''Slučaj Živković'' stigao i do policijske istrage!?

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.01.2016.
09:59
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Kako se bliži kraj zimskog prelaznog roka, sve više je tenzija i teških reči u javnosti u vezi Andrije Živkovića. Rasplet još nije na vidiku.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Izveštavali smo već, sve je kulminiralo u prethodnih par dana, posle otvorenog pisma kojim se oglasio Jovica Živković, otac najboljeg fudbalera Partizana.

Još žešće mu je odgovorio predsednik Nadzornog odbora Partizana Vladimir Vuletić, pa se sa strane čini da su prepreke dogovoru postaju gotovo nepremostive.

Strasti su koliko-toliko stišane posle sastanka Jovice Živkovića i generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, ali se potom oglasio i predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić.

On je u izjavi za ''Informer'' otkrio da je klub iz Humske pokrenuo inicijativu da ceo slučaj oko ugovora koji je potpisao Andrija Živković bude predmet policijske istrage.

''Inicirali smo da sva dokumentacija vezana za Andriju Živkovića bude predata policiji i to je i urađeno pre izvesnog vremena.

Mislim da je Uprava kriminalističke policije već pokrenula postupak i da bi u nekom skorijem periodu moralo tačno da bude utvrđeno ko je tu šta radio. Koliko sam obavešten, neka ispitivanja su već obavljena'',
izjavio je Vučelić.

Pomenuti izvor nezvanično navodi da je bivši predsednik Partizana Dragan Đurić u policiji već dao iskaz u vezi sa ''slučajem Živković''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan Bukurecki
Tuesday, 26.01.2016
17:28

Jovica pametnica je sklopio loš ugovor sa DONA menađzmentom i nije dobio ništa zato ANDRIJA ispašta .Lopovi ga preveli žednog preko vode i sad se magarčina sveti!

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 26.01.2016
17:13

pisi propalo. znaci u minusu smo od 2.25M!

avatar
Nikola Bizmark
Tuesday, 26.01.2016
13:55

Vau mozda Duric ipak zavrsi u zatvoru,kako da ne koga vi zavaravate,osecam da je ovo jos jedna u nizu pretnji Andriji Zivkovicu a za to koja budala je ovo dogovorila i pristala taj nece biti ni pipnut a ni pomenut u vestima

avatar
LuckyStrike
Tuesday, 26.01.2016
11:30

da li moze neko da mi pojasni o cemu se ovde u stvari radi????? ne pratim nas fudbal ali jako cenim i postujem Andriju pa bih voleo da znam o cemu se radi.. hvala unapred

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 26.01.2016
13:18

Najkraca verzija je da je stara uprava Partizana prodala igraca Apolonu, odnosno Zahaviju a nova uprava nije ispostovala taj ugovor pa sad trebaju da plate penale od 2,25 miliona evra...

avatar
LuckyStrike
Tuesday, 26.01.2016
16:30
avatar
ParniValjak!
Tuesday, 26.01.2016
11:21

Sve gore od goreg...

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 26.01.2016
11:20

Đorđević je otkrio nove detalje o podeli procenata posle prodaje Investicionom fondu Pinija Zahavija.nnĐorđević kaže da istekom ugovora Živkovića sa Partizanom (jun), odnosno pravom da počne pregovore sa drugim klubovima, koje je stupilo na snagu 1. januara 2016. godine, ističu i vlasnička prava pomenutog fonda (50 odsto). A, igrač sam odlučuje o daljoj karijeri. nn„S***t“ takođe saznaje da Andrija Živković insistira kod svog zastupnika da se Partizanu pomogne da prevaziđe teško breme od 2.500.000 evra, koliko iznose „penali“ dogovora sa Zahavijem i na tom planu se traži rešenje. nn“Red je da srpska fudbalska javnost sazna istinu oko budućeg transfera fudbalskog bisera Andrije Živkovića. Naime, opšte je poznato da je Andrija član kluba koji najviše voli još od 2009. godine, da je 2011. potpisao stipendijski, a 2013. i profesionalni ugovor na tri sezone. Samo jedna agencija je bila podrška u navedenom periodu i samo će ona, u dogovoru sa porodicom igrača, da odluči gde i kada Andrija nastavlja put. To je agencija „Doni menadžment“, čiji sam suvlasnik”, kaže Predrag Đorđević. nnBivši igrač Crvene zvezde i legenda Olimpijakosa detaljno objašnjava situaciju. nn“Mnogo je prašine bacano u vetar i oko famoznog ugovora i ekonomskih prava, a istina je da ni igrač ni otac nemaju procente od dalje prodaje, tek da upoznam zagovornike teorija zavere.” nnĐorđević kaže da za tvrdnju postoje dokazi u Fudbalskom savezu Srbije. nn“Ugovorom je potvrđeno, a FSS overio između Partizana i agencije, koja poseduje 25 odsto od obeštećenja u slučaju prevremenog raskida saradnje. Klub je svoja ekonomska prava, usled nužde, prodao Fondu, ali oni nikada nisu zastupali niti imali prava odlučivanja o karijeri Živkovića. Oni su svoja „prava“ vezivali za ugovor sa klubom, tako da istekom saradnje između Partizana i igrača prestaju i sva prava trećeg lica, odnosno spomenutih fondova. Po FIFA pravilniku igrač stiče pravo na samostalno odlučivanje, pa i potpis novog ugovora bez odobrenja kluba, pošto je u završnim mesecima dogovora sa crno-belima.”

