'Slučaj Mijailović' - "Ili ste neznalice ili ste korumpirani!"

Autor: Beta Beta
petak 23.10.2015.
17:56
Izvor: Beta

Sindikat profesionalnih fudbalera 'Nezavisnost' ocenio je danas da je presuda Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u sporu između igrača Nikole Mijailovića i Crvene zvezde apsurdna i nezadovoljavajuća, jer je "odluka doneta uz mnogo nelogičnost

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Arbitražni sud je delimično usvojio tužbu Mijailovića, koji je zatražio isplatu dugovanja, ali je doneo i odluku kojom se raskida ugovor između strana u sporu na dan 30. juni 2015. godine, iako to nijedna strana nije zahtevala, a pritom nije definisano na čiju štetu i čijom krivicom je raskinut ugovor.

"U Arbitražnom sudu FSS sede arbitri koji su potpuno nekompetentni i nestručni, čime sebe eliminišu za svako dalje postupanje u sporovima. U pitanju je ozbiljna korupcija i uticaj trećih lica na donošenje odluke, čime se demistifikuje položaj predsednika Arbitražnog suda FS Srbije Slobodana Pajovića i arbitra Zorana Zoraje", navodi se u saopštenju SPFN.

Sindikat navodi da je predsednik Pajović zloupotrebio svoj položaj, jer je četiri puta bio delegat na utakmicama Superlige i Prve lige Srbije, iako je to propisima FSS strogo zabranjeno za arbitre.

Crvena zvezda je od Arbitražnog suda zahtevala raskid ugovor na dan 29. januar, kada je Mijalilović suspendovan zbog navodnog sukoba sa saigračem Milošem Bosančičićem ili na dan podnošenja protivtužbe 28. aprila.

"Kako bi bila jasna apsurdnost navedene odluke, ukazujemo da bi to bilo isto kao da je neko tužbom tražio isplatu duga u iznosu od 200.000 dinara, a sud je našao da bi trebalo isplatiti iznos od 400.000 dinara, iako to tužilac nije ni tražio, čime sud prekoračuje granice tužbenog zahteva i svoja ovlašćenja, te donosi odluke koje niko tužbom nije ni tražio", navodi se u saopštenju.

Crveno-beli su podnošenjem protivtužbe želeli da utvrde krivicu igrača i ishoduju raskid ugovora na njegovu štetu ili da se raskid utvrdi na štetu kluba.

Sud je odbacio protvtužbeni zahtev kluba, sa obrazloženjem da Zvezda ne može da traži raskid ugovora na svoju štetu, jer za tako nešto nema pravnog interesa.

"Iako ne postoji interes da klub traži raskid ugovora na svoju štetu, kako to tvrdi sud, isti je našao rešenje da se ugovor raskine sa datumom 30.06.2015. godine bez ičije krivice", navodi se u saopštenju SPFN.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MozdaRealan
Saturday, 24.10.2015
09:44

Mijailovica treba da je sramota. Znam da mu duguju i da ga je Terzic otjerao iz kluba ali on zbog toga pljuje po Zvezdi i blati joj ime a prikazuje sebe kao velikog Zvezdasa. Najveci neprijatelji Zvezdesu Zvezdasi koji rade protiv nje

avatar
andros
Friday, 23.10.2015
21:18

Sindikat navodi...

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Friday, 23.10.2015
18:01

strogo zabranjeno a? da da sigurno!