, pa i Neca Mihajlovic je malo bljesnuo, pa gde je sada. Poenta je u vremenu, ono pokaze sve, ti bi kao intelektualac to trebao da znas, uostalom vi grobari uvek trcite pred rudu, a ne mi. Bude vam smesno sto smo ispali od Kairata u prvom kolu kvalifikacija, a sledece sezone vi ispadnete od Zaglebia, i kao pojacanje dovedete rezervu Kirata. Drago mi je sto uvek na kraju budem u pravu, i sam to vidis, iako sam krezub i nisam intelektualac :D Nikako da naucite neke stvari, ti bi mogao kao intelektualna velicina da utices na svoje drugare, ali tek kad sam ukapiras neke stvari :D Mali si jos, naucices :D

avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
17:08

Leonardo mi je i dalje smesan igrac. Cuj njega, dao lik devet golova i odmah ga dizete u nebesa. To sto vam je on najbolji igrac u partizanu, ne znaci da je on sad neka igracina, vec da su svi ostali oko njega krs od igraca. Golovi nisu glavno merilo. Na primer, Vijeira je dao sedam golova, a lik skoro i da ne igra, niti je na proslogodisnjem novou. Poenta price je, ako se bar malo razumes u fudbal, ukapiraces lako kakav igrac je Leonardo. Izgubili smo derbi, on nam je dao gol, pa sta, izgubili ste ih vi prosle sezone, i mno vise. stvar je u tome sto si ti lik koji ne ume da razmislja, vec samo bum, evo ga igrac u partizanu, odmah je super. I dalje stojim da je Leonardo smejurija, koja je malo bljesnula, a tvoja je stvar sto se uvek isprimas :D Sto ne pomenes sta sam rekao za Djurdjica i Mireta, isto sam rekao i za Dominatora, pa gde je sad. Brzo ces i Leonarda da zaboravis.

avatar
Baxter Stockman
Monday, 28.11.2016
14:18

Sudicemo o njemu za godinu dana... Vi uvek dovodite najboljeg igraca, koji taj epitet drzi do prve utakmice za Zvezdu...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
12:09

Ako je tacno da Sasa Ilic ima samo TRI zuta kartona u ovoj sezoni (i ja sam nasao taj podatak) te da zbog toga nema prepreka da bude u protokolu u sredu, jednom kvazinovinaru konacno treba zabraniti ne da udje nego da uopste pridje nasem stadionu...

avatar
Mark Williams
Monday, 28.11.2016
14:24
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
14:58
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 28.11.2016
11:14

Dobro ce im doci u borbi za drugo mjesto.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
11:32

Dobices plaketu, ne brini...

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Monday, 28.11.2016
11:33

Dobro ce nam daci za LS.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
11:07

A jos vise podseca na Adrijana, tenkista i sirova snaga kao i ovaj, Luis je vise znao odlicno da se krece u prostoru nego da ih razgrce, ali je bio i jak i zilav.

avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
12:14

Hahahahah :) Tebe svaki igrac koji dodje u partizan podseca na neko poznato ime, ali izgleda da osim fizicke slicnosti, nema nijedne druge, ili mozda igraci Zaglembja podsecaju na Barselonu :D Ali dobro, sta ja krezub da pricam intelektualcu, ako je Adrijano, onda je Adrijano, ko zna mozda osvojite i LS sa tim vasim bombama i robotima :)

avatar
Chella_ynwa
Monday, 28.11.2016
11:01

Igrac tipa Mitrovic.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
10:57

Mesavina Danka Lazovica i Dzona Kerjua, a po meni je na Baptistin fazon, a mozda malo po snazi podseca i na Luisa Fabijana:D Citao sam da mu je i zvezda ponudila, ali dzabe. Jos da nam dodje i Aruna pa da nas Bog vidi!

avatar
Grobari 100ka
Monday, 28.11.2016
12:10

Ala si se isprimao na Tarabu hahahahah :D Ma sigurno smo hteli da vam ga otmemo. Eno ga Terzic ne moze da spava od muke. Zao mu je sto pre nije nasao njegov snimak na jutjubu. Iznenadio si me. Intelektualac takvog kalibra se ne pali ko hepo kocka, vec analiticki prilazi problematici, narocito ne bi trebalo da izmislja. Mislim da bi za partizan bilo bolje da ne lici na Adrijana, ali, hej opet ti si poznati portalski strucnjak, jer sta je partizan bez Dominatora, Terminatora, Razbijaca i drugih legendarnih kiborga :D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
15:01

Cekaj, tebe nije sramota da drugima pises o provociranju? Tebi je svaki, ali bukvalno svaki komentar takav, svaki je prozet provokacijom.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 28.11.2016
13:13

Nisi ti citao da mu je Zvezda ponudila nego si procitao komentar jednog novinara na youtube,ne spominjem njegovo ime iz principa i on je to jedini rekao,nista njemu Zvezda nije nudila!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
12:18

Mozda i niste hteli da ga otmete nego samo da mu podignete cenu i da ga mi i uzmemo, ali po malo nepovoljnijim uslovima. Sta kazes na tu analizu Hahaha