avatar
Dejan Bukurecki
Tuesday, 26.01.2016
17:40

šta sadrži ugovor 1131 kad je potpisan ko ga je potpisao i dokle.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 26.01.2016
18:42

To je novo, ovo sto sam prekopirao je bilo pre par nedelja.

avatar
bora majstor
Tuesday, 26.01.2016
11:07

ako ako malo i jovica da ladi guzu u prdekanu ,mnogo mi se raskokodakao i njegov advokat i menandzer ,i normalno svi koji su ucestvovali u tome .

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 26.01.2016
17:50

Jovica Zivkovic i Andrija Zivkovic nemaju veze sa tim ugovorom,niti je njih iko ista pitao kad je taj ugovor sklopljen.

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 26.01.2016
22:30

Cuj citao,ja ga pravio. :D To su samo nagadjanja,i ja zelim da verujem njegovom caletu sta je napisao. Mrzeti dete Partizana koji je mnogo dao klubu ne prilici ni jednom navijacu Partizana. Ne treba vrsiti dalji pritisak na njega,to je kontraproduktivno. Treba da potpise novi ugovor na leto i da Partizan zaradi od njegovog transfera.

avatar
bora majstor
Tuesday, 26.01.2016
19:17

a ti si citao taj ugovor jel? a djura budjavi mu sam nagurao 25 procenata od transvera u ugovor a gospodin nema veze jel a sin mu imao vecu stipendiju nego neki igraci platu i to pravi grobari i to im nagurao sam djura i da se ne nastavljm vise jer bi imao celu stranu da napisem i to dokumentovano . a vi sto branite jovicu upitajte ga zasto nije ceo ugovor dostavio na uvid nego samo neke delove parcijalno ? to ti je isto kao kad bi ja tebi istrgo nogu i onda je pustio da ide sama odvojena od tela , moze li to? e tako nemoze ugovor da se tumaci u delovima nego u celini.

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 26.01.2016
11:03

Sta klub ima od toga, niko nam nece dati 2.25 mil. evra (1.25+1) da isplatimo lihvara ili ih dati umesto nas, mnogo bi vam bolje bilo da oborite taj ugovor!

avatar
KRLE 12
Tuesday, 26.01.2016
17:31

Zasto onda Iliev insistira odma na prodaji? (pa brate igrao si menadzer valjda ..... ali to se i zna) Ako ga prodaju odmah uzima se novac i igrac ide ODMAH takodje (po zahavijevom ugovoru tj uslovima) a ako hoce za DZ da ide znas ono "Approach to SIGN " .
E sad da li Ivica zastupa interese Partizana (ja ne verujem) da li nekog drugog recimo Andrijinog oca koji gubi 25% (sasvim moguca varijanta) ili nekog treceg to je pitanje po meni. I da li ocekujes stvarno pismo od strane kapitena (od mene 100% podrska za Andriju----- ali ipak momak ima 120k platu i 25% a da nije tako bilo ne bi sad ni bio kod nas ) jer ipak ima istine u vezi potpisa UG. koji je preveliki za jednog momka od 18 . Ja mislim da treba pustiti decka na miru da odluci i onda izvuci pouke,ovo sto radi je veca steta za klub nego 1.5mil a ILIEV otkaz po hitnom postupku(ponasa se kao da vodi nizerazredni klub itd )

avatar
KRLE 12
Tuesday, 26.01.2016
21:17

Pa Grujic imao 1ipo do kraja ali to je ne bitno, a nema mi drugog komentara. Andrijin otac je rekao 90% su sanse za novi ugovor sa PFC (ciji sami ja navijac) a Iliev o tome nista nego ga tera iz kluba da li on zna da nece da potpise tj da Jovica Z. laze i sto onda ne kaze . Zivkovic ima pravo da potpise sa novim klubom ali on to ne radi tako da jos uvek moze da odabere Partizan.

avatar
bora majstor
Tuesday, 26.01.2016
19:23

a zasto nisi pustio grujica da ostane do kraja ugovora i posle da ode kao slobodan igrac?

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 26.01.2016
18:46

Cuj, da li sam igrao menadzer, u drustvu sam na CM-u (preteca FM) ubedljivo prvi bio tactical genius:-D Ne znam cije interese zastupa Ivica, ali deluje mi da se ni to nece jos dugo znati, a slazem se sa svime sto si napisao, ali niko tu nije nevinasce...

avatar
AFC fan
Tuesday, 26.01.2016
18:01

Pa majku mu, zar su vec pare od ovogodisnjih nastupa u Evropi nestale i potrosene?