Slučaj ''Orlići'' - Savo ljut, Ćurčić na mukama, Tole brani Advokata!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.09.2014.
21:45
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Odluka novog selektora Srbije Dika Advokata da ne dozvoli nijednom od aktuelnih ''A'' reprezentativaca da pomogne desetkovanom timu ''Orlića'' pred meč odluke u kvalifikacijama za EP protiv Severne Irske, izazvala je burne reakcije. Ali, prvi čovek FSS ne

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Novi selektor naše ''A'' reprezentacije Dik Advokat polako, ali sigurno uvodi i nova pravila, koja nailaze i na prve otpore u javnosti.

Njegovu definitivnu odluku da ni jednog jedinog igrača koga je pozvao u reprezentaciju ne pozajmljuje mlađim reprezentativnim selekcijama, mnogi posmatraju kao običan hir, u trenutku kada bi Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Miloš Jojić, Matija Nastasić... bili mnogo korisniji Ćurčićevim ''Orlićima'' koji biju odlučujuću bitku za plasman na Evropsko prvenstvo.

Svoje nezadovoljstvo ovakvim stavom iskusnog Holanđanina već je javno izneo direktor naših mlađih reprezentativnih selekcija Savo Milošević, pogotovo zbog činjenice da je Ćurčićeva selekcija posle meča sa Italijom još više oslabljena povredama i suspenzijama. On tvrdi da više ne postoji interes da ''Orlići'' izbore plasman u baraž za EP.

''Zamislite da se to dogodi jednoj Španiji ili Francuskoj, bio bi to jeziv udarac i za takve fudbalske sile. I šta sada da pričamo? Ostaje nam da se skrpimo sa ovih 12-13 igrača koliko ih imamo ovde u Irskoj. A pitanje u kakvom su stanju i oni posle svih putešestvija. Sve je, dakle, sada na stručnom štabu...'', objašnjava Milošević, a prenose ''Novosti''.

I dok je Savo ljut i razočaran, kao verovatno i selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić, za to vreme prvi čovek FSS Tomislav Karadžić ustaje u odbranu Dika Advokata i poručuje selektorima mlađih selekcija da im, maltene, više ne pada na pamet i da pomišljaju na pomoć iz ''A'' selekcije.

''Ovu odluku doneli smo zajednički - selektor, Savez i igrači. Bilo smo u bizarnoj situaciji da 4-5 igrača nose igru tri selekcije. Sa takvom praksom je od danas gotovo. I nisu samo igrači u pitanju, već i nihovi klubovi, koji ih pošalju da igraju za 'A' tim, a onda oni igraju i za mladu reprezentaciju'', poručuje Karadžić i dodaje da će struka u mlađim selekcijama od sada morati bolje da se organizuje.

Ako ''Orlići'' i pored svih problema pobede Severnu Irsku i izbore plasman u baraž, ovaj problem bi mogao i da se zataška, ali ako dožive neuspeh, sigurno se mogu očekivati novi izlivi nezadovoljstva, usmereni ka novom selektoru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